dijous, 9 de juliol de 2015

De l'últim Pac Obert de
la temporada de Primavera 2015.


       El diumenge dia 21 del proppassat mes de juny, a l'Aeroport de Sabadell es va celebrar l'últim PAC OBERT de la temporada de primaveraes d'aquest 2015, en el qual els avions de l'FPAC foren acompanyats d'un centenar de cotxes pertanyents al Club Honda Cívic Espanya, combinant així la passió per l'aeronàutica clàssica amb la passió per la innovació al mon del motor sobre quatre rodes.        L'organització d'Honda va aportar un centenar de vehicles de la marca, tot i que algun soci del mateix club va fer acta de presència amb altres marques com va ser un Nissan, per exemple.
        S'ha d'agrair a la Direcció AENA de l'Aeroport de Sabadell la seva bona entesa a fi que tots els vehicles poguessin aparcar-se dins del recinte de la Plataforma R-1, lloc d'aparcament d'avions. Inclús varen ocupar la pista de rodam.


        Amb aquestes dues imatges de continuació podem veure la diferència entre el motor d'un cotxe i el d'un avió tipus "estrella" o radial.        Una vegada aparcats els cotxes formaren fins a dos llargs passadissos amb vehicles aparcats a ambdues bandes de cadascun.

        Els cotxes foren aparcats veient de reunir en diferents grups els models semblants o iguals, la qual cosa oferia una estampa d'uniformitat i característiques professionals.

        L'afluència de públic per visitar l'exposició de cotxes i ensems la dels avions es va prodigar durant tota la jornada de Portes Obertes.

        El North American T6 Texan de la imatge de continuació, com ja és costum va atraure una bona colla d'interessats per poder entrar a la seva carlinga i asseure's enfront del seu sistema de comandament i panell instrumental, tal com ho faria un pilot d'aquest mateix model per sortir a volar.

        Prement la icona del PDF us permetrà de veure descrits una colla d'instruments de bord del VMcDonnell Douglas F-4C Phantom II. Document que ha estat creat per gentilesa del nostre company, Alejandro De Prado, el qual és un coneixedor en matèria d'aviació militar, i en aquesta ocasió del F-4C Phantom II de l'FPAC i el seu panell d'instruments.

        A les imatges següents i podem veure, a l'esquerra del pilot els controls i comandaments dels motors, i a la dreta el panell del control de diversitat de mecanismes dels motors i altres elements com l'accionament del tren d'aterratge.

        Tal com és preceptiu, en cada diada de PAC Obert, la taula dins l'hangar del PAC amb l'oferta de llibres, pòsters i altres elements propis de la cultura històrica aeronàutica es troba atenent a tots quins s'atansen a veure el material aeri que s'exposa.
L'avió en restauració de la foto superior és un Fairey Tipsy Nipper, monoplaça cabinat.
Vegeu al quadre de continuació les seves característiques.Vídeo gentilment cedit pels organitzadors de
la trobada d'Honda a l'Aeroport de Sabadell.


NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada