dimecres, 25 de febrer de 2015

La Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya
ha organitzat una trobada amb
els seus socis benefactors.
        El proppassat diumenge dia 22 d'aquest mes de febrer, es va desenvolupar la trobada dels socis benefactors de la Fundació Privada Parc Aeronàutic de Catalunya a l'Aeroport de Sabadell que es reuniren a la sala de l'aula de l'Aero Club Barcelona-Sabadell durant el matí. A on el seu president en Domingo Jaumandreu va dissertar sobre les activitats dutes a terme durant tot l'any passat de 2014.        En aquest acte el senyor president va donar compte de totes les aeronaus que la institució té en propietat i del seu manteniment, junt amb els costs que representa. També tot agraint-ho, va esmerçar la tasca que els socis benefactors i voluntaris aporten amb hores de col·laboració tècnica-mecànica en la reparació dels avions i dels aparells que es troben en reconstrucció, i per la tasca que comporta tot el moviment del material entre hangars i per quan s'organitza una exposició com ho és, per exemple, en les diades de portes obertes que es duen a terme cada tercer diumenge de mes durant uns mesos de primavera estiu i de tardor hivern.

        Dues instantànies dels socis benefactors presents a la convocatòria de la trobada mentre el president Jaumandreu donava la conferència. Esdeveniment que es va dur a terme a l'aula envitrallada de l'Aero Club Barcelona-Sabadell.


        Aquest edifici va ser construït entre novembre i desembre de l'any 1934 per servir d'hangar al primer avió adquirit per l'Aeri Club de Sabadell i del Vallès. L'aparell era un Potez 36/14 biplaça costat a costat d'ala alta amb motor Renault de 95 CV de quatre cilindres en línia.        Acabada la conferència, el President va convidar a tots els presents a fer una visita a l'hangar taller de l'FPAC a on se situa l'Escola d'Aprenents a la plataforma R1, i a continuació a visitar els avions hangarats a les instal·lacions de la plataforma R2.

        L'alumnat de l'Escola d'Aprenents prové del centre IES Illa dels Banyuls (El Prat de Llobregat) i també d’EFAV (Vilanova i la Geltrú), formació que és reconeguda per l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), heus ací la importància de la labor de l'FPAC que permet que aquests alumnes puguin dur a terme les seves pràctiques respecte del manteniment, reparació, reconstrucció-restauració dels avions i motors de la mateixa Institució.


        A la imatge superior i veiem una bona col·lecció de tota classe de motors d'aviació que l'FPAC repara i manté, o guarda com a mostra històrica. Elements aquests imprescindibles a fi que l'avió surti a l'aire. Material que resulta ser útil en extrem perquè els alumnes puguin fer les imprescindibles pràctiques per aconseguir l'experiència necessària qualificant-se per a la seva titulació.

        A les dues fotos de continuació, a l'esquerra una foto general del taller durant la visita dels socis benefactors a on es veuen dues avionetes en restauració, en primer terme una AISA I-115 "Garrapata" biplaça en tàndem i en segon una Macchi MB 308 biplaça costat a costat, i a la dreta una vista del grup de socis durant la visita al taller-escola.        Acabada la visita al Taller-Escola, tot passejant la comitiva es va adreçar als hangars situats a la Plataforma R2 en els quals es guarden els avions de l'FPAC.


        A les fotos de continuació, a l'esquerra un Fairchild vingut del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya de Terrassa cedit temporalment a l'FPAC que va pertànyer a la col·lecció del restaurador d'avions en Manuel Sánchez Damián. Al fons de la imatge dreta, l'Zlin Z.526 Trener Master que reparada per tornar a volar es troba esperant arribi l'hèlice des de la casa constructora a Txèquia. A la imatge es veu també la cua del biplaça costat a costat CASA-SIAT 223-A1 Flamingo.        A la foto superior hi veiem una part del grup visitant veient i comentant respecte de coses concernents al material, o també fotografiant els aparells.

        A les dues fotos de continuació, a l'esquerra un dels famosos caces de construcció russa, el Polikarpov I-153 "Txaika" -Gavina en rus- de tren retràctil. I a la imatge dreta dues Bücker Bü 131 Jungmann.        Acabada la visita als hangars de l'FPAC un determinat nombre de participants a la trobada es va traslladar a l'àrea de l'aeroport a on està previst instal·lar-hi el Jardí-Museu de l'FPAC, lloc en el qual s'hi troba un Douglas C-47 versió militar americana del famós DC-3 que va pertànyer a la companyia aèria espanyola de vols xarter, Spantax (Spanien Taxi), que va ser donat per AENA, el qual es trobava abandonat i molt deteriorat en una determinada àrea de l'aeroport de Barajas.


- Ressenya de l'arribada a Sabadell del Douglas C-47_DC-3 -

www.aeribalta.com/2012/01/la-fundacio-parc-aeronautic-de.html


NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada