Quí som

   Aquest PortalBlog, pretén fe conèixer l'aventura d'una família vinculada a l'aviació, a llarc de tres generacions.

   Aeribalta.com, per seguir la tradició, també pretén difondre tot allò que té a veure amb el fantàstic món de l'aeronàutica.

   Entent que l'aviació semble cosa de pocs i rics, ens aventurem a fer proximitat d'aquesta tant entusiaste afició i que genera professió i molts llocs de treball en la nostre societat.

   El futur de molts joves i petits es aquí, d'aquella llavor que ens han deixat els nostres avantpassats, avui en fem resó, perqué si fem memòria farem història, tots plegats creixerem junts.

Història familiar


   L’avi Joan Ribalta i Codorniu, fou un dels cofundadors del primer aericlub que va existir a Sabadell, fundat entre els mesos d’agost i setembre de l’any 1931, que fou nomenat com Club Aviació Sabadell, i posteriorment, el desembre del 1932, va ser rivetejat com Aeri Club de Sabadell i del Vallès, en el qual Ribalta va ocupar el càrrec de secretari.
Acabada la guerra civil, el grup d'antics socis de l’aericlub sabadellenc, refundaren l’aericlub l’any 1948 prenent el nom d’Aero Club de Sabadell, que posteriorment, en fusionar-se amb l’Aero Club de Barcelona l’octubre del 1953, va prendre el nom definitiu de Real Aero Club de Barcelona-Sabadell. L’avi Joan Ribalta fou vicepresident segon d’aquest aericlub des de l’any 1952 fins el 1979 en el que es va retirar.


Joan Ribalta i Codorniu
Avió: Norseman "Escandinavo"
Foto: Arxiu, Pere Ribalta
Un fill seu, en Pere Ribalta i Puig, d’infant, ja vivia l'afició aeronàutica encomanada pel seu pare, el setembre del 1960 va obtenir el títol de pilot aviador civil, arribant a ser pilot comercial en què a finals dels anys seixanta va volar durant un temps a la ja desapareguda companyia aeria SPANTAX. En Pere Ribalta va ser un dels pioners del Vol a Vela català, que es va iniciar a primers dels anys seixanta, aquesta activitat s’ha desenvolupat de sempre a l’aeròdrom d’Odena-Igualada. Pere Ribalta va dur a terme l’activitat de mentor de Vol a Vela, i va inaugurar aquesta suggestiva activitat al Real Aero Club de Girona, a l’aeròdrom d’Empuriabrava en el 1974, a on hi volava des del 1967 fen vols per turistes.

Ara, ja jubilat, indaga i investiga la història de l'aviació de Sabadell i la de la resta del territori Català, així com també els seus rebots amb la d’Espanya. A creat amb encertada habilitat un web que tothom a l’aviació ja coneix. El seu germà Joaquim Ribalta i Puig, l’oncle Quim, també va seguir les passes del seu pare, obtenint la llicencia de pilot privat.

El Jordi Ribalta i Faus, fill d’en Pere i net de l’avi Joan, amb una forta i arrelada afició, tot i portar-ho a la sang, no assoleix fins ven passats els anys l'objectiu de ser pilot, mentre tant va fent incursions aéries acompanyat d’algun instructor ben preparat, tot esperenat fer el gran salt a l’aire. 


Podeu seguir-lo a la xarxa professional de LinkedIn fent clik aquí