dimecres, 17 de setembre de 2014

FAI Sailplane Gran Prix 2014
celebrat a La Cerdanya
del 7 al 13 d'aquest setembre.És un reportatge oferit per
en Santiago Lopezbarrena.
Head of Press
        L'esdeveniment es va iniciar el 6 de setembre amb els entrenaments oficials i la presentació dels 15 pilots de 8 països diferents. Aquests pilots representaven l’elit d'aquesta especialitat i participen en competicions de tots els continents.
        Des de diumenge dia 7 fins al dissabte dia 13 es va dur a terme la competició, que consistia en travessar punts prèviament establerts, conservant estratègicament la imponent inèrcia dels seus aparells aprofitant els corrents d'aire ascendents produïdes per les diferències de temperatura i els desplaçaments verticals de les masses d'aire que ocasiona l'orografia, per arribar tan aviat com els era possible a la línia de meta situada a la pista de l'aeròdrom, creuar-la a una velocitat aproximada de fins a 280 km/h.        Cada dia els pilots s'esforçaven per sumar punts que al final de la setmana els poguessin pujar al podi. Alguns dies les carreres eren tan renyides que es van poder veure avançaments fins i tot a la mateixa línia d'arribada. El temps va permetre competir pràcticament tots els dies, a excepció del dia 9 que va haver de ser anul·lada per la presencia de tempestes.

        La competició va ser sorprenentment liderada en gran part per l'alemany Tilo Holighaus, que fins ara ocupava la posició 617 en el rànquing mundial.

        Finalment la cursa va situar al podi a Tilo Holighaus de Schempp-Hirth com a guanyador, Werner Amann d'Austria en segona posició i Kai Lindenberg d'Alemanya en la tercera.

        La vall de la Cerdanya és un lloc idoni per practicar l'esport del vol sense motor, tradicionalment conegut com a Vol a Vela. La seva climatologia, orografia envoltant del seu característic terreny pla i situació geogràfica, afavoreixen el desenvolupament de corrents ascendents d'aire, siguin tèrmiques o bé orogràfiques, que permeten als aparells alats volar a grans distàncies. La seva espectacular orografia pirinenca atrau molts pilots d'arreu del món. A més compta amb fantàstiques instal·lacions que permeten viure una experiència ben completa.


        Durant els últims anys l'Aeroclub de la Cerdanya (Aeroclub Barcelona-Sabadell a la Cerdanya) ha rebut múltiples grups de pilots d'arreu d'Europa (Regne Unit, Alemanya, França, Suïssa, etc.) i s'ha establert com un centre de renom internacional per a practicar-hi aquest esport.Veure també.
http://www.sgp.aero


NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada