dimarts, 22 d’octubre de 2013

L'FPAC reanuda la seva activitat
de Portes Obertes.        En l’última Diada de Portes Obertes el proppassat tercer diumenge de juliol, la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya s’acomiadava en motiu de les vacances d’estiu, i convidava al públic amic a retrobar-se de nou per la Jornada de Portes Obertes del tercer diumenge de setembre.
        Va ser però, que una jornada de Portes Obertes es va avançar a primers del mes de setembre en ocasió de la Festa Major de Sabadell, i compartida amb la diada de Portes obertes de l’Aeroclub, la qual obeia al mateix motiu.

        Malgrat la voluntat del PAC per reprendre la seva activitat a l’Aeroport de Sabadell el setembre, per raons que a continuació s'esmenten va entendre que era prudent desconvocar la jornada de Portes Obertes de setembre.

        FOMENTO-AENA, pocs dies abans que se celebrés, havia suspès la ja famosa Festa al Cel en front les platges de Barcelona, com a cloenda de les Festes de la Mercè, produint-se just als dos dies de la contundent manifestació de la Via Catalana de l’11 de setembre. Des de Madrid es temia que la Diada de Portes Obertes a Sabadell, l’Aeroclub la convertís en una reivindicació de la prohibició de la Festa al Cel. Per la qual cosa l’activitat de l’FPAC va ser ajornada fins aquest tercer diumenge d’octubre.        Una meteorologia benigna, de naturalesa estiuenca, va fer suport al PAC Obert del proppassat diumenge dia 20, tercer diumenge de mes, permeten que els visitants poguessin passejar confortablement per l’espai destinat a l’exposició, admirant les velles glòries de l’aviació, que la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya guarda i cuida curosament.


        Com ja és ben clàssic, la visita damunt del North American T6 Texan de part del públic, fa que aquest avió sigui, junt amb el gran biplà Antonov An2, un dels més visitats.


        Darrera del Beechcraft T-34 Mentor s’hi situava un Zlin Z526 Akrobat i a continuació una Aisa I-11B Vespa.
        En aquest PAC Obert, varem tenir la satisfacció que ens visités un Fairchild W-24, sortit de fàbrica el 5 de maig del 1940, dotat d'un motor Warner Superscarv de 160 C.V., que va pertànyer a la US Army Air Forces, que pilotat en aquesta ocasió pel que ha estat President de l’Aero Club de Reus Costa Daurada durant 12 anys, va venir a fer-nos un vol d’exhibició. Vol en el qual, el President de l’Aero Club Barcelona-Sabadell va acompanyar al pilot del Fairchild.
        Aquest avió, actualment matriculat com EC-AJZ, és un de tants representants de l’Au Fènix, donat que va ser reconstruït des de les pròpies desfilagarsades restes, “cendres”, pel reconegut reconstructor d’avions a Sabadell en Manuel Sánchez Damián en el seu famós Hangar Blau situat al vell mig de l’Aeroport de Sabadell els anys noranta a l’altre costat de la pista principal, i posteriorment acabat d’enllestir a un dels hangars que de nova planta varen ser ubicats per AENA igualment a l’altra banda de la pista de l’aeroport, prop la via del tren de RENFE. L’avió va ser construït per Fairchild Aircraft situat a Hagerstown, MD. USA.        Igualment ens va visitar un antic pilot de l’aeroclub, l’Alejandro Escolar, Enginyer Tècnic Industrial i que antany va fer les "Milicias Aéreas Universitarias" a la base aèria de Villafría a Burgos, volant amb les Bücker de l’exèrcit, obtenint el "Título de Piloto Privado nº2084", amb data 10/09/1953, Llicència que va mantenir fins el Novembre del 1959.
        Durant la seva estada a l’aeroclub, a més de volar les Bücker, junt amb altres dos companys van adquirir un Percival Proctor amb motor De Havilland de 210 C.V. de matrícula EC-AJA.
        Ens explica també que “de sempre he mantingut les ganes de reviure les experiències que son molt i molt agradables per a mi, VOLAR!.
        Per això, m'agradaria si fos possible, volar de nou amb una "Bücker" i tornar a tenir la sensació de l'aire que t'envolta allà a dalt.”        Els responsables de la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya, fan propostes que permetin poder mantenir la Institució. Per aquest motiu oferten la possibilitat que el públic la recolzi de forma altruista amb les seves aportacions pel sosteniment i permanència d’aquesta obra aeronàutica que és de tots.

 


        Aquesta imatge es troba feta cap a l'hora de dinar. En aquesta trobada el públic va acudir de forma esglaonada i contínua, però, el seu nombre no va superar altres diades de portes obertes.

        A la foto següent l'interior de l'hangar de l'FPAC amb avions reconstruint-se, com és l'AISA I-115 Garrapata i l'ala del Dornier Do-27, així com una filera de motors de pistó i també de reacció en manteniment.NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada