dimecres, 28 d’agost de 2013

En la partença d'en Jordi Gil i Cunillera


Jordi Gil Cunillera, Mestre Industrial y Torner
ha partit vers el seu Zenit.


        Del 1986 al 1994 col·laborà de forma activa formant part d’un equip d’especialistes patrocinat per Manuel Sánchez Damián, en la construcció d’una sèrie de sis rèpliques a mida real d’avions històrics (Polikarpov I-15 Chato, Dornier Wal "Plus Ultra", Autogiro C.6 de La Cierva, Brèguet XIX Superbidón "Cuatro Vientos", British Klemm "Santander" i Bristol F2B) que actualment estan exposats al Museo del Aire de Cuatro Vientos (Madrid).

        En la construcció de les tres darreres rèpliques indicades va tenir, amb els seus fills Jordi, Alfredo, Carlos i Ma. Carmen, la responsabilitat de dirigir tècnicament el treball, projectant-lo, plasmar el disseny dibuixant els plànols i també planificant les tasques de construcció.

        En el 2003 se li va atorgar el Perfil D'Or. Guardó creat per l’Associació d’Amics de l’Aeronàutica, actualment integrada a la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya, que es lliura a aquelles persones, els mèrits aeronàutics de les quals es cregui que no han estat suficientment reconeguts.

        Excel·lent maquetista, ha col·laborat amb el Museu de la Ciència de Barcelona construint maquetes a escala, destinades a una exposició itinerant.        L’any 2003, amb motiu del centenari del vol dels germans Wright, va construir amb els seus fills una fidel i acurada rèplica a escala real del mític Flyer, tot respectant els materials originals i la tècnica constructiva que van utilitzar Orville i Wilbur Wright.
        Maqueta que avui es troba exposada al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya a Terrassa.


NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada