dimarts, 26 de novembre de 2013

En Joan Argemí i D'Abadal. In Memoriam.
Pilot i propietàri del Camp de Vol del
Prat de la Plana a Moià.


        A l'edat de 69 anys, el dia 10 de juliol d'enguany, nedant a les aigües de Palamós, el Joan va traspassar el llindar d’aquesta existència, enlairant-se volant, vers l’insondable cel etern.
        Els seus companys de sempre de l’Aericlub Palau-Moià, el Club d’Aviació ultralleugera més veterà del nostre país, que ell n’era soci, el proppassat diumenge dia 24 de novembre brindaren un emotiu homenatge a la seva figura en companyia de la seva vídua i un dels fills, en una trobada gastronòmica oferta en el restaurant del Camp de Vol de Moià.

        Ens manifestava en el seu discurs l’actual president de l’aeroclub, en Ramon Fígols, que en Joan Argemí, esdevingut pilot d’ULM a la primaria, havia col·laborat durant molts anys en diverses activitats del club, a part de la bonhomia en acollir l’aviació ultralleugera en el sí, de la seva propietat d’El Prat de la Plana, també significada per l’antic Aericlub de Palau de Plegamans, junt amb els pilots que ja hi volaven.
        A on probablement la participació més destacada d’en Joan Argemí, aeronàuticament parlant, va ser en l’organització de les 10 edicions del Ral·li del Moianès, iniciada en el 1990, fins la seva i última edició en el 1999. Activitat que va donar a l’aviació ultralleugera, tant de Catalunya com de la resta de l’Estat, una important cohesió, a on la consecutiva celebració de la Volta Aèria a Catalunya per ULM’s, la completava.        L'esposa d'en Llorenç Martí, professional del món de la ceràmica és qui va crear i modelar aquest delicat i bell present. Ha estat el Llorenç qui ha acabat l'obra realitzant les perforacions en forma d'estrella del present.
        Al peu de l'obra hi constaven les parules: "En record d'en Joan Argemí i D'Abadal, Aericlub Palau-Moià 2013".Breu currículum que ens ha remès el seu amic el Dr. Jordi Cabot i Viver

        En Joan Argemí era un home polièdric i altament estimable per les seves capacitats. Nét del polític Ramon d'Abadal i Calderó (Vic, 1862 - Rupià, 1945) cofundador de la Lliga Regionalista juntament amb el famós polític en Francesc d'Assís Cambó.
        El nostre homenatjat Joan va tenir una educació selecta amb els jesuïtes, i també per trobar-se dins del marc d'una destacada família catalanista benestant. El seu pare era metge i la mare bibliotecària, pubilla d'un dels patrimonis rurals més importants de Catalunya.
        L'amic Joan Argemí era advocat, geògraf i antropòleg, interessat per a tot aquest món humà, i viatger incorregible. Coneixedor d'Orient mitjà i Grècia, poliglota i creador de jocs informàtics de temes històrics i un destacat cinèfil, aficionat a l'astronomia i coneixedor de la cultura francesa tal com ho era un dels seus avantpassats.
        Pioner de l'aviació lleugera, i el seu caràcter era el d'un home generós, amic dels seus amics amb inquietuds socials i portador d’un humor molt Anglès.        En Joan Argemí, igualment va destacar en un altre indret de la tecnologia, heus a ací l'article que el filòleg i periodista en Marius Serra li va brindar al periòdic La Vanguardia com a homenatge pòstum.
http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/2013/07/16/pagina-23/92182504/pdf.html

També podeu llegir unes paraules de qui era usuari d'algun
dels programes de jocs informàtics dels que en Joan dissenyava.
http://boardgamegeek.com/thread/1029504/traspas-del-dissenyador-de-jocs-joan-argemi-dabada


Els companys i amics d'en Joan Argemí s'uniren en aquest tant sensible homenatge.Entre un bon nombre de pilots constructors dels seus propis avions,
dos de ben reconeguts, en Joan i Lluís Prims a la foto inferior esquerra.


 

        L'àpat fou ben presentat per quins van haver de preparar les minestres amb els seus diferents components. A continuació dels Pica-Pica que a la foto se'n veuen solament uns quants, van arribar les carns a la brasa, un bon gruix de seques i quantitat de cigrons, més les postres, el Cava i el cafè.

NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada