dissabte, 8 de juny de 2013

El nostre Vol de Muntanya
inaugura la temporada.


43º TROBADA INTERNACIONAL DE PILOTS DE MUNTANYA EMP-AFPM.
AMB BONA PARTICIPACIÓ ESPANYOLA A PESAR DE LA METEO.     L'equip dels Echo Charlie a Gap le Tallard.
        La primera gran cita de la primavera, la Trobada Internacional de Pilots de Muntanya, enguany ha tingut lloc a Gap le Tallard (F) als peus dels Alps a mitjan maig. De les 14 aeronaus espanyoles inscrites, només 7 es van decidir a fer el viatge a pesar de les previsions meteorològiques tan pèssimes que hi havia per a aquestes dates, malaurança que es van complir amb escreix.
        En els tres dies que va durar l'esdeveniment, va estar plovent i nevant a les muntanyes. Les minses clarianes que la nuvolada va obrir varen ser aprofitades per dos pilots, un d'Àustria i l’altre de la mateixa França, per a arribar a Gap. La resta de participants van arribar amb cotxe.
        Donat, doncs, que no es va poder volar durant la trobada, van aprofitar per a fer una mica de turisme i per a xerrar i intercanviar idees amb tots els pilots aplegats allà.


    
        Les condicions meteorològiques que afrontaren els participants a l'encontre de Gap es fan ben paleses en les dues fotos facilitades per Aviador.net. La de l'esquerra és de quan es trobaven arribant. L'altre amb els avions aparcats a l'aeròdrom.- UNA PILOT BRITÀNICA APRENENT A VOLAR EN MUNTANYA -        També el mes de maig, ha visitat el Camp de Vol El Raso de Castejón de Sos, la pilot Jane Giffould per a fer el curs d'introducció al vol de muntanya. Jane, que ha vingut amb cotxe des del SE d'Anglaterra, va sorprendre's per la magnitud de les muntanyes dels Pirineus. Habituada a operar des d'un aeròdrom situat gairebé a nivell del mar, a on les prominències orogràfiques dels voltants no superen els 2000 ft d'altura.
        A causa dels nombrosos aeroports civils i militars de la zona, els vols realitzats des de Castejón han estat tota una festa i un descobriment per a ella.
        Mai abans s'havia plantejat problemes com la pèrdua de potència a causa de l'altitud, la gestió del vol dintre de les valls o l'aterratge en una pista amb un 15 % de pendent.
        Jane se n’ha anat de tornada al seu país encantada amb tot el que ha après en aquests dies. També l'han captivat els magnífics paisatges d'alta muntanya, els pobles, les ermites romàniques i tantes altres coses que ofereixen aquestes valls pirinenques.- IX TROFEU BIELSA-LACORTE, el diumenge 7 de Juliol -

     Un dels participants a una edició anterior,
           intentant l'aterratge de precisió.


        Na Marliés Campí & l'Àngel Ibañez ja es troben treballant en la preparació de la 9ª edició del Trofeu Bielsa-Lacorte d'aterratges de precisió en la pista de Castejón. Com ve sent habitual, la prova tindrà lloc en diumenge al matí. En breu serem informarts del programa detallat.


NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada