diumenge, 28 de juny de 2015

Es reivindica la permanència de
l'activitat de l'aeròdrom d'Alfés.

En contra del tancament per ordre judicial.
        Jesús Griñó i Quer com a Cap d'Àrea de la Federació aèria catalana d'ultralleugers, ahir es va desplaçar a Alfés des de Bellvei del Penedès participant a la concentració reivindicativa per a la permanència de l'activitat aèria en aquest històric aeròdrom, i va respondre a una entrevista de TV de Lleida.        www.facebook.com/salvemalfes?fref=ts

        En aquest lloc s'hi pot llegir en idioma castellà el següent:

        Queremos hacer público, que por parte de la administración se han hecho presiones a diferentes Aeroclubs y entidades aeronáuticas, a los que además se les ha enviado cartas formales para forzar la no asistencia a la concentración que se ha llevado a cabo hoy en Alfés y reducir al máximo el número de asistentes.
        Queremos recordar que la restricción de 35 despegues semanales que existía en el aeródromo era exclusivamente para el Aeroclub de Lleida y de hecho ya no se encuentra vigente dado que ha sido declarado "nulo de pleno derecho" el párrafo que contenía dicha restricción del "Pla d'aeroports 2009-2015".
        La concentración ha transcurrido de forma pacífica y sin incidentes, y a pesar de los impedimentos y las presiones, se ha conseguido reunir a más de 30 aeronaves.
        Queremos mostrar nuestro agradecimiento a todos aquellos que se han solidarizado, que han mostrado su apoyo, y en especial a los que han asistido a la concentración. Muchas gracias!


Vol salvem Alfés-27 de juny del 2015
        Ressenya publicada a La Vanguardia digital de Lleida..


        "Els pilots volen seguir volant a Alfés i consideren el tancament injustificat."


        Una trentena d'aeronaus es concentren a Alfés per protestar contra el tancament per ordre judicial

        La concentració -que es va difondre per les xarxes socials- ha comptat amb el suport de la Federació Aèria Catalana i l'associació espanyola de pilots i propietaris d'avions privats (Aopa Spain). La convocatòria feia una crida a reunir cent aeronaus però la Generalitat ja va advertir els organitzadors a través d'una carta formal que a Alfés només hi estan permesos 35 enlairaments i aterratges a la setmana. En principi aquest dissabte s'hauria superat aquesta limitació però els pilots han insistit que aquest matí, quan han sortit dels seus punts d'origen, no hi havia cap indicació d'Aviació Civil que restringís els vols cap a l'aeròdrom lleidatà.

        El tancament i trasllat de l'aeròdrom només es podria evitar si prospera el recurs presentat per l'aeroclub de Lleida davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) demanant la nul·litat del procés judicial per indefensió.

        L'activitat aeronàutica a Alfés es pot allargar com a màxim fins al 3 d'agost, quan farà dos mesos de la resolució del departament de Territori i Sostenibilitat que exigeix el compliment de la sentència que obliga a tancar la instal·lació i traslladar les operacions a l'aeroport d'Alguaire. Es tracta d'una sentència del TSJC ratificada pel Tribunal Suprem que dóna la raó als ecologistes, ja que reconeix que el vol d'avionetes és incompatible amb la preservació de l'espai protegit de la timoneda d'Alfés i les aus que hi habiten. Cal recordar que l'aeròdrom s'ubica enmig d'una timoneda reconeguda com a PEIN (Pla d'Espais d'Interès Natural) i declarada zona d'especial protecció d'aus (ZEPA).

        Malgrat queda oberta la via del recurs al TSJC, des que es va conèixer la sentència del Suprem ara fa un mes el Govern i el Reial Aeri Club de Lleida ja han mantingut diverses reunions per planificar el trasllat a Alguaire. "Volem fer les coses de comú acord i que s'entengui que és millor per a tots fer-ho bé i a plena satisfacció de l'aeroclub i nostra", ha dit el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré.

        Els pilots volen seguir volant a Alfés i consideren el tancament injustificat

        Els pilots que han arribat aquest dissabte a Alfés han coincidit a lamentar que hagi de tancar un aeròdrom centenari per causes que consideren injustes i injustificades. Han arribat de diferents punts de Catalunya i també algunes aeronaus procedien d'Aragó i fins i tot de Mallorca. Des de la Seu d'Urgell, per exemple, han arribat dues avionetes i una la pilotava Abel Oliveira. Ha aterrat moltes vegades a Alfés i assegura que vol seguir-ho fent, per això aquest dissabte "hem vingut a mostrar la nostra solidaritat amb l'aeroclub de Lleida, perquè no volem que es tanqui un aeròdrom centenari". "Volem continuar volant en aquest camp d'aviació que és magnífic", ha afegit el jove Guillem Codó, futur pilot que també ha arribat des d'Andorra via La Seu d'Urgell.

        Dues de les avionetes procedien del camp de Moià (Moianès). Un dels pilots, Antoni Serra, ha afirmat que han volgut donar suport a l'acte perquè "ens sentim totalment solidaris contra el tancament d'aquest camp que és històric per a l'aviació". A més, tot i admetre que no coneix els detalls del cas, Serra considera que la convivència entre la timoneda i l'activitat aeronàutica "ha de ser possible si fins ara ho ha estat, no estenem aquest canvi de rumb".

        També s'ha mostrat contundent el pilot Josep Santbonent: "no hi ha cap motiu real que justifiqui el tancament d'aquest aeròdrom". A més, Santbonent ha lamentat que a Catalunya i a Espanya, segons ell, es posen dificultats a l'aviació esportiva, a diferència d'altres països europeus. "Sembla que tot el que no és negoci no interessa i el nostre és un esport que s'hauria de cuidar", ha afirmat.

        Des de Bellvei del Penedès ha arribat el cap d'àrea de la Federació aèria catalana d'ultralleugers, Jesús Griñó. Tot i haver-hi una sentència ferma, Griñó ha demanat a l'administració que faci el que calgui per mantenir l'aeròdrom d'Alfés "i ens ajudi a no perdre un camp històric en tots els sentits, d'activitat, d'afició i fins i tot d'indústria". "Hem de fer el que calgui perquè una minoria no esguerri l'afició d'una majoria", ha conclòs. A més, també ha assegurat que el trasllat a Alguaire no convenç perquè l'aeroport té caràcter comercial i, per tant, no s'ajusta a les necessitats de l'aviació esportiva.


Notes publicades respecte del tema aeròdrom d'Alfés

Nació digital.

Segre.com

La Xarxa.com Lleida.

El Punt Avui TV

El País.com

NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada