dimecres, 28 de maig de 2014

AEROSPORT 2014        El proppassat cap de setmana, uns 6000 visitants s’arribaren fins a l’Aeròdrom d’Igualada-Òdena, per admirar el material aeri i de complements d’aviació que s’exposava a la Fira Aeronàutica Aerosport en la seva a la 22na edició.
        Aquesta exposició és la de més envergadura que es presenta cada any en l’Estat Espanyol. Tot i que actualment es troba resistint els efectes de les vicissituds de l’economia de tot Europa, i coincidint amb les eleccions europees, el nombre de visitants ha superat algunes de les edicions pròximes anteriors.


        Superaren en més de 200 pilots els que es varen atansar volant d’arreu propiciant més de 425 enlairaments i aterratges que significaren també una bona diversitat de models. Aquests representaren a l’aeròdrom uns 30 moviments hora.
        Procedien de diverses províncies de l’Estat, com Albacete, Osca, Toledo, també de bona part dels Camps de vol d’ULM’s de tot Catalunya, com ho van ser dels Clubs de la Costa Brava, València i Mallorca. Una nota rellevant en aquest cas, és que també en vingueren de territori europeu, i un de més enllà de Berlín.


        L’Estand de TL Spain, presentant aparells d'un refinat disseny i construïts amb elements d’alt nivell tecnològic i també d'avantguarda, ha estat sens cap dubte el representant que ha aportat un nombre d’avions superior a l’Exposició d’Aerosport, i per tant, l’expositor que ocupava l’àrea més ampla a la mostra amb quatre aeronaus de diferent model.


Vegeu la ressenya que de l'Sting S4 va ser publicada a Aeribalta.com:
www.aeribalta.com/2012/08/tl-spain-representant-de-tl-ultralight.html
        La Revista Avión & Piloto va publicar la prova en vol d'aquest Sting S4 amb el motor Rotax 912 iS. Vegeu el PDF de l'article:


        Aeroesport és una escola d'aviació ULM que radica a Moià -El Bages-Moianès- es troba situada al Camp de Vol d'El Prat de La Plana. Escola la qual s'ha associat amb Belgavia, una empresa que es troba aglutinant diferents empreses d'aviació de diverses especialitats. a fi de donar un servei de qualitat i molt complet a quins necessitin evolucionar dins el món de l'aviació.

 


        A Moià, Aerosport a més del servei d'escola de vol ULM que efectua amb el Tecnam P-92 Echo Super, amb el mateix avió dóna vols esportius i vols a persones que anhelen el poder volar per primera vegada amb un avió lleuger. Que és a on es pot experimentar de veritat el sentit del volar.

        En el Camp de Vol El prat de La Plana, Aerosport disposa d'un allotjament a on hi té les oficines i serveis, amb una aula per donar les classes de teòrica als alumnes que es troben formant-se com a pilots.


        Un vol notable patrocinat per AeroEsport a Moià va esdevenir el dia de Dijous Sant, 28 de març del proppassat 2013, vegeu-lo:


        El grup d'expositors "indoor" foren allotjats a l'hangar 1080, número que indica l'alçada que es troba sobre el nivell del mar segons una determinada pressió atmosfèrica indicada en mil·libars, dit en termes tècnics "QNH" (Query Newlyn Harbour). Aquest hangar va ser el segon que es va construir en aquest Aeròdrom baix la propietat dels germans Guasch de Capellades que eren propietaris d'un avió. El primer és el que allotja el Vol a Vela ja des del seu inici el 1965.


        L'organització de l'Aerosport va concedir determinats guardons a les entitats participants. En el cas que ens ocupa, el Club Aeronàutic Vol Rasant va ser premiat per ser el Club amb més avions participants al certàmen 2014, 12 en total.
L'stand d'Avión&Piloto es trobava contigu al del Club Vol Rasant.
A on en ambdós estands de sempre hem estat benvinguts.


        Una vegada més, l’Aeroteca ha estat present a l'Aerosport 2014, i d'igual forma AVIASPORT, que mai a faltat a les diferents convocatòries del certamen, és per això que en aquesta ocasió l’empresa ha estat guardonada en concepte que AVIASPORT S.A. ha estat present en les 22 Edicions d'Aerosport, mai han mancat a la cita. Felicitats per aquesta fita.
        En aquesta ocasió, AVIASPORT presentava el motor Rotax 912 iS, enginy que aporta la novetat de la injecció amb un notori estalvi de carburant i, en conseqüència, un substanciós increment de l'autonomia.


        El primer avió a l'Estat Espanyol que va muntar el Rotax 912 iS ha estat un Sting S4 venut per TL Spain i que opera des del Camp de Vol de Bellvei. Vegeu la ressenya que en el seu moment va fer Aeribalta.com:


The Indoor Airline
Un Simulador d'avançat disseny amb posicions durant el procés de vol.
        A la foto superior hi veiem l'innovador Tecnam "Astore", a més de visitants i una renglera de carpes dels nombrosos expositors.

        A continuació un vídeo realitzat per l'amic José Fernàndez d'AeroTendencias.com
        La prestigiosa Escola de Vol Aeronàutic2000 es troba situada en un ampli hangar de l'aeròdrom Igualada-Òdena, i està dirigida pel veterà professor Antonio Marcos. En el seu hangar, s'hi munten avions de gent que ha adquirit els elements i l'Antonio dirigeix la seva construcció-muntatge.

        De fa un temps dins de l'escola s'ha fundat un Club denominat Alto, donat que es troba sustentat per un model d'avió, a les fotos, d'aquesta marca. I muntat en les instalacions de l'Aeronàutic2000.


A la foto, l'Antonio Marcos donant classe de navegació aèria a un grup d'alumnes


A la foto superior el Bar-Restaurant ple de gom a gom durant pràcticament tot el dia.        En aquest 2014, els Trike també tingueren la seva rellevància el diumenge dia 25 amb una concentració de Trikes que participaren en la "Triquerada" en la que, entre altres, hi hagué llançament de paracaigudes.
El Yakovlev Yak-52 (EC-IAO), de l'empresa LAMINAR-AIR, en diferents ocasions va delectar al públic amb les seves vistoses figures acrobàtiques.

        Aquesta presentació amb texts i fotos pertanyen al Flying Heritage Syndrome Journal que publica l'FPAC.        La Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya ha participat a la Fira de l'Aerosport 2014, el dissabte i diumenge 24 i 25 de maig, amb 4 Socis Benefactors i quatre Pilots que volaren el Bücker Bü-131 EC-FTZ, la Cessna 172 EC-BBJ i el North American T-6 "Texan" F-AZDU, així com amb 14 Socis Benefactors Voluntaris que es van repartir l'atenció pels visitants a l'espai que ens deixà l'empresa LAMINAIR a l'entrada d'un dels seus hangars. També cal agraïr al Club de Vol a Vela d'Igualada que ens deixessin un dels seus velers, el PW-5 Smyk EC-GSB per vestir l'estand de la FPAC.


        Contemporàniament relacionats també amb el tema bèl·lic aeronàutic, a l'àrea d'exposició de l'FPAC hi foren presentats quatre vehícles de la II Gerra Mundial.


        Membres de l'FPAC també efectuen visitas a Museus de l'aire i a llocs on hi ha material bèl·lic aeri, com ha estat el cas de la visita efectuada a un dipòsit de caçes MiG i altres avions situat a La Segarra, així com igualment al Museu de la Memòria Històrica a la població de La Sénia:

Premeu el link dels MiG:
http://www.aeribalta.com/2014/02/membres-del-pac-visiten-els-mig-de-sant.html

Premeu el link de La Sénia:
http://www.aeribalta.com/2014/04/trobada-al-centre-de-la-memoria.html
        AVIECOM, empresa dirigida per Joan Comas, té com a seu de la seva activitat un dels hangars a l'Aeròdrom d'Igualada-Òdena.
        En aquesta ocasió de la Fira AEROSPORT 2014, Comas ha mostrat a tots els interessats en aquesta modalitat de "facis vostè el seu propi avió" el seu taller-escola de construcció amateur.
        Vegeu en el News Letter els diferents aspectes dels productes d'aquesta activitat que atreu bastants pilots a construir-se el seu propi aparell.        Aquest és un resum de les notícies d’Aviecom que també podeu trobar al seu Facebook. Si voleu anar rebent les notícies en Facebook sols heu de fer un "m'agrada" a la pagina d’Aviecom.

Premeu damunt la imatge per obrir la informació:

LLISTAT DELS SEMPRE INTERESSANTS LINKS
DE LES NOTÍCIES D'AVIECOM

NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada