dimecres, 19 de juny de 2013

El PAC Obert del 16 de Juny 2013
rep La Garriga Classic Car Club.


        En el lluminós matí del dia 16 de juny d'aquest 2013, puntualment arribaren a l'Aeroport de Sabadell un grup de vehícles d'època que formen part del Classic Car Club de La Garriga, una vila pertanyent al Vallès Oriental amb oferta de cures termals i d'estiueig.


Jaguar XK 140 Cabrio 1956 amb
Bücker Bü 131 Jungmann.

Jaguar E Type S111 1972 amb
Aisa I-11B Vespa.        Els vehicles arribats en aquest PAC Obert, es tracta d’autèntics clàssics amb disseny previ al 1965 i fabricació com a màxim fins al 1970. A la trobada s’han pogut veure Jaguar, Triumph, MG, Austin Healey, Mercedes, Porsche, etc.


MG model B 1964 amb
Zlin Z526 Akrobat.

Triumph TR 3A 1959. i
Bücker Bü 131 Jungmann.


        L'atractiu de veure avions de prop, i de no tan sols poder-los tocar i retratar, sinó també poder pujar-hi al damunt i asseure's a la seva carlinga, significa un atraient permanent en les diades de portes obertes del PAC.


North American T-6 Texan

Triumph TR 5 PL 1968 i
Beechcraft T-34 Mentor.        Dos personatges amb prou arrel al PAC. Es tracta d'en Jordi Pons, un dels abnegats patrons en què compte la Institució, i en Vicenç Portolès, infatigable dissenyador i constructor d'enginys voladors de tota la vida. Ens relata que acabada la guerra havia construït un planador que amb un motor de moto aconseguí efectuar un vol, just, per que la Guàrdia Civil el veiés volant i en aterrar li confisqués aquella enginyosa creació. Entra altres aerodins, ha construït un helicòpter amb el qual a efectuat volades sense cap contratemps. Tot molt encomiable.

    

        Dins l'hangar del PAC, s'hi trobava allotjat un dels cotxes construïts en la tercera dècada del proppassat segle XX, és el Citröen 5 CV Model C i també Torpede, aquí denominat familiarment, Citrill 5 CV. Entre el 1922 i el 1926 se’n fabricaren més de 80.000 unitats. El cotxe era de dues places més una altra al darrera, aquesta última no tenia coberta, si però les altres dues. Va ser per això que la plaça del darrera va ser denominada la de la sogra.
        En els anys seixanta un servidor en va tenir un com a pagament d'una transacció mercantil. Al poc temps, un col·leccionista no va resistir la $temptació$ d'endur-se-me'l.        El President en Domingo Jaumandreu, és l’esperit de l’FPAC organitzant tot un sistema de socis protectors que permetran el sostén de la Institució, tot mirant vers el futur Museu de l’Aeronàutica de Catalunya.

    

        En el mostrador s’ofereixen prospectes amb tota classe d’informació de com es troba organitzat el PAC, també de llibres d’aviació i de calendaris del PAC. Els col·laboradors atenen el públic interessat en formar part del grup de socis protectors.Com a informació adicional dels cotxes premeu aquests link de PDF.

http://lagarriga.cat/documentsNotis/062-079_garriga.pdf
http://www.lagarriga.net/documentsNotis/070-075_Entrevista_John.pdf
NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada