dimarts, 17 de setembre de 2013

D'Igualada-Òdena a la Fira
d'Aviació d'Ozzano amb Trike.
        Durant els dies 13 i 17 del proppassat mes de juny, un grup de Tricaires amb els seus 7 Trikes decidiren volar fins la Fira Aeronàutica “Cielo e Volo”, una fira semblant al nostre Aerosport, que cada any se celebra a l’Aviosuperficie di Ozzano, actualment nomenat, Guglielmo Zamboni, situat a la població d’Ozzano dell’Emília a uns 20 Kms a l’Est de Bolònia (Italia).

        Fins el 2008 aquest aeròdrom es coneixia amb el nom d’Aerdelta. El nom de Giuglio Zambodio ve pel fet que el fill del propietari de l’empresa que actualment l’administra va perdre la vida en un fatal accident aeri, i per aquest motiu es va canviar el nom d’aquesta Aviosuperficie.


        L’equip es trobava format per experts pilots de Trike:
Joan Goberna, procedent de València, Rafa Agramunt de Castelló, Joan Masana i Ferran Lopez hangarats a Igualada-Òdena, Josep Sopena de Mollerussa, Josep Sánchez i Josep Maria Cabré de Vallmoll.


        El components del grup, plegats, amb els seus cinc aparells efectuaren la sortida oficial des d’Iagualada-Òdena el 13 de juny d’enguany. La primera etapa va ser fins al Camp de Vol de Torreilles (França) per fer benzina, a uns 171 Kms. d'Igualada-Òdena. Aquest camp es troba a menys de dos Kms. de la platja de Sainte-Marie, a l’alçada de Perpignyà.
        Allà hi varen dinar i en voler sortir, una reductora es va posar a fer la punyeta. El temps necessari per a la seva reparació va perllongar-se fins el cap vespre, per la qual cosa el grup va fer nit al mateix Torreilles.


        14 de juny: sortida de Torreilles vers la següent etapa a uns 221 Kms., en un vol de tres hores fins Carpentras (França), al seu aeròdrom, nomenat Edgar Soumille, curiosament la seva pista, ben pavimentada, té la mateixa orientació que la de l’Aeroport de Sabadell –13/31-. Es troba a uns 25 Kms. al Sud Est d’Orange.

        Un cop allà, tot seguit feren combustible per poder travessar els Alps. Diu que veieren els espectaculars paisatges dels Alps amb alguns cims encara nevats. Així arribaren al modest Camp de Vol (aviosupericie a Itàlia) de Pianfei als Alps Marítims, amb uns 215 Kms recorreguts, lloc situat a quasi 15 Kms a l’Est de Cuneo. A on els reberen formidablement, ja que tot i arribar tard els donaren dinar. Feren benzina de nou, i posterior a un petit descans, continuaren amb un vol de dues hores i trenta minuts fins Speziana a on es quedaren a sopar i dormir. El recorregut fou d'uns, quasi 154 Kms. Per cert que expliquen que l’àpat es va tractar d’un fantàstic sopar al restaurant “Il pilota” ubicat al mateix camp de vol. El camp es troba regit per l’associazione sportiva "Gruppo Ultraleggeri Speziana".

        El dia 15 de juny, s’enlairen vers a Ozzano dell’Emilia al costat de Bolònia, el destí final. 2 hores de vol i arribada a la fira “Cielo e Volo” que s’assenta a l’Aviosuperficie Giuglio Zambodio, havent recorregut 187 Kms. aproximadament. Aquest any potser la crisi i fa acte de presència, perquè no és tan complerta com altres anys.
        Al cap d’una estona d'haver arribat, i havent visitat els stands i veure el material en exposició, deixen la fira i inicien el viatge de retorn tornant a Speciana a on omplen els dipòsits i continuen vers Pianfei a on fan nit als peus dels Alps.


        Ben de matinada, el dia 16 de juny travessen els Alps, fent una aturada a l’Aero Club Haut Comtat a França, per esmorzar, dinar i fer benzina. Aquest aeroclub desenvolupa la seva activitat a l’aeròdrom de Valreas a Visan (LFNV), al Nord d’Orange. A continuació emprenen el vol i es dirigeixen de nou a Torreilles per sopar i dormir.

        El dia 17 de juny, des de Torreilles retornen als seus punts d’origen a on cadascun hi arriba sense novetat. Hores totals de vol: 26.        A les dues fotos superiors és la tronada a casa passant pels meravellosos paratges dels Alps Marítims italians. a la foto de baix, ja entrats en territori francès.
Vídeo realitzat durant l'anada i tornada a Ozzano.
Vídeo que amplia la informació de la Fira Cielo e Volo 2013.

Premeu damunt la imatge o bé el link de baix.NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada