divendres, 29 de gener de 2016

Resposta al grup Municipal de Ciutadans
de l'Ajuntament d'El Prat de Llobregat,
respecte d'un museu d'aviació que volen endegar.


Aquest projecte del Partit Polític de Ciutadans
es troba fora de context.

        El grup Municipal de Ciutadans d'El Prat de Llobregat proposa crear el museu d'aviació de Catalunya a la Vila. Però ha arribat tard.

        La Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya, fundada el 1996, és propietària d'una cinquantena llarga d'aeronaus històriques, la qual es troba duent a terme el projecte del Museu de l'Aviació de Catalunya a l'Aeroport de Sabadell, i que més avall se n'exposen imatges, a on aquesta institució disposa de diferents hangars esponsorats, a on hi guarda tot el seu llegat. Un dels hangars és el taller a on s'hi restauren aquestes peces històriques a mans dels professorat que pel cas imparteix la docència als alumnes aprenents de diferents escoles d'especialització en la restauració i reparació dels avions.        La Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya durant l'any celebra diades de portes obertes a l'Aeroport de Sabadell, a on hi té la seva Seu, exposant una part de les seves aeronaus a on algunes fan demostracions en vol. De la mateixa forma, l'FPAC disposa d'un lloc emblemàtic al mateix Aeroport d'El Prat. Es tracta del Centre Cultural Aeronàutic esponsoritzat per AENA, a on igualment s'hi restauren i s'hi exposen aparells i rèpliques dels primers avions que solcaren el cel barceloní. Edifici que es troba a tocar de l'hangar d'Ibèria a la rotónda que es troba a l'Avinguda Pepa Colomer que s'estén confrontant les instal·lacions de l'Aeroport pel costat de la Vila d'El Prat. La Fundació FPAC, també manté el Centre Aeri de Vilanova i La Geltrú, la que va ser la primera institució d'aquests tipus. La gestió de la FPAC es troba administrada per una junta directiva que regeix distribuint totes les activitats les quals són assistides per un nombrós grup de voluntaris.

Nota emesa per la FPAC, amb prec de publicació:

        A rel de conèixer la notícia que comentem publicada al diari digital, "Diari Català.cat", del qual em afegit el link de la notícia, dirigida a la nostra redacció s'ha rebut de la direcció de la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya el següent escrit:


        "La FPAC no té cap participació en la iniciativa que es fa referència del partit Ciudadanos.

        A la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya hi participen i hi tenen cabuda com voluntaris persones de tota mena de pensament polític.

        Els Voluntaris de la FPAC d'arreu de Catalunya, fa molts anys que treballen en la preservació i restauració del patrimoni aeronàutic català i en l'establiment d'una xarxa de llocs emblemàtics on exposar el patrimoni restaurat, entre els que hi ha l'edifici Centre Cultural Aeronàutic de l'Aeroport de Barcelona-El Prat (veure'l més avall) i el Jardí Museu de l'Aeroport de Sabadell, actualment en construcció.

        D'entre els grups de Voluntaris de la FPAC, el que actualment treballa al taller de l'Edifici CCA de l'Aeroport de Barcelona-El Prat es un dels mes veterans i actius doncs fa molts anys que al Prat, i amb la col·laboració de AENA, primer al desaparegut edifici de La Ricarda, i ara al CCA, desenvolupa una intensa activitat de restauració del patrimoni aeronàutic de Catalunya.

        La Fundació promou enguany la celebració del Centenari de les diverses Iniciatives que quallaren en la Economia i Formació Aeronàutiques a Catalunya (baixar el PDF més avall) , entre les que s'hi troba l'establiment del primer Aeròdrom del Prat (La Volateria) per part de la empresa Pujol Comabella i Companyia, de Barcelona. Aeròdrom en el que la dita empresa hi establí la primera Escola de Pilots d'Aviació de Catalunya."

Domingo Jaumandreu Ros
Enginyer Aeronàutic ETSIA-UPM
President de la Fundació Privada Parc Aeronàutic de Catalunya.
www.fpac.org


Activitat al CCA de l'Aeroport d'El Prat de Llobregat - Penjada de velers per a la seva exposicióCCA El Prat AENA:


Projecte en construcció del Jardí-Museu de
la Fundació Privada Parc Aeronàutic de Catalunya,
a l'Aeroport de SabadellPrograma del Centenari de la Catalunya Aeronàutica
que per tot l'any 1916 té preparat la FPAC

Lincs pertanyents a diferents esdeveniments
duts a terme pers la FPAC.NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada