divendres, 26 de desembre de 2014

Hem fet escala a l'Aeroteca        L'Aeroteca acabala enorme informació publicada en multitud de qualificats llibres i revistes d'interessant contingut aeronàutic, i també paradís dels afeccionats al maquetisme. Un centre de trobada aquest, que recomanem a tot qui pugui trobar-se atret per tota aquesta matèria tan transcendent des que va volar el Flyer dels Germans Orville & Wilbur Wright el famós 17 de desembre del 1903, a les dunes del paratge nomenat Kill Devil Hills, al mateix costat de l'Oceà Atlantic, i a uns 6 Km. al sur del petit poble de Kitty Hawk, a l'Estat de Carolina del Nord als EUA. Ara acaben de complir-se els 111 anys d'aquesta fita.


        En aquesta ocasió, el nostre interès ha estat dirigit en admirar algunes de les maquetes, construïdes en metall, plàstic i fusta, o inclús a partir d'un bon retallable, que per a la seva venda allà s'hi troben exposades.
        De la mateixa forma també veurem la cabina -cockpit- a on s'imparteixen cursos de vol simulat, i en una de les extensions de la docència la que es correspon amb el coneixement dels motors d'aviació.

        Una de les maquetes que fa més patxoca a la botiga és la del que va ser famós bombarder quadrimotor, Boeing B-17 Flying Fortress, que els primers models varen volar a partir de mitjans dels anys trentes.


        A continuació diferents vistes d'aquesta maqueta construïda de forma artesana amb fines planxes d'alumini, fetes amb molta destresa i enginy pel peruà Humberto Quirós, que inclús les fa sobre demanda del model que es desitgi.

Amb el ratolí premeu damunt de les imatges a fi d'engrandir-les.
 
 
 
 
        A les dues imatges superiors una maqueta de la De Havilland DH-82 Tiger Moth amb els colors de la RAF. A continuació tres vistes d'una maqueta aeromodel de radi control del biplà Sopwith_Camel desmuntat dins la seva caixa, per muntar i volar.

 
 


Un triplà molt famós, el Fokker Dr.I,
també el trobarem a les vitrines de l'Aeroteca. 
 
        A les tres imatges superiors diferents vistes d'una maqueta metàl·lica del caça Supermarine Spitfire de la II Guerra Mundial, i a les fotos de continuació de baix dues vistes d'una maqueta d'un Douglas DC-3 de la mateixa manufactura que la de l'Spitfire. A les dues altres fotos de més avall, un biplà Curtiss JN-4 "Jenny" que va iniciar la seva trajectòria a partir de l'any 1915 i fou construït en quantitat a partir del 1917 quan Amèrica va entrar a formar part dels aliats a la I Guerra Mundial.
        Tots aquests models sons creats per Authentic Models, una empresa especialitzada en fabricar models de diferent naturalesa per a decoració

També hi trobareu una col·lecció sencera
dels avións CASA C-101 de la Patrulla Águila.        Uns del reptes en maquetisme aeronàutic és el dels models retallables, que a l'Aeroteca se n'hi troben una bona varietat. Vegeu en les dues imatges de continuació una petita mostra del que s'hi pot veure. Es tracta d'una col·lecció editada per la pròpia Aeroteca sobre acurats dissenys del famós Juan Antonio Abellán, tots en paper i a escala 1/48.


        A la "Simuteca" de l'Aeroteca pots dur a terme un curs de vol simulat.

        Podràs aprendre el pilotatge com a Comandant virtual del moderníssim model, Boeing 737-800, i ensems a realitzar la navegació completa, amb procediments de sortida i d'arribada entre dos aeroports diferents del globus terrestre.


        Aquest simulador 737- NGV estàtic representa l'interior a escala real de la cabina de pilotatge de l'avió Boeing 737-800.
        El 737- NGV funciona a partir d'un software, un hardware i una tripulació:
El software està basat en el simulador de vol Microsoft Flight Simulator i ha rebut moltes millores i ampliacions des del seu primer vol en el 2008.
        El hardware es basa en un conjunt d'instrumentació, comandaments de vol i elements interiors procedents dels millors fabricants de simuladors de vol de tot el món. L'estructura de la cabina ha estat construïda per l’Aeroteca.
        La tripulació virtual consta d'un instructor o supervisor, en Jordi Ventura, que com expert assegura la continuïtat de la sessió de vol amb l'usuari.
També el Simulador d'una Torre de Control.

        La Simuteca es troba ampliant la seva oferta per organitzar cursos simulats de control aeri. Per això, ha disposat una sala amb tots els elements que es corresponen amb una torra de control d'aeroport, a on hi ha els espais corresponents als controladors d'aproximació i arribada del tràfec, a més del control de terra, o sia de rodam i estacionament de les aeronaus. Un món virtual excepcional per tots quins s'hagin d'entrenar com a futurs controladors reals.El fundador de l'Aeroteca, en Ricardo Miguel Vidal,
és un professional especialista en motors d'aviació.

        A l'Aeroteca s'hi pot veure un motor tipus Tigre G-IV, construït per la casa Elizalde -Fàbrica d'Automòbils y Motors d'Aviació-, exhibit durant la celebració del centenari d'aquesta empresa - 1913-14-2014.

Motor que procedeix de la col·lecció Alfonso Rosique Classics de Reus.


        En matèria de motors d'aviació, en Ricardo Miguel, el factòtum de l'Aeroteca, dona cursets de diversos models d'aquesta classe de motors. En Ricard és un expert en motors d'avió, tant dels de pistó com dels a recció, per haver-hi treballat tota la vida com a qualificat professional de tota aquesta mecànica. Que avui ha assentat càtedra en tota aquesta matèria.

Més informació al respecte dels motors i l'obra de'n Ricardo Miguel Vidal
la trobareu en aquests link:

http://aerospaceengines.blogspot.com.es/
http://aerospacemarket.blogspot.com.es/
http://www.aeroteca.com/motoraz/indexaz.pdfContactar:

        Durant aquestes festes de Nadal la Aeroteca es trobarà oberta de forma excepcional el diumenge dia 4 de gener, de 10:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:30 horas.

- L'AEROTECA / Simuteca


Carrer Montseny, 22 (cantonada St.Joaquim. Molt a prop de l'estació del metro L3 "Fontana". Línia Verda)
Barcelona, 08012
Tel.: 93 218 17 39

- aeroteca@aeroteca.com
- simuteca@aeroteca.com

- HORARIS d'Atenció al Públic:
De dimarts a dissabte de 10 a 14 y de 17 a 20:30 h., els dilluns solament obren per les tardes.
Al juliol i l'agost els dissabtes tarda tanquen.

- Recomanem aparcar en els següents pàrkings d'aprop:
- plaça del Sol
- plaça de la Revolució
- plaça Gal·la Placídia
- cines Bosque

NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacte amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada