dijous, 26 de novembre de 2015

25 anys del món ultralleuger
al Club Palau-Moià.


S'ha editat un llibre que profusament
i amb molt detall relata aquesta història.        El proppassat dia 15 d'aquest novembre del 2015 va ser presentat el llibre durant el tradicional dinar anual que ve en celebrar-se en aquestes dates al restaurant del Camp de Vol de Moià, que en aquesta ocasió l'àpat va ser precedit per la celebració de l'assemblea per la designació de la nova junta directiva del Club, acte que esdevé cada sis anys. A on es va resoldre que la junta quedava sense canvis.        El llibre, que s'ha previst sigui presentat en públic dins de molt poc a la reconeguda llibreria de l'Aeroteca, s’inicia amb el moviment dels pioners que endegaren el vol lliure a Catalunya, relat que ens acompanya fins a la seva transformació en aviació ultralleugera, tot enllaçant una colla de particulars i interessants històries personals que acompanyen el lector fins arribar al moment de la creació del primer grup organitzat com a club de vol, que en el 1990 culmina amb el nom d’Aeri Club Palau-Moià.
        Des de llavors i fins als nostres dies, l'aericlub desenvolupa la seva activitat en el conegut camp del Prat de La Plana a Moià, complint actualment aquest quart de segle. Anterior a tot això, durant una colla d'anys endegaren la seva activitat constructiva d'ultralleugers anant-los a volar en diversos llocs, a on algun camp prou avinent els permetia volar.

 
 

        La història introdueix el lector dins el fascinant món dels constructors amateurs, amb un nombre més que considerable d’avions fets a casa per mans prou expertes i amb molta il·lusió i encert. Avions els quals tots volaren. També s'hi veuen fotos d'aquests constructors al costat de les seves creacions alades, i també volant, activitat que avui encara després de 25 anys s'hi troben admirables creadors que continuen amb la magnífica i lloable dèria de construir per a volar.

        El llibre ens recorda la història de la fundació de la primera Federació Aeronàutica Catalana el 24 d’abril de l’any 1933 presidida pel propagador aeronàutic i pioner de l’aviació catalana, en Josep Canudas Busquets, i la que des de l’any 1982 ha estat la continuació de la primera fins avui.

        Aquesta obra de 236 pàgines compren més de 80 fotos en blanc i negre, una 70a en color, amb més de 25 dibuixos i esquemes.


        Diferents imatges de durant l'àpat que com sempre va estar dotat de qualificada vianda i molt bona companyia.

        A la primera imatge de l'esquerra, hi veiem la vídua Argemí D'Abadal, propietària del terreny de vol, el qual té cedit a l'activitat aèria i que tradicionalment és present en aquesta trobada anual.


 NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada