divendres, 4 d’octubre de 2013

Volada a l'Expo de Blois 2013 amb Trike.


        Un Grup format per pilots de Trike de casa nostra, i al poc temps d'haver gestat el vol a Ozzano dell'Emilia a Itàlia, amb sis aparells, de nou vàren emprendre el vol vers el 33è Festival International de Tot ULM, que com cada any se celebra a l'aeròdrom francès de Blois-le-Breuil a 12 Kms al Nord Oest de la senyorial i històrica població de Blois, riberenca amb el riu Loire dins del departement de Loir-et-Cher.
        Es diu que, a Blois, el somni d'Ícar esdevé realitat.

        Terra vestida de meravellosos castells en els quals antany hi varen residir alguns monarques francesos.
        També Joana d'Arc va ser beneïda en el reial castell de Blois per l'arquebisbe de Reims a la Capella Saint-Calais, abans de la seva partença per dur a terme el setge d'Orleans a meitats del segle XV.
        29/8/13 - El grup de pilots amb els seus TDA Trike, varen decidir que el punt de sortida del vol a Blois es faria des del Camp de Vol de l’Aeroclub l’Estartit Costa Brava, poble mariner del Baix Empordà.
        Els pilots hi arribaren posterior a un vol que segons el seu origen, varen haver de volar entre dues i tres hores. Però d’això es tractava.
        Allà hi feren parada i fonda, i ja per la tarda emprengueren rumb vers Fenouillet (Als Pirineus Orientals, França) a 194 Kms. De distància, i situat a uns 34 Kms. en línia recta, al Nord Oest de Perpinyà, a on els reberen formidablement, posant-los a la seva disposició un vehicle que l’utilitzaren per anar a cercar benzina, i a la vegada un lloc per sopar i dormir.


        Els components del vol foren: Juan Goberna (València) Rafa Agramunt (Castelló) Joan Masana i Ferran Lopez (Odena-Igualada) Josep Sopena (Mollerussa) i Josep Maria Cabré (Vallmoll)

        30/8/13 - Sortiren de Saint Paul de Fenouillet, per fer una curta aturada a un petit Camp de Vol al costat del llac de La Ganguise, lloc autoenomenat “Base Lucien Rocaud” a 1 hora de vol, i havent recorregut 78 Kms aprox.


        De la “Base Lucien Rocaud”, reprenen el vol amb rumb vers l’aeròdrom d'Ussel-Thalamy, a Saint-Exupéry-les-Roches, que hi arriben al cap de 2 hores de vol i 250 Kms. recorreguts. Allà, i amb l’ajuda d'una bicicleta s’adreçaren fer la compra de queviures per dinar. Acabat l'àpat, feren benzina i s’enlairaren cap a Saint Junien (Limoges) per fer carburant; 2 hores vol, a 121 Kms. Amb bon vent de cara. D’allà, reprengueren el vol vers l’etapa final, Blois, a uns 200 Kms de distància, i amb un vent de cara semblant a l’etapa anterior.


        Atansant-se a Blois, sobrevolant la zona del Loire, es veieren immersos en un paisatge de postal. Una munió de castells de rica arquitectura i espectacular impacte visual, envoltats de formosos jardins, desfilaren sota l'estol dels Trike.


        Situat a uns 14 Kms. de la pròpia Blois, arribaren a l’aeròdrom Blois-le-Breuil sobre les 8 de la tarda, però, tot i sent aquella hora la llum era bona, el viatge els ha valgut la pena. Soparen i dormiren al mateix aeròdrom amb les tendes de campanya que portaven.


        31/8/13 Dia de visita a la fira on el fabricant dels Trike DTA hi tenia un “stand”, en el qual, el grup arribat de terres catalanes, aprofitaren per atansar-hi els seus Trikes a fi que, per unes hores, formessin part dels aparells exposats.

        El moviment de visitants, tant per aire com per terra a Blois, és de sempre nombrós.
        En aquesta ocasió, més de 1.000 aparells d'infinites formes, variats colors i marques, s’han arribat des de tots els horitzons possibles fent cap a Blois. Un bon nombre d’ells per a ser exhibits a la Fira, en la que s'hi han instalat 128 empreses. Els organitzadors han estimat que durant els dos dies de la mostra, entre 5.000 i 6.000 visitants hvàren passat per aquest aeròdrom!

Un expositor afirma: "Qui no ha estat a Blois, és que no existeix..."

        En arribar el matí següent, que coincideix amb el dia primer de setembre, diumenge, toca recollir les pertinences i els estris per tornar cap a casa, en els aparells, revisats ja la tarda anterior, s’hi encabiran i subjectaran adequadament al seient del darrere, totes les pertinences, afí que no es perdin pel camí. Aquests magnífics trikaires tornen cap a casa...

- Vídeo d'imatges fixes molt ben editat, mostra l'anada i tornada a Blois. -

        Una avançada dels competidors que intervindrien als First FAI World Paramotor Slalom Championships 2013 que se celebraren a l’assolellat Aeròdrom de Chevalet a Aspres sur Buech als alts Alps, feren a Blois les seves proves corresponents a manera d'entrenament per a la futura competició.
Vegeu un vídeo de quan un dels participants en
aquests campionats del 2013 executa la seva intervenció.

NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada