dijous, 24 d’octubre de 2013

De la Fira del Vent 2013 al Camp de Vol
de Les Escarbones, al Pla de Santa Maria.


Dels nostres corresponsals a l'Alt Camp.
- Fotos remeses per Isabel Roca, Copilot de TDA Delta Trike.
- Autor del text: Xavier Martí secretari del Club Veles i Vents.

        Els dies 18, 19 i 20 d’Octubre s’ha celebrat la sisena edició de la Fira del Vent. Les previsions meteorològiques i de participació eren raonablement bones, però ja se sap, de la meteo i al mes d’octubre fins que no hi ets no ho veus!

        El dissabte pel matí comença molt tapat i amb el sostre molt baix, la veritat és que tots dèiem que s’aixecaria, però teníem el cor una mica encongit. Els primers en arribar volant son els Pendulars que surten de Vallmoll i que coneixen molt be el camp. El comentari del Josep Maria “Sort que sabem on és el camp per que no es veu gairebé res” no ens anima massa.

        Poc a poc s’aclareix una mica i comencen a arribar participants, i al final el camp de vol té molt bona pinta. Calculem que fins les tres del migdia es fan unes 60 operacions d’enlairament i aterratge amb una participació de 26 Inscrits.

        Els Autogirs i els Biplans son els que més van encuriosir el nombrós públic que ens va visitar al camp.


        Prement damunt la foto que ve a continuació obrireu el Blog de Girolocura, quin grup d'autogirs va visitar le Fira del Vent i ha fet una ressenya. Aquesta foto és d'ells.        A les tres, i durant dues hores es va poder gaudir d’una exhibició d’aeromodelisme amb una vintena d’inscrits entre els quals destacaven dos reactors que la veritat feien una miqueta de por!
        A les cinc van arribar els paramotors que havien sortit del Vendrell realitzant una de les proves de la Copa Catalunya de Paramotor. Aquesta prova havia començat el mateix dissabte a les platges de Comarruga (El Vendrell) i tindria continuïtat al Pla de Santa Maria la resta del cap de setmana.


        Com exemple d'una competició d'slalom de Paramotor, vegeu un vídeo del 1st FAI World Paramotor Slalom Championship 2013, que es va celebrar a l’assolellat Aeròdrom de Chevalet, a Aspres sur Buech als alts Alps, entre el 9 i el 15 del mes de setembre d'enguany.
        A dos quarts de vuit, tancàvem la fira amb l’aterratge del darrer paramotor que va guanyar la prova de consum. Era fosc i negre!


        Diumenge dia 20.

        El diumenge es lleva mes o menys tapat igual que el dissabte i malgrat el cansament que portàvem els de l'organització ens ho mirem d’una altra manera que el dissabte. A les 8 briefing i molta son. Un bon cafè amb llet i a treballar!


        Arriben els primers paramotors de Bellpuig, això és bon senyal! El diumenge hi han previstes diferents proves de Paramotor, Exhibició dels Germans Guerra i molta activitat. La veritat és que el dia surt rodó. Amb un total en tot el cap de setmana de mes de 70 inscrits, més de 140 operacions sense comptar amb els del Paramotor i Aeromodelisme i mes de 2.000 visitants al camp (amb el col·lapse de l’aparcament que això suposa).

        Llàstima que no s’aixequés una miqueta mes la brisa i poguéssim rodar el diumenge per la tarda els Carros a Vela. Hauria estat el tancament de festa perfecte.


Els Carros a Vela que estaven tot apunt per dur a terme la seva exhibició.
Vegeu les dues ressenyes d'Aeribalta.com de les anteriors Fires del Vent.2012:
http://www.aeribalta.com/2012/10/fira-del-vent-al-pla-de-santa-maria.html

2011:
http://www.aeribalta.com/2011/10/el-camp-de-vol-de-les-carbones-ha-estat.html

NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada