dimecres, 9 d’octubre de 2013

OctObert Air Fest a Lleida Alguaire

        Tot i que el tràfic a Lleida-Alguaire va ser fluït i constant, molts avions que s’enlairaren de punts de les demarcacions de Barcelona i Girona, i per causa dels estrats enganxats a l'orografia dels llindars de la demarcació lleidatana, no varen poder travessar-los per arribar al proposat destí.
        Dels que feren diversos intents per travessar pel dessota la densa i grisa boirada, una bona colla, sí, que pogueren fer cap a l’aeroport lleidatà a canvi d’una puntualitat malmesa per l’esmentada dificultat meteorològica, tal com ens va succeir a nosaltres, que, des de Sabadell, ens hi traslladarem acompanyats de l’amic Ernest Tuckie, amb una Cessna 152 del nostre Aero Club Barcelona-Sabadell. Entitat la qual, el proppassat dia 3 d'aquest més d'octubre va complir els 60 anys de la fusió entre ambdós aeroclubs.
        Malgrat aquells estrats, quins decidiren sobrevolar-los pel damunt arribaren prou a temps.


        La part de la plataforma d'aparcament de l'Aeroport Lleida-Alguaire destinada a les aeronaus visitants, hagués quedat ocupada en tota la seva extensió, sense espai per acollir-ne més, sinó fos que bona part dels pilots arribats hi feien una breu estada, entre mitja hora i tres quarts, retornant als seus punts d’origen, deixant així places lliures. Amb tot això, l'area destinada a l'aparcament no es va poder veure prou plena.
        A la banda d'entrada a l'edifici de l'aeroport, entre aquest i l'aparcament de cotxes, un bon servei de bar hi va ser instal·lat junt amb unes àrees de taules i altres seients per poder fer una parada i fonda.


        El fet que aquesta edició de Portes Obertes a Alguaire coincidís amb, per exemple, el BCN AirSim Meeting, que aglutina pilots d’aviació compromesos amb aquest esdeveniment, junt amb altres trobades aeronàutiques que se celebraben en diversos Clubs, que comprometia a un determinat nombre de pilots d’ultralleugers, va fer minvar el nombre de moviments a l’aeroport lleidatà.
        Per la qual cosa, per un millor reeiximent en cada cas, el calendari d’esdeveniments aeronàutics a Catalunya, deuria de tenir en compte el nombre d'actes aeris que s'organitzin durant l'any, a fi de mirar que aquests no coincidissin en una mateixa data.
        Per altra banda, l’anunci dels esdeveniments deuria de produir-se en temps suficient, un mes i mig seria adient. Aquest de Lleida-Alguaire, a Aeribalta.com, li va arribar el dia 26 del proppassat setembre, 10 dies abans que se celebrés.

        Mostrem aquí només alguns dels avions que es trobaven a l'aparcament de l'Aeroport de Lleida-Alguaire. A la part de dalt, i d'esquerra a dreta hi veiem, un biplaça Zenair americà, a continuació una rèplica del S.E.5 biplaça, reproducció del caça monoplaça Anglès S.E.5a (Scout Experimental 5), magistralment construït per l'empresa Tot Biplà de Moià. La tercera foto, un preciós RV-6E amb el seu propietari i al mateix temps constructor de l'avió, L'Alfonso Hernández de Reus.


        En primer terme a les fotos superiors, un dels dos Bücker Bü-131 Jungmann procedent de Reus. que varen participar a les exhibicions a Lleida-Alguaire. A continuació, i procedent de Reus, un Fairchild F24W-41A (UC61-A) Argus II (EC-AJZ) acabat de reconstruir fa uns deu anys pel famós especialista en aquesta classe de labors, en Manuel Sánchez Damian, al seu taller de Sabadell. Per últim, en primer terme un Savannah procedent de l'Aeròdrom de La Segarra, situat a Sant Guim de Freixenet, i més al fons, el Tecnam P96 GOLF del President de la Federació Aèria Catalana, Àngel Ibáñez, que ha col·laborat en l'organització de l'esdeveniment.


        A les fotos de sobre, hi veiem una Jodel DR1050 (D-EMUE) que ja fa algun any es mou per les nostres contrades. A continuació, un Aeroprakt A-22-L de l'Escola de Vol La Plana situada a l'aeròdrom d'Alfés, i un Eurostar Ev-97 EC-ES8 d'Evektor Aerotechnik.


        A la primera foto de l'esquerra hi veiem un bimotor Piper PA-34-220T Sèneca V, a la segona un DA-40-180 Diamond Star construit per l’empresa austríaca Diamond Aircraft, i pertanyent a l'Aero Club de Reus Costa Daurada. Finalment, els dos avions apagafocs Air Tractor AT-802A dels Bombers de la Generalitat, que varen fer tres exhibicions extingint petits incendis provocats expressament per a mostrar la seva operativitat.

        Heus ací els tres helicòpters Eurocopter AS350 Ecureuil que participaren en les exhibicions. Els de color groc sons de salvament i també apagafocs, l’altre pertany a una dotació dels mossos d’esquadra.        Tres fotos que mostren diverses exhibicions dels aparells de la Generalitat de Catalunya.
        Amb això, volem agrair a la nostra amiga Isabel Roca, passatgera d'un DTA Delta Trike, qui ens ha facilitat dues d'aquestes imatges.

        A la foto següent, un Air Tractor efectuant el llançament del líquid especial que a més de poder apagar l’incendi retarda l'aparició de les flames.
        Més a primer terme es veuen dos DTA Delta Trike.

        El Singular Aircraft és un nou concepte d’avió no tripulat dissenyat i construït a Catalunya, que serà utilitzat per l’extinció d’incendis, transport de mercaderies, vigilància, agricultura i sembrat. Es trobava exposat en el sector de la plataforma de portes obertes.


        A les dues fotos de continuació es mostren dos avions també exposats a la plataforma de portes obertes: Son, la Tecnam P92 Echo de l'Escola de Vol La Serra del Camp de Vol de Mollerussa. i el Diamond Aircraft DA20-C1 Katana molt conegut en diferents aeròdroms i aeroports de casa nostra.
        En emprendre el vol vers Sabadell a quarts de dues del migdia, l'Aeroport Lleida Alguaire presentava aquest aspecte. Les fumeres sons dels focs que els Air Tractor es trobaven apagant, aquest parell d'avions es veuen sortint de la plataforma d'aparcament, al centre de la foto, dirigint-se vers la pista per fer un llançament d'aigua sobre els focs expressament encesos per la demostració.

NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada