dilluns, 16 de desembre de 2013

Volada des de Sabadell -LELL- a
La Cerdanya -LECD- i tornada.Fotos i informació d'aquest vol: Jordi Ribalta i Faus
Redacció: Pere Ribalta.

        Uns amics de l'Aeroclub, el matí del dissabte dia 14 d'aquest mes de desembre efectuaren una sortida fins La Cerdanya amb retorn a la tarda de la mateixa jornada. Anaven amb tres avions de l'Aeroclub.
        La meteorologia va ser excel·lent gràcies a un anticicló que mantenia l'atmòsfera neta de nuvols i amb un vent pràcticament nul.


        A les dues fotos superiors, a l'esquerra, el nostre amic Pep i a la vegada comandant de l'avió, abans de sortir a volar examina en primer lloc l'estat de la meteorologia a la corresponent oficina d'AENA de l'Aeroport de Sabadell.

        A la foto dreta, i donat que la Meteo permet executar el vol, ens adrecem amb ell a l'oficina de tràfic a fi de complimentar el Pla de Vol. Confirmada aquesta premissa, ens dirigim vers la plataforma d'aparcament R2 a on hi tenim el Cessna 172S Skyhawk SP (EC-JTI) que ens espera.


        A la foto de continuació, l'aparell de quatre places amb el qual ens traslladarem a l'Aeròdrom de La Cerdanya.        Abans de sortir a volar, el pilot responsable del vol examina molt acuradament en tot el seu entorn l'estat de l'avió i dels seus elements, aquesta operació en Anglès s’enomena “pre-fly walkaround”.

        I havent fet una mirada al motor i vist els nivells d'oli i benzina, tot es troba correcte, per la qual cosa ens acomodem dins la cabina a fi d'iniciar els corresponents procediments per emprendre el vol, es du a terme el “pre-fly cached” que es refereix a fer un examen de l’estat dels instruments i els comandaments a fi que es trobin en ordre de vol. És a partir d’aquí que es posar en marxa el motor i s’espera fins que es troba a temperatura tot controlant els peràmetres del motor, indicats a través del Garmin 1000, que el motor funciona normalment, i en contacte amb la Torre de Control, duem a terme les instruccions per rodar vers la capçalera de la pista que en aquests instants correspon a la 31.


        Mentre s'escalfa el motor, en el sofisticat Garmin 1000 amb el GPS per a la navegació, s'hi entren els paràmetres adequats del vol que en concret farem.

        A les dues fotos següents, cadascuna de les Cessna amb les quals els altres companys volaran també a La Cerdanya junt amb nosaltres.        Per la pista de rodam ens arribem fins la capçalera de la pista principal 31. Ens precedeix la EC-JOB i tot darrera nostra ens segueix la EC-JTJ, i efectuarem la sortida segons veureu en el vídeo del vol sencer al final de la pàgina.


        A les fotos següents dues vistes inconfusibles del nostre país, la muntanya senyera de Montserrat, i el referent Pedraforca.        A dalt, i prement sobre la imatge, s'obre l'actual Carta VAC per quins hagin de traslladar-se volant a La Cerdanya.        Vista d'ocell de l'aeròdrom a la nostra arribada a La Cerdanya. A on deguérem de fer una espera per aterrar a fi que els paracaigudistes que es llençaven arribessin a terra.


        Una vegada arribats a terra, la proximitat del Nadal i en aquelles altures hem estat transformats en Papes Nöel. Mentre tant, i en aterrar, tots junts vàrem celebrar l'encontre amb quins es trobaven a l’aeròdrom, i posteriorment ho férem entaulats a la magnífica Sidreria Urvati, i tot seguit ens enlairavem de nou vers Sabadell.


-- Vídeo de la volada LELL-LECD-LELL. --NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada