dijous, 1 de gener de 2015

El Drone esdevé una eina indispensable.
Presentació d'ASCTEC a l'Aeroteca        L'empresa alemanya Ascending Technologies www.asctec.de, amb representació a Espanya des de principis de 2014, fabricant de dissenys avançats d'UAV (Unmanned Aerial Vehicles), ha presentat a la Sala d'Actes de l'Aeroteca dos models d'UAV, l'AscTec Hummingbird i l'AscTec Falcon 8, aquest últim, transformable amb altres dues configuracións segons es necessiti.Algunes propietats del AscTec Falcon 8.
Vegeu aquest vídeo en tota la seva extenció.        El AscTec Falcon 8 és un Octocopter en forma de "V" - forma patentada per l'empresa - que va dotat d'un model avançat de càmera de fotos i vídeo d'alta definició, que tant pot enfocar vers enlaire com igualment mirar cap a terra, en definitiva enfocar vers a totes direccions, amb un zoom que li permet atansar les imatges que més convenen en total nitidesa des d'una distància considerable, i també hi porta instal·lada una càmera d'infraroig per a detectar i enregistrar emissions tèrmiques i nivells d'humitat. L'equip té instal·lat un GPS que li permet guiar-se durant els seus treballs, i un sistema de pilot automàtic que fa que es pugui deixar a l'aire sense cap control i en tota seguretat que no es mourà del lloc a on s'ha situat d'antuvi mantenint l'estabilitat. Suporta un vent de fins a 50 km/h.


        El AscTec Falcon 8 es tracta d'un aparell molt útil, tant per operar en llocs de difícil accés com pel cost per examinar les possibles falles en punts concrets de connexions en esteses elèctriques i les seves centrals. De la mateixa forma, amb una càmera especial multispectral, igualment pot crear un mapa sobre l'estat d'humitat i temperatura en zones de conreus, d'entre elles les grans extensions que ocupen actualment en el nostre país les vinyes, labor que permet saber amb tota exactitud el moment en el qual s'ha d'iniciar la verema en una determinada vinya, i quines són les àrees preferents per iniciar-la, per també durant l'any detectar la presencia o prevenir possibles patologies de les plantes de qualsevol espècie. Equipat amb una càmera tèrmica, el AscTec Falcon 8 és capaç de detectar focus de calor sota la copa dels pins d'un bosc i és una eina perfecta per a la prevenció d'incendis forestals. Aquestes sons avui tasques a on poder aplicar en forma exhaustiva les extraordinàries propietats dels drons d'Ascending Technologies.


        El gimbal de l'AscTec Falcon 8 durant el vol manté constantment la posició de la càmera compensant tots els moviments de l'aeronau mentre l'equip dels motors, el drone, s'inclina vers la direcció a on s'ha de traslladar l'aparell.
        Amb una gran facilitat i estalvi de temps, permet dur a terme treballs que són propis dels agrimensors, cartografia/topografia, gràcies als seus sistemes informàtics basats en els algoritmes que poden copiar exactament els desnivells del terreny amb precisió matemàtica. El UAV AscTec Falcon 8 és, doncs, una eina de guany de productivitat.

        Aquesta empresa també fabrica dos altres models dissenyats com Quadcopters, que junt amb el V-Octocopter AscTec Falcon 8 poden abastar tota classe de treballs dins del context de les aplicacions de Drone. Es tracta dels models AscTec Pelikan, i el AscTec Firefly, que junts amb el AscTec Hummingbird són els UAV més estesos en el món universitari i de R + D + I.
De fet, ASCENDING TECHNOLOGIES és una empresa Aeronática pionera:

• 1999 Daniel Gurdan, un dels fundadors de AscTec, guanya "Jugend Forscht" (Joventut Investiga), el concurs científic i tècnic escolar de més prestigi a Alemanya.
• 2002: Amb el "Silverlit X-UFO in 2002", desenvolupament del UAV amb el controlador de vol més avançat del mercat.
• 2010: Rècord mundial de vol de llarga durada amb un Micro-UAV: 12h 26min i 58,9 segons amb un AscTec Pelican.
• 2011: Primer vol tripulat d'un octocoptero.
• 2013: Primer prototip d'un octocoptero tripulat avançat (www.e-volo.com).
• 2013: Vol nocturn d'eixam més sofisticat realitzat fins llavors, sobre el Tàmesi a Londres.
• 2014: Llançament de Controlador "Trinity", el més avançat controlador de vol d'un UAV d'àmbit civil, amb tres auto-pilots que treballen en paral·lel, igual que les aeronaus espacials, oferint una redundància i màxima seguretat i performance de vol.Per a convertir-se en un pilot professional de Drone.

Contactar amb ASCENDING TECHNOLOGIES
que us facilitarà tota classe d'informació:
(+34) 639 334 557
info@drone-institute.com
www.asctec.de

Requisits per a poder accedir a convertir-se en un pilot per poder volar un dron:

        Tots els pilots de drones, indistintament de la grandària de l'aeronau, hauran d'acreditar una sèrie de requisits:

        En primer lloc, acreditar que posseeix els coneixements teòrics necessaris per obtenir una llicència de pilot d'RPAS (Remotely Piloted Air System), la qual cosa es pot fer de tres formes:

        Tenir o haver tingut (en els últims 5 anys) una llicència de pilot (qualsevol llicència, inclosa la de planejador, globus o ultralleuger), o bé demostrar de forma fefaent que disposen dels coneixements teòrics per obtenir-la (mitjançant un certificat de coneixements teòrics emès per una organització o escola de formació aprovada per AESA, ATO, o, en el cas que aquests coneixements corresponguin a una llicència de pilot d'ultralleuger, mitjançant un certificat individual com a APTE després de realitzar el corresponent examen oficial de coneixements teòrics), o si el pes màxim a l'enlairament no és superior a 25 Kg per mitjà d'un certificat bàsic o avançat emès per una organització de formació aprovada (ATO) després de superar un curs a aquest efecte.

        També podeu veure informació respecte de la normativa de Drones que ha emès AESA (Agencia Estatal de Seguridad Aérea - Ministerio de Fomento): www.seguridadaerea.gob.es/drones

        Des de l'entrada en vigor de la normativa del Govern Espanyol del 4 de Juliol 2014, el Reial decret Llei 8/2014, es permet l'ús comercial de UAV a Espanya, requerint per al tal efecte realitzar amb èxit en una escola ATO certificada un curs de pilotatge de RPAS (Remotely Piloted Air System) de 60 h. de durada. SENASA ha escollit al Falcon 8 de l'empresa ASCENDING TECHNOLOGIES com a plataforma de formació i examen pràctic dels seus cursos de pilotatge bàsics i avançats RPAS/ UAV (www.senasa.es).        Del proppassat 27 d’octubre al 7 de novembre del 2014, va tenir lloc el Curs Bàsic i Avançat de pilots RPA´S (Remotely Piloted Aircraft Systems), impartit a Barcelona. El curs, orientat a la formació en els coneixements bàsics d'aviació que ha de tenir un pilot o operador d'aeronaus no tripulades per al desenvolupament de les seves funcions, és el primer que té lloc fora de les instal·lacions de SENASA a Madrid i també a comptar amb una formació pràctica complementària, fruit de l'acord establert entre SENASA i el fabricant del Falcon 8, ASCENDING TECHNOLOGIES.        Durant gener i febrer de 2015, ASCENDING TECHNOLOGIES realitzarà un "ROAD SHOW" per Catalunya, i qualsevol interessat podrà provar i volar personalment el AscTec Falcon 8. Sense cost i Sense compromís. Prova-ho!

(+34) 639 334 557
info@drone-institute.comConveni entre Ascending Technologies & Intel

        Ascending Technologies i Intel han signat un conveni de col·laboració per treballar conjuntament en el desenvolupament de la tecnologia de prevenció de col·lisions i algoritmes per a sistemes aeris no tripulats (UAV), comunament coneguts com drones, utilitzant càmeres Intel REALSENSE i AscTec sistema de pilot automàtic TRINITY de Ascending Technologies. Intel també es va convertir en el principal inversor extern de Ascending Technologies i un accionista minoritari.

        www.asctec.de/en/ascending-technologies-and-intel-collaborate

        La Nota de Prensa:
        www.asctec.de/downloads/public/press/Press-release_Intel-and-Ascending-Technologies-collaborate-on-UAV-obstacle-avoidance-technologyGràcies al seu automatisme, els dron d'ASC-TEC poden volar
en un vent de fins 50Km. h. Aquest vídeo en dona prova.Un avenç transcendent en l'autonomia de drons.

        El 2010 LaserMotive va demostrar la seva capacitat per alimentar sense fils vehicle aeri no tripulat (UAV) mitjançant l'associació amb Ascendent Tecnologies per posar la tecnologia de receptor de LaserMotive en quadrocopter Pelican de AscTec. Amb només una bateria de 5 minuts de bord, el pelicà va volar durant gairebé dotze hores i mitja! En concret: 12 hores 26 minuts i 56,9 segons. Nou rècord del món en vols Microcopter a llarg termini!


        LaserMotive és una empresa amb seu a Seattle el desenvolupament de sistemes de subministrament d'energia sense fils que utilitzen raigs làser per transmetre electricitat sense cables, per a aplicacions on els cables o bé són un cost prohibitiu o físicament inviable. La companyia es va posar en marxa després de guanyar el 2009 la NASA Reptes del Centenari d'energia Transmissió Challenge i es va dur a casa el premi de nivell 1.


2013 Vol nocturn d'eixam més sofisticat realitzat fins llavors,
sobre el Tàmesi a Londres
Millor Drone:
AscTec Firefly amb Intel REALSENSE        La revista The Verge, que cobreix la intersecció entre la tecnologia, la ciència, l'art i la cultura, a l'International CES 2015 ha premiat a: AscTec Firefly amb Intel com la millor aeronau tècnicament no tripulada del moment.

        The Verge ha dit:

        "L'any passat en el CES, moltes companyies d'avions no tripulats comentaven la possibilitat que existís un Drone en el qual s’apliqués una tecnologia que permetés volar-los de forma autònoma evitant obstacles. Aquest objectiu semblava llunyà, donada la costosa investigació pels resultats que es cercaven. Però aquest any va passar una cosa sorprenent: REALSENSE, un projecte d'Intel originalment desenvolupat com una nova interfície per a la informàtica, va aconseguir portar la solució.

        I gràcies a una aliança amb Ascending Technolgies i la seva Asctec Firefly, el resultat fou que una aeronau no tripulada pot volar a través d'un bosc esquivant objectes en el seu camí tot seguint un punt específic a localitzar. Fet que resulta també molt important per a quins pilots de drone no es troben ben destres en el seu pilotatge. Intel planeja fer àmpliament disponible aquesta tecnologia ben aviat, garantint a tota la indústria drone que tindrà accés a aquest avenç".

        La col·laboració de les dues companyies va ser anunciada públicament per Brian Krzanich, CEO d'Intel Corporation, durant el seu discurs el 6 gener 2015 al CES® Internacional (Consumer Electronics Show) a Las Vegas.

        Krzanich va discutir les possibilitats de creixement de drones conscients de si mateixos, inclosa la inspecció dels camps i les esteses elèctriques, sistemes monitoritzats per l’estudi i el seguiment evolutiu d'espècies en perill d'extinció, i fins i tot el lliurament de béns o la medicació d'emergència.


        Brian Krzanich, de CEO d'Intel Corporation va esmerçar: “Esperem amb interès treballar amb Ascending Technolgies per integrar la tecnologia d'Intel en les seves solucions que permetin als UAV moure’s amb seguretat pel medi ambient."

        Ascending Technolgies utilitzaran la tecnologia d'evasió d'obstacles desenvolupada conjuntament amb Intel per afegir un nou nivell de seguretat per als seus futurs productes. Operadors d’aeronaus no tripulades i les empreses que depenen dels serveis d'aeronaus no tripulades es beneficiaran en gran mesura de la senzillesa sense precedents i la seguretat de les operacions d'avions no tripulats prop d'obstacles utilitzant aquesta nova tecnologia. L’evasió d'obstacles fiable també obrirà a nous camps d'aplicacions amb avions no tripulats com el lliurament automàtic de béns o medicaments d'emergència.

        Ascending Technolgies diu gràcies a Intel per aquesta gran aventura tecnologia.

        A més donem les gràcies a The Verge per a aquest gran premi: Millor Srone i Premi al Millor Esdeveniment de Premsa.Contactar amb ASCENDING TECHNOLOGIES, amb representant a la nostra terra, que us facilitarà tota classe d'informació:
(+34) 639 334 557: Alexis Noguer.
info@drone-institute.com
www.asctec.de


Blog informatiu del tema Drons d'Ascending Technologies.
www.aeribalta.com/2015/01/el-drone-esdeve-una-eina-indispensable.htmlNOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacte amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada