dilluns, 15 de juliol de 2013

Crònica de la LIXª Volta Aèria de Catalunya



El material gràfic i textual ens ha estat
facilitat gentilment per l'Ernest Tuckie.

Pilot participant, junt amb la seva navegant Oli, a la Volta.




        Amb tota normalitat atmosfèrica i amb una intensa activitat de part de tots els pilots i no cal dir pel que respecte als organitzadors, en els dies indicats al cartell, es va dur a terme la 59ª Volta Aèria de Catalunya, amb proves que discorreren per uns itineraris prou intel·ligents donades les línies directores endegades pel seu decurs.

En aquesta 59ª Volta hi han participat pilots dels aeroclubs de:
Lleida (3), Bilbao (2), Palma de Mallorca (2), Navarra (3),
Alacant (1) i Castelló (5), a més dels de
l'Aero Club Barcelona Sabadell (18).


        El divendres dia 14, després de dinar es va dur a terme l'indispensable briefing, en el qual i dins un sobre tancat que se’ns lliurava en aquell acte, portava les directrius de les proves que devíem complir durant el vol.
        Els equips teníem una hora de temps per preparar-nos les proves i fer la revissió prevol. Acabada aquesta hora, tot seguit les tripulacions s'enlairàvem des de l'Aeroport de Sabadell amb destí a l'idíl·lic Aeròdrom de la Cerdanya, complint així la primera etapa que per a nosaltres va ser més complexa respecte les altres dues que la seguirien, donada la pressió de temps la ruta ens queda bastant mal dibuixada en el mapa. Després això ens motivaria un error de navegació.
        La segona etapa seria d'anada i tornada en aquest mateix punt de sortida ceretà el dissabte dia 15. La tercera etapa, en canvi, de cap i de nou finalitzaria a l'Aeroport de Sabadell cap el migdia del diumenge dia 16.



- Primera etapa -
Sabadell -LELL - La Cerdanya -LECD

        La cursa obliga als participants a localitzar els llocs de referencia que apareixen a les fotos, anomenats "Punts de pas" situats a la ruta que estava cronometrada, les mostres de les quals, fetes prèviament per l'organització, vàrem trobar dins del sobre amb les directrius de l'etapa.
        Aquesta prova es composa de dues categories, Avançat i Il·limitat. En Avançat les fotos són totes autèntiques coincidents amb el lloc que s’ha de localitzar. A l’Il·limitat cal determinar si les fotos subministrades dels llocs a sobrevolar són veritables o falses.

        La ruta mancava de bones referències i ens va ser molt confusa. Ens vàrem perdre la meitat de les localitzacions. Amb tot, però, encara poguérem recuperar la ruta... Va ser arribant a Gironella com a punt de pas i també més enllà a on el punt a localitzar era molt evident. La torra de vigilància forestal.

        A partir de Gironella vàrem poder continuar la ruta amb la dificultat que és pròpia en una cursa com la que competíem.


        Arribats a Berga; el Finish Point, la part que de l'etapa es trobava cronometrada s'havia acabat. Sobrevolem el Pantà de la Baells, El Pedraforca i la serra del Cadí, ens dirigim cap al Pas a la Vall de La Cerdanya pel coll de Pendís.



        Divisem l'Aeròdrom de La Cerdanya (LECD) a on ens esperava en cara l'última prova. La dels dos consecutius aterratges de precisió.

Tres seqüències del primer aterratge de precisió que vam fer.
   




        Alhora del sopar, a l’hotel, es donen els resultats parcials. Pel que sembla, hem fet alguns cronos bé, i amb només 30 punts de penalització acumulats en els aterratges de precisió hem salvat l'etapa pels pèls. Just per posar-nos al capdavant de la categoria d’Avançat. Els de la categoria Il·limitat, lògicament estan a anys llum pel davant.






- Segona etapa -
Anada i tornada a La Cerdanya -LECD





Le dues primeres imatges vàren ser captades dora,
a on es veu el paisatge amb els cims nevats.



Les tripulacions van iniciant les revissions dels
respectius aparells preparant la sortida de la 2ª Etapa.



        Deixem terra i ascendim per saltar les muntanyes per la banda de la Molina, mentre comprovem que el logger està encès i tot està OK, la càmera fa el ximple i no arrencarà fins que anirem pel tercer punt de pas, a Olot.


Informació del volcà de l'Ermita de Santa Margarida.


        Per un error d'ubicació del punt de gir en el mapa, no trobem el lloc exacte i donem la volta entrant a Figueres, dirigint-nos al pont que creua el riu, a Bàscara. Divertit tram seguint el riu, amb un altre pont com a punt de ruta a Torroella de Fluvià, arribant a l'Escala, el punt de ruta és el castell de Cala Montgó, inconfusible. Ens arribarem al Cap de Creus seguint l'arc, amb bones referències.









        Arribem a l’aeròdrom de LECD, a on ens espera una altra tanda d’aterratges de precisió, però el vent està creuat i turbulent.

        Enfilem la pista 25. Vaja!, anem alts... Oh, oh!, que em passo la graella, vaja...última línia de la graella, vajaaaa!!! hem aterrat fora de la graella, per molt poc. motor i a l'aire, molt mosquejat d'un aterratge tan nefast.
        Entrem una mica més baixos, però aquí l'aire està encara més turbulent i cal lluitar molt. Una ratxa ens desploma sobre la pista a un centenar de metres abans d'arribar a la graella, cal quedar-se a l'aire encara! pels pèls, cal seguir volant, una miqueta més... de nou ja arriba la graella, uff... ara anem a caure dins, però veurem a on. 10 punts, 20... 40 punts..., bé, amb aquesta meteo em conformo! Hem aterrat.


        A prop de la capçalera de la 07 fem un backtrack i arribats a la plataforma ens aturem darrere de la Cessna C-152 EC-DMC, a la cua per a fer benzina... han estat 2 hores i 46 minuts de vol, el meu vol més llarg fins avui... a terra, ara cal descansar...




És hora d'anar a fer comptes per veure
quanta penitència numèrica se'ns aplicarà...






- Lliurament de Trofeus dels Aterratges de Precisió de
les dues Etapes, la última no en tindrà. -
Hi va haver empat:





        Acabats d'arribar de la 2ª Etapa, un paracaigudista ens envolta per damunt. La Pilatus Turbo-Porter ha efectuat un espectacular descens, aterrant abans que els paracaigudistes.

        A més del Vol a Vela, els dissabtes i diumenges a l'Aeròdrom de La Cerdanya s'hi practica paracaigudisme. Un Pilatus PC-6B2-H4 Turbo-Porter (EC-LXG) es cuida d'efectuar els vols dels llançaments.




- Tercera etapa -
La Cerdanya -LECD - Sabadell -LELL






Iniciem la tercera etapa amb destí Sabadell.



        Ens trobem ascendint gràcies que fem vol orogràfic com si fóssim un veler, així aconseguim passar el coll de Pendís a la primera, sense haver de fer cap 360º.



        L’Starting Point és la carretera que creua el pantà de la Baells, prenem la via directa picant des de 6.000 peus, arribem justs de temps al Pantà, apurem una mica el picat cap al Starting Point, i gràcies a això arribem gairebé clavats de temps. Pels pèls.



        Després de perdre'ns despistats per les corbes d'una carretera, recuperem la ruta gràcies a la inconfusible referència del pantà de Sant Ponç, al Sud de Solsona.




        Havent aconseguit el “Punt November”, sobre Terrassa, hem notificat la nostra arribada a la torre de Sabadell. Ja estem a casa! Una de les vegades en les quals veure venir la capçalera de la pista 13 ha estat més reconfortant... Portem 6,5 hores de vol des del divendres i ja estem una mica cansats.




        El grup de pilots participants a la 59ª Volta aèria de Catalunya a la Terrassa de l'Aeroclub, comentant els diferents episodis viscuts en cadascuna de les tres etapes












Obre el PDF amb tota la informació de la convocatòria de la Volta.
 
Abre el PDF con toda la información de la convocatória de la Volta.






NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada