diumenge, 29 de juny de 2014

Lluís Corominas versa sobre
“L’aviació a la I Guerra Mundial
i les seves conseqüències”.
En els cent anys d'haver-se iniciat.


        El proppassat divendres dia 16 de maig, anticipant-se a aquest centenari, en Lluís Corominas va donar una xerrada a Can Fabra, al Districte de Sant Andreu, en quin espai va esmerçar, en una variada quantitat d'imatges acompanyades d'imatges i qualificades explicacions, els inconvenients que la indústria d'aviació catalana i espanyola varen patir a causa, tant per haver-se iniciat la I Guerra Mundial per la manca de primeres matèries, com igualment una vegada ja acabada la conflagració.
        L'enorme quantitat de material aeronàutic sobrant que va permetre oferir avions a molt baix preu, avions que per altra banda alguns superaven en molt les prestacions dels que s'estava intentant construir al nostre país, varen quasi arruïnar la nostra indústria.

        En Lluís Corominas es va referir al fet que, iniciada la guerra, la indústria aeronàutica militar era inexistent arreu, i per aquest motiu els primers avions que foren empleats eren models civils i esportius amb els quals es va encetar l'aviació militar. Apressadament es varen dissenyar els primers caces i els bombarders, dissenys que durant la conflagració es varen anar perfeccionant, adaptant-se així a les necessitats que en les diferents situacions s'anaven evidenciant.


Totes les fotografies han estat fetes des del pati de butaques.
Heus ací la seva qualitat.Dels esportius als de guerra.


Els bombarders.


        Ens cal expressar la satisfacció que a la conferència s'hi trobava un net, per part de mare, del pilot francès en Pierre Sordet, el qual va comandar un bombarder Voisin al 1915, molt semblat o igual, com el de la foto superior i també representat a la primera foto a dalt. Ell, en Remi Vincent, pilot i amic nostre, que el seu pare Jean Pierre Vincent fou pilot i membre de l'Aero Cub Barcelona-Sabadell i amic.


En acabar la guerra esdevé la crisis industrial
i apareixen les primeres línies aèries.

NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada