dissabte, 13 de juny de 2015

Apunts de l'Aerosport 2015
Primer lliurament.
        El cap de setmana del 30-31 de maig d'enguany es va celebrar a l'aeròdrom d'Igualada-Òdena l'edició anual que en aquest 2015 a arribat al 23è Aerosport. Segons Fira d’Igualada que és qui organitza l'esdeveniment, es van superar les expectatives de públic, pilots i expositors, ja que entre 4000 i 5000 mil visitants van acudir a presenciar l'esdeveniment. El recinte va acollir un 25% més d'expositors que l'anterior certamen.        Unes condicions meteorològiques favorables, una programació d'activitats nova i els principis d'una recuperació econòmica van fer possible que Aersoport 2015 tingués un balanç positiu.        Aquest any el certamen ha apostat per noves activitats i espectacles i ho ha fet amb una programació amb activitats pensades per a tots els públics, professionals i no professionals.

        Els visitants van trobar entreteniment mirant al cel i arran de terra. Així, amb la vista posada en el cel van gaudir de l'espectacle d'avionetes, velers, ultralleugers, paramotors y autogirs, i com a novetat, de l'espectacle de tres parapentistes canaris que després de saltar des d'un helicòpter a 1.000 metres d'altura amb els seus parapents van realitzar impressionants acrobàcies. A més, i també com a novetat, el certamen va comptar amb el vol de drones en mans de professionals que van mostrar les seves habilitats entre el públic.

        Un any més, Aerosport també va acollir la trobada de Trikes, arribant a desena edició i que està organitzada per La Federació Aèria Catalana i l’Aeri Club Deltatrike d’Igualada.        El servei de Bar-Restaurant va ser efectiu. Es servien entrepans amanits amb vianda i altres queviures a més d'una cuina que servia una suculenta paella que a la vista es feia molt atractiva, i quins la provaren en feien elogis.        Els controladors aeris de l'Aerosport van comptabilitzar més de 400 operacions, heus ací el nombre de visitats que també arribaren des de l'aire.
        A la imatge suprior hi veiem la tradicional torra de control mòbil de color groc molt útil en aquesta classe d'esdeveniments.


        D'altra banda, els més atrevits van poder contractar vols d'iniciació i fer una passejada pel cel de la comarca, una activitat que oferien vàries escoles de pilot d'ultralleuger i trikes.
        Aquest certamen d’aeronàutica esportiva és un dels esdeveniments més ambiciosos i de més èxit que organitza Fira d’Igualada, juntament amb la col·laboració i el suport dels ajuntaments d’Igualada i Òdena, la Diputació de Barcelona i Aeroports de Catalunya i l’ajuda de diverses entitats.


        El President de Fira d’Igualada, Joan Domènech, Va destacar l’augment d’expositors i la gran acollida per part dels mitjans de comunicació, ja que televisions com TV3, TVE i la Xarxa de Televisions Locals van cobrir l’esdeveniment.
        Durant la inauguració oficial, en la seva intervenció, Ricard Font, Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, en la foto superior esquerra, va explicar que el Pla Director de l’Aeròdrom ja estava en fase de redacció, el que suposarà el full de ruta per a l’evolució de la infraestructura.
        Per la seva part, Àngels Chacón, foto superior dreta, regidora de promoció econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, en el seu parlament va destacar l’esforç de Fira d’Igualada per consolidar fires com aquestes que contribueixen a la dinamització econòmica del territori, per la qual intervenció va dirigir-se al públic en tres idiomes, Català, Castellà i un molt bon Anglès.

        L’alcalde d’Òdena, Pep Solé, foto inferior esquerra, va explicar el valor patrimonial que suposa haver recuperat el refugi aeri de la Guerra Civil a tocar de l’aeròdrom, i va convidar a tothom a aprofitar l’oportunitat de realitzar una visita guiada, al mateix temps que es va referir a una colla de projectes que en el terme d'ôdena el Consistori es troba duent a terme.


        En la presentació s'hi trobaven presents l'alcaldessa de Vilanova del Camí, Vanesa González, l'Alba Vergés, diputada d'ERC al Parlament, Ramona Vila, regidora de CIU a Òdena, Francisco Guissado, regidor del PSC a Òdena, Jordi Segura, regidor d'Hisenda d'Ajuntament Igualada i també en Jordi Pont i Gassó Regidor d'Urbanisme i Mobilitat Ajuntament Igualada.
        També hi varen assistir un grup d'alcaldes de les Viles veïnes, foto superior dreta.


Dues representants d'Aeroports de Catalunya de la Generalitat van assistir als actes d'obertura. Es tractava de la directora de l'Aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell, Cristina Pastor, la qual es trobava acompanyada d'Elisabeth Oliva, Cap de Comunicació de la mateixa Institució, les quals regentaven l'stand a l'Aerosport 2015.        L'Oferta aeronàutica i comercial de l'Aerosport ha reunit un gran nombre de firmes comercials d'aviació de diferent naturalesa.        Els estands de les empreses que ofertaven avions es trobaven al costat de la pista, i la marca que més nombre d'aparells va aportar va ser TL Spain amb l'Stream, últim model de la casa TL Ultralight el qual havia estat exposat a l'Aero Friedrichshafen el 2014 com a futur disseny, i enguany com a prototip junt amb els TL 2000 Sirius i el TL 3000 Sting S-4. També es va aprofiar l'Aerosport 2015 per a reunir una colla d'avions de la casa TL Ultralight que ja es trobaven volant al nostre país vinguts de diversitat de llocs, des d'on els seus propietaris aprofitaren per reunir-se a l'Aerosport 2015.

        L'Stream és un pura sang que amb seients en tandem i ala baixa pot adquirir una velocitat superior als 300 quilòmetres per hora. Es troba equipat amb un Rotax 912 iS que pel seu baix consum li dóna una més llarga autonomia.

        A les dues imatges inferiors, a l'esquerra, el panell d'instruments i els elements de control i pilotatge de l'Stream. La imatge dreta mostra com en obrir la cabina el panell d'instruments de l'Stream acompanya la coberta a fi que el passatger pugui acomodar-se més confortablement.El disseny dels flaps de l'Stream és molt avançat.
Vegeu el vídeo per fer-vos'en una idea.

        També hi eren exposats dos TL 3000 Sirius, a on un d'ells, el de la foto superior és nou de trinca, havia arribat el dia abans amb un dels camions de TL Ultralight des de la fàbrica de Txèquia, adquirit per un particular. Aquest aparell es troba dotat de tots els avenços tecnològics d'aviònica que actualment equipen les millors aeronaus del nostre entorn.

        A la foto de continuació el TL 3000 Sirius que fa un bon temps que es troba entre nosaltres tot donant satisfacció a quins tenen l'oportunitat de volar-lo i que acompanyava el nouvingut.El TL 3000 Sirus també pot ser convertit en un amfibi.


- TL 3000 Sirius video with Garmin G3X - full automatic landing approach -


Jordi Llorach Ninot
C / Mossèn Fontanilles No. 2
08770 Sant Sadurní d'Anoia
Barcelona
Spain
+34 607222430

info@tlspain.com


        Una novetat dins del context de la construcció amateur es trobava oferit en l'estand de TL Spain en aquest Aerosport 2015. Es tracta d'un model metàl·lic italià dissenyat per Nando Groppo. De disseny STOL i molt versàtil, amb tren d'aterratge clàssic, patí de cua o tail dragger, i també pot construir-se amb tren tricicle. Model que també es pot equipar amb flotadors, tant del tipus hidroavió; sense rodes, o bé com amfibi amb tren d'aterratge, i igualment pot adaptar esquis per la neu. Admet també tres diferents models de motors.

Rotax 912 80-100 hp - Sauer 100hp - Jabiru 2200 85 hp

         Una particularitat que el fa molt interessant és el fet que en uns tres o quatre minuts pot plegar les ales que se subjecten al costat del fusellatge, la qual cosa li permet poder ser transportat per carretera i ser guardat en un reduït espai.
        El kit bàsicament és servit dins d'una caixa a on hi ha totes les parts amb les instruccions pas a pas per a la seva construcció i muntatge, més, a banda, l'estructura de la cabina ja composada. El material que la composa es troba formada per barres de Cromo Mobdilè com la resta del material que és adient a la cabina.


        A les fotos de continuació, des de dos diferents angles hi veiem el kit complert una vegada desembalat.


        El kit del Groppo és servit en dues parts, una és l'estructura de la cabina completada i l'altre ve en una caixa a on hi ha la resta de les peces de l'avió, però, sense el motor.


        El Groppo pot adaptar dos models diferents de tren d'aterratge, el de tricicle i el de roda de cua.

        A la imatge superior es mostres les especificacions tècniques del Groppo junt amb les dimencions de l'aparell.

        A la imatge de continuació es mostren els tres models diferents de motor que es poden instal·lar al Groppo.

NOTA:
Les martellades que s'escolten en el primer vídeo no pertanyen a les imatges
de l'operació del plegat de les ales, que es realitza amb breus moments i molt poca fresa.
Durant la conversa entre els dos personatges que apareixen en pantalla, hi ha diferents talls que mostren aspectes i detalls d'aquest interessant model.
Jordi Llorach Ninot
C / Mossèn Fontanilles No. 2
08770 Sant Sadurní d'Anoia
Barcelona
Spain
+34 607222430

groppospain@gmail.com
Veure'l en Facebook.
        L'empresa es troba dedicada a l'escola de pilots ULM i opera en tres diferents Camps de Vol, i també representa l'Skyleader 200, Txec, model el qual entre les seves prestacions en té una de ben convincent, que pot volar a menys de 45 quilòmetres per hora gràcies al seu disseny que incorpora un model de flaps que li permeten aquest vol lent força convenient a l'hora de prendre terra, podent-ho fer en pistes prou curtes. Per la qual cosa l'enlairada igualment gosa d'aquesta prestació.

        Pels interessats en contactar amb aquesta escola o bé per saber més d'aquest nou model d'ULM, ho poden fer al número de telèfon:
34-629 778 244
o bé a l'e-mail:jeroni@aeroexperience.netVídeo aportat pel priodista d'aviació en José Fernández d'Aerotendencias.
Representant: WINGMASTERS, S.L.

Andorra, Spain

tel. +34656831370
e-mail: gespelleta@wingmasters-aviation.com
Web BRMAero: www.brmaero.com/
Web Wingmasters: www.wingmasters-aviation.com
Aeròdrom de Viladamat, Alt Empordà.

        Sport Pilots es troba a l'aeròdrom de Villanueva de Gállego i compren un taller que abarca totes les especialitats que els ULM poden necessitar; assisténcia tècnica, de manteniment, reparació en tots els seus aspectes i també representen un dels models més reconeguts dins del món de l'ULM, es tracta de la marca Pioneer de la Alpi Aviation.
        Quins es trobin interessats en entrar
en contacta amb Sport Pilots poden fer-ho per:

        Teléfon: 605299321 o bé via e-mail: contacto@sportpilots.es

        Els Web que els concerneixen sons:

        www.sportpilots.es
        www.alpiaviation.com
Contactar:
www.tecnamair.com/

C/ Alfonso I, nº 15 5º G
50003 Zaragoza

Tel: 609 56 41 03
Información general: info@tecnamair.com

Campo de Vuelo de Villanueva de Gállego
Polígono Aeronáutico de Villanueva de Gállego
Longitud de pista: 1.150m x 23m
Orientación de las pistas: 32/ 14
Elevación: 274m. - 822 ft
Coordenadas: N 41º 47,1290´ - W 000º 50,8730´

facebook.com/tecnamspain

Vídeo a l'Aerosport 2014 dedicat al Tecnam Astore com a novetat de la firma.
Aeroesport té el seu centre d'operacions en
el Camp de Vol del Prat de la Plana a Moià.


        Es tracta d'una escola de pilots d'ULM a on a la vegada s'ofereixen vols de passeig que permet a tots quins es troben interessats en efectuar un primer vol amb aquesta classe d'avions poden satisfer aquest desig a més de poder-ho repetir. Igualment que quins es troben interessats en sobrevolar llocs determinats també poden donar-se aquest plaer.Contactar:
Camp de Vol El Prat, Hangar 1
Avda. del Prat, s/n
08180 Moià - Barcelona
info@aeroesport.com
Tel. 608 89 25 70

Noves prestacions:
- Nou tren d'aterratge
- Major estabilitat direccional a baixes velocitats gràcies als seus nous winglets y un fusellatge més llarg
- Ha estat testat al túnel de vent i absent de flutter a 400 km/h
- Major lluminositat en cabina i més ampli espai amb una excel·lent visibilitat.
- Un paracaigudes, més una radiobalisa i instrumentació digital de sèrie.
- Una autonomia de 1600 km.
- Alta velocitat de creuer: 260 km/h amb una V.N.E. de 3000 km/h, i baixa velocitat de pèrdua a 62 km/h.
- Es troba ja certificat a Espanya.

Contactar:
Villanueva de Gállego
Zaragoza - España
Información:
Antonio Ruata 667 61 51 61
Arturo Polo-Ena 610287838 - 976185013

Dirección:
Torremocha de Jiloca
44381 Teruel
España        Dan Johnson dóna una breu visió del Flight Design a U.S.A. durant el Midwest LSA Show / Expo Mt. Vernon Airport,100 Aviation Way Mt. Vernon Illinois.
        Data de publicació: 28 nov. 2013
        Aquest model de dues places i ultra lleuger, és a més de per les seves característiques i que es troba equipat amb una turbina i no amb un motor de pistons, l'únic helicòpter ultralleuger amb tren retràctil, amb un ampli espai per a l'equipatge, i 3 hores d'autonomia, ampliable a una hora més amb un dipòsit suplementari. La seva velocitat mitjana de creuer es pot conciderar alta, que és de 185 km/h, i està realitzat completament en fibra de carboni.
        HELICÒPTERS FAMA va néixer el 2009 amb la realització del nou projecte 209M KISS, dissenyat i construït per Nino Fama, famós en el món del motor i la velocitat.
        Nino Fama, després de 20 anys d'experiència en la construcció i en les proves d'helicòpters de kit, va decidir dedicar-se ell mateix a l'activitat del disseny i la construcció d'helicòpters amb aquest projecte 209M KISS.        Al vídeo de continuació es mostren detalls d'aquest model, tot i que el que es veu, de color vermell, no porta encara incorporat el tren d'aterratge retràctil.Contacte:
AEROCINCA SL
AVD. DEL SOL 7
22410 ALCOLEA DE CINCA - HUESCA

Correo electrónico: info@aerocinca.com

Telèfons:
607 28 57 06 Jose Antonio Pirla
669 28 79 89 Clara Pirla
679 97 62 02 Javier Fernandez

NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada