divendres, 13 de setembre de 2013

Diada de Portes obertes de l'Aeroclub i el PAC
durant la Festa Major de Sabadell.
        El proppassat diumenge dia 8 de setembre, durant la Festa Major de Sabadell, l’Aeroclub de Barcelona-Sabadell, junt amb la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya organitzaren a l’Aeroport de la Ciutat una diada de Portes Obertes en col·laboració amb AENA propietària de les instal·lacions.
        El nombre de visitants va superar folgadament el milenar.
        L’Aeroclub va aportar 9 aparells de la seva flota:

        Foren, dos bimotors; un Piper PA-27 Aztec de sis places i un Tecnam P2006T de quatre. A més de tres Cessna de quatre places cadascuna: una Cessna 172S Skyhawk SP, una Cessna 172R Skyhawk, aquestes destinades als vols de bateig, i un Cessna 182T “Skylane”, situat a la zona d’exhibició a fi que els visitants pugnessin accedir a la seva cabina. Dins de l'àrea dels avions de l'Aeroclub s'hi trobava un esplèndid Helicòpter Robinson R-22 biplaça. També dos avions acrobàtics de competició, un CAP-10 i un Zlin 50LS es trobaven exposats.        La Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya, va exposar-hi 9 avions:

        L’Antonov An-2R monomotor gegantí rus de 12 places, un North American T-6 Texan bi plaça d’entrenament, el CASA-SIAT S223 A-1 Flamingo de dos seients, l’entrenador Beechcraft T-34 Mentor, dos Bücker Bü 131 Jungmann, un De Havilland DH-82 Tiger Moth, un quadriplaça Cessna F-172-G Reims Rocked, i l'AISA I-11B Vespa.        Dos avions dissenyats en dos anys consecutius, en el 1930 el Tiger Moth, i en el 1931 el Bücker. De dues nacions les quals intervingueren en les dues primeres guerres mundials, i que foren enemics bel·ligerants, aquests aparells es trobaven de costat a l'aparcament R-1 ha on s'exposaven els avions.

         L'Alemany Bücker Bü 131 Jungmann i l'Anglès De Havilland DH-82 Tiger Moth, els dos d'escola i entrenament.

        Vegeu una ressenya del primer Bücker que es va veure a Barcelona l'any 1935.        Vegeu també la DH-82 Tiger Moth que va adquirir l'Aero Club de Sabadell a finals de l'any 1950.

        El President de l'FPAC junt amb els seus col·laboradors voluntaris treballaven diligents a la taula-mostrador en la qual s'hi exposava l’oferta de publicacions de la Fundació. A on hi acudiren una important quantitat d'interessats en les diferents ofertes i per inscriure's com a voluntaris i també socis protectors de l'entitat.


        Els visitants s'interessaren pels aparells en revisió i restauració que es trobaven dins l'hangar del PAC. A la imatge uns quants dels interessats apropats al Dornier DO-27 que allà s'hi trobava.


NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada