divendres, 26 de juliol de 2013

Autoritats suïsses precinten
un conegut Cessna 206H -N206MX amfibi.
Nota que difon la
Fundació Aeronàutica Mallorquina.


        Sabeu que a la Fundació Aeronàutica Mallorquina (FAM) tenim una amistat especial amb Martin Picard, el propietari del Cessna 206H -N206MX de la foto. Martin sempre ha estat disposat a participar en les trucades que li vam fer des de la FAM. Va ser el primer que va amarar a Porto Colom, i no va voler perdre's els dos Splash In del 2012 i el del 2013 que hem organitzat.

        Resulta que Martin va ser convidat pel Club Seaplanes Pilots Association Switzeland (SPAS), a participar en un esdeveniment d'hidroavions a Böningen, al llac Brienz, al mateix costat de l'Interlaken Airport, que aquest club havia organitzat. Martin sense pensar-s’ho dues vegades va acudir a la trobada al costat d'altres amfibis.
        Sembla ser que tot va anar molt bé, van gaudir amb vols i fent que la gent conegués una mica més aquest tipus d'avions.

        La sorpresa va venir al final, quan Martin va veure que els funcionaris de la Duana Suïssa li precintaven el seu avió mentre li imposaven una multa de 18.000 francs suïssos, pel fet que en martin volava a passatgers que abonaven un determinat preu per la volada i aquestes operacions monetàries no han estat comunicades administrativament als agents aduaners.

        Doncs bé, ara Martin necessita la nostra ajuda.

        En principi el club organitzador s'ha posat al capdavant d'aquest atropellament, i ja ha aportat unes quantitats econòmiques, però que a dia d'avui no són suficients.
A Suïssa han organitzat rifes benèfiques com a ajuda, per la qual cosa, nosaltres des de la FAM també volem aportar la nostra petita ajuda.
        A la pàgina de la FAM www.fam-ib.org hem posat un apartat N206MX on s'explica els motius, del que podem titllar com a un segrest de l’avió per part de la ignorant administració suïssa, i la informació en francès del club organitzador.
Hem obert un compte corrent d'ajuda a Martin, a la pàgina podeu veure el nombre i també allí posem els noms de les persones que fan la seva aportació.
        Esperem de la vostra solidaritat, envers Martin, ja que volem veure’l novament entre nosaltres amb el seu Hidroavió en el III Spalsh In del 2015.

NOTA D'ÚLTIMA HORA:
        22.07.2013: L’advocat del Club que porta l’assumpte d’en Martin ha negociat una reducció de la fiança de 18'100 a 15'100 FS.
        Amb aquestes aportacions econòmiques de quins han ajudat generosament en Martin, encara no s’aconsegueix l'import total exigit, el referit advocat va gestionar la resta de la quantitat en forma de préstec sense interès i així va pagar la totalitat de la fiança. Martin va poder envolar-se amb el seu N206MX vers Barcelona. Malgrat això, en Martin encara deu la quantitat pendent i necessita ajuda.
        Ara, els procediments duaners determinaràn l'import final, la qual cosa pot ajornar-se prop de 4 setmanes.

        La història definitiva: la duana li va segrestar el N206MX a Martin Picard a Bönigen i va demanar-li una fiança de 18'100 CHF. Martin va transportar a passatgers al preu de cost amb el seu avió no pagant els drets de l’aduana Suïssa. Heus ací el fet.


Vegeu el Web del
Seaplanes Pilots Association Switzeland (SPAS)


També podeu trobar informació a la pàgina de Facebook:
facebook.com/n206mx

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada