dissabte, 29 de novembre de 2014

Ha estat presentat el llibre
"Ales al Cel"
Biografia d'en Marià Foyé i Ràfols
        Aquest treball històric, escrit per Eloi Babiano i Sànchez, el qual ha cuidat de la recerca documental, junt amb l'aportació d'elements biogràfics i gràfics de la família per part del nét del biografiat, Ramon Brugueras i Foyé, és un repàs a la trajectòria vital d'un home polifacètic, ànima introductora del vol sense motor a Catalunya, periodista de La Publicitat, col·laborador de diverses revistes tècniques i científiques, conferenciant, excursionista i home entusiasta en tot allò que emprenia.

        Dut per la seva consciència republicana, no dubta, en esclatar la Guerra Civil, a presentar-se voluntari a l'aeròdrom del Prat per anar a combatre l'exèrcit feixista sollevat.

        Abatut en combat aeri en la batalla de Tardienta (Aragó). Foyé moria el 23 de febrer de 1937 a Barcelona, després de quatre mesos d'agonia i patiment.

        Honorat pel govern català, la seva memòria fou apartada per sempre per l'exèrcit guanyador.

        Es convertia des d'aleshores en un acte de justícia procedir a la seva recuperació històrica com a ciutadà i com a home públic, i aquest n'és el resultat: un llibre que reivindiqui, per sempre, la seva memòria.

        Amb aquest llibre s'adjunta un DVD que recull una filmació feta a l'aeròdrom del Prat, l'any 1934, on s'aprecia la preparació i el vol per part d'en Foyé, d'un planador.

 
 
        El reconegut historiador David Íñiguez, a la imatge esquerra, va participar a l'Aeroteca el dia 29 de novembre, com a presentador de l'autor del llibre, Eloi Babiano junt amb la seva obra, imatge central, a la vegada que també va presentar al nét d'en Marià Foyé, Ramon Brugueras, a la imatge esquerra.


        A la foto, en Marià Foyé assegut a un planejador, estant apunt de fer una enlairada llençat amb el sistema de sandows al 1934 a l'aeròdrom d'El Prat, denominat com, Camp d'en Canudas. Imatge que igualment apareix al film que en el llibre es troba amb un DVD.

NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada