dissabte, 10 d’octubre de 2015

Qualificada exposició
d'aeromodelisme a Sabadell.


        Sortosament, una vegada més l'Agrupació de modelistes Aeronavals de Sabadell ens ofereix una de les seves qualificades mostres d'aeromodelisme al l'edifici Pere Quart, a la Rambla de Sabadell.

        Una de les mostres singulars dins el context d'aquesta exposició, el visitant hi troba un grup de motors d'aviació de la primera època de l'aeronàutica a rigorosa escala i en perfecte funcionament, col·lecció que pertany al mataronenc en Josep Castellsaguer i Ribas, especialitsat en aquesta classe de material, mostra que tot i així únicament representa una reduïda part de la seva admirable col·lecció.


        Els vianants de la Rambla s'aturaven per veure aquests tres voluminosos models de radio control que es trobaven tocant els vitralls de l'avinguda, la qual cosa convidava a entrar a la mostra d'aeromodelisme que durant tots aquests dies ha estat molt freqüentada.
        Una de les maquetes a escala era la d'un caça biplà Anglès, model Sopwhith Camel amb motor rotatiu i dues metralladores sincronitzades amb l'hèlice, de la primera guerra mundial que va intervenir-hi el juny del 1917 en el front Oest. wikipedia.org/Sopwith_Camel        En aquesta mostra, a l'Aeroclub se li va dedicar una sala a on els visitants hi trobaven tota classe d'informació al respecte de les activitats que du a terme la institució.

        Tota una col·lecció de panells explicaven la història de l'Aeroclub ja des dels seus principis, de quan el 25 d'agost de l'any 1931 un grup d'afeccionats varen fundar el Club d'Aviació Sabadell, fins que a l'octubre de 1953 l'Aero Club de Barcelona es va fusionar amb el de Sabadell.        Una de les novetats d'aquest certamen ha estat l'exposició d'una colla de motors a escala aportats pel col·leccionista mataronenc en Josep Castellseguer i Ribas. Es tracta de motors reals, o sia que funcionen exactament com els originals. Obres d'art construïdes per autèntics especialistes en la matèria, mecànics de professió que a la vegada son vertaders enginyers en aquest camp.

També en una vitrina s'hi mostraven una colla de maquetes.

 
 

L'exposició ocupava totes les estances
dels baixos de l'àrea esquerra de l'edifici Pere Quart a la Rambla de Sabadell.        Una de les sales estava dedicada a l'helicòpter. En ella si veien una colla de maquetes i un gros aeromodel d'aquesta especialitat. Es tractava d'un Alouette II que els originals foren construïts per l'empresa francesa Aerospatiale.

El periodista en José Fernández Editor d'AeroTendencias.com
ens ha tramès aquest vídeo amb el contingut d'aquesta exposició.NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada