dimarts, 11 de juny de 2013

AEROSPORT 2013
Segon i derrer Volum.


        El certamen d’aeronàutica Aerosport ha celebrat aquest 2013 la seva 21ª edició amb la voluntat de superar el nombre de públic de la trobada anterior, que segons estadístiques varen arribar a unes sis mil persones.
        Per la qual cosa, enguany la Fira d’Igualada va contactar amb multitud d’empreses, clubs i altres elements, dins l’àmbit aeronàutic, preveient la participació d’uns 300 aparells entre avionetes, velers, ultralleugers, paramotors i autogirs, que havien de provenir de totes les comunitats autònomes de l'Estat espanyol, i també de Portugal.
        Tot era gent que s’havia enregistrar l’any passat. D’altra banda, si les prediccions s’haguessin complert, l’aeròdrom anoienc hagués generat també, com en l’any anterior, pics d’utilització de la pista i de l’espai aeri circumdant de fins 70 moviments/hora.
        Malgrat tot, l'afluència de visitants d'enguany ha estat prou alentidora, tot i que el nombre d'aeronaus no ha superat l'edició anterior. És per això que ens felicitem i encoratgem a l'organització a fi que l'any vinent hi tornem a ser amb la mateixa força d'esperit.        Podeu recórrer tota la pàgina desplaçant-la amb la rodeta del ratolí com sempre. Malgrat aquesta tradicional forma en què tots ho fem, igualment podeu prémer els títols dels apartats que hi consten a fi que el sistema os hi traslladi en forma instantània.


Go to top

        ELA AVIACIÓN, S.L. és una empresa espanyola fundada el 1996 i dedicada a la fabricació i venda d'autogirs.

        Fins al dia d'avui, ELA Aviació és el fabricant d’autogirs ultralleugers més gran de l’Estat Espanyol. L’esforç i dedicació constructiva es troba enfocat en el disseny, perfeccionament i fabricació d'autogirs des de fa 16 anys. L’autogir és una aeronau d'ala rotativa que fou inventada el segle passat per l'enginyer espanyol Juan de la Cierva l'any 1923.        Els autogirs ELA tenen un gran reconeixement mundial gràcies a la satisfacció dels seus clients i la seguretat i confort de les seves màquines, sempre en contínua evolució.

        ELA Aviació com a empresa innovadora, basa el seu esforç en el disseny propi de diversos sistemes desenvolupats, com la geometria de l'estructura principal, disseny del rotor, sistema electropneumàtic en controls etc. que han creat tendència i han estat imitats per diversos fabricants d'altres països.

        En l'actualitat els autogirs ELA en producció són l’ELA 07S, l’ELA 07 Cougar i l’ELA 07 Agro, aquest últim destinat a labors de fumigació aèria.


http://www.elaaviacion.com/
Email: ela@elaaviacion.com
Telf: 0034 957 58 51 75
Fax: 0034 957 58 50 37
www.elaaviacion.com/?cat=1


Vídeo de l'exhibició d'un ELA a l'Aerosport 2013.


Go to top

        El CTLS és un avió capaç de volar de Madrid fins a Londres sense escales, Màlaga a les illes Canàries o Barcelona a Hamburg. Vols de 1600km no són cap problema. La seva autonomia de vol i la cabina d'una extraordinària visibilitat fan que els vols en el CTLS siguin més divertits i una immillorable eina per a aprendre a volar.


        Un representant de l'Agència Europea de Seguretat Aèria, el 18 d’abril va lliurar a Matthias Betsch, patró de Flight Design, el certificat de tipus restringit - Restricted Type Certificate (RTC)- per al biplaça CTLS, enquadrat en la categoria Light Sport Aircraft (LSA). L'acte es va realitzar a l'inici de la fira aeronàutica Aero Expo, a Friedrichshafen a Alemanya, tocant el llac Constança.
        Des de fa diversos mesos, aproximadament mig centenar de CTLS volen amb un permís provisional. Aquest certificat possibilitarà que es comercialitzi amb la denominació «CTLS-ELA» (per European Light Aircraft), la categoria homònima a la LSA nord-americana i amb la qual existeixen molt poques diferències.
        Flight Design compta des de 2010 amb el reconeixement d’EASA com organització de disseny d'avions i es dóna per fet que a curt termini obtindrà el permís com a fabricant d'avions certificats.

        El CTLS pot envolar-se amb un pes màxim de 600 quilos i està autoritzat per a vol visual nocturn. També pot remolcar velers.


Aerodesign S.L.
50830 Villanueva de Gállego - Zaragoza -España-
Antonio Ruata 667 61 51 61
Arturo Polo-Ena 610 28 78 38
1 Aerodesign S.L. 976185013
2 Arturo Polo-Ena 610287838
http://www.aerodesign.es/


Arturo Polo-Ena
44381 Torremocha de Jiloca - Teruel España
http://www.aerodesign.es/


Vegeu una simulació d'emergència de motor amb el CTLS,
i l'aterratge amb el motor parat.


Go to topL'STOL Savage.
Per arribar a volar en recons feréstecs.
Representant:
Arturo Polo-Ena - Móvil: 610287838
44381 Torremocha de Jiloca - Teruel España
Web: SAVAGE AIRCRAFT

Go to top


        Helipistes és una empresa especialitzada en vols en helicòpter i treballs aeris que utilitza helicòpters lleugers per a cobrir les necessitats del mercat privat i el sector públic.

        Una flota de 10 helicòpters i un equip professional altament qualificat són els pilars més importants de la companyia.

        Els baixos costos i l'alta qualitat dels serveis són els elements diferencials de la seva qualificada oferta comercial, que va des de la fotografia i la filmació amb càmera estabilitzada fins a vols turístics, escola de vol, enginyeria i vols helitaxi.Helipistes, SL.
Heliport Teresa Vilà Ullastrell 08231 (Barcelona)
+34 937.304.911 - info@helipistas.com
http://www.helipistas.com/


Vegeu l'arribada de l'Eurocopter EC-120B Colibri (EC-HIL)
a l'Aeròdrom d'Igialada-Òdena duran l'Aerosport 2013.


Go to top


Entreu al Web d'Aviasport, S.L.
C/ Almazara 11
Tres Cantos (Madrid)
Tel. 91-803-77-11
roberto@aviasport.com
http://www.aviasport.com/


ÚLTIMA HORA:
Pipistrel ha guanyat l’ultima edició del NASA Green Flight Challenge,
aconseguint un premi de més d'UN MILIÓ de Dòlars.
Ultralleuger biplaça Rans S-19


        El Rans S-19 és un avió d'ala baixa, de construcció tradicional en alumini, incorporant una mesura de corda constant. Això proporciona avantatges significants en la construcció amateur i unes bones característiques de perduda.
Motoveler biplaça Pipistrel Taurus
        El Pipistrel Taurus és el primer motoveler Ultralleuger biplaça costat a costat que té també la versió de motor elèctric. Ofereix una completa llibertat i independència gràcies al seu motor retràctil, i el tren principal igualment escamotejable, excel·lents prestacions de vol, manteniment econòmic i una espaiosa i ventilada cabina.Go to top


        Els infatigables del Club Aeronàutic Vol Rasant, una vegada més han participat al certamen d’Aerosport. Amb la simpàtica oferta de gorres del Club i altres atuells relacionats amb l’aeronàutica. Ells gestionen el Club Aeronàutic Catalunya al Camp de Vol de Sant Feliu de Buixalleu a Hostalric amb la seva escola de vol, que igualment es troba activa a Moià al Camp de Vol del Prat de La Plana, a on Vol Rasant també hi té estatge.

        En ambdues seus, el Club organitza xerrades de seguretat aèria segons el programa d’Accions per el Foment de la Seguretat en Vol de l’Asociación Española de Pilotos de Aeronaves Ligeras (AEPAL).

    
Moviment a l'stand del Club Aeronàutic Vol Rasant a l'Aerosport 2013.


        CLUB AERONÀUTIC VOL RASANT Apartat de Correus, 44 Sant Andreu de la Barca 08740 Barcelona 696.460.534 - E-Mail: manelfoj@telefonica.net

        CLUB AERONÀUTIC CATALUNYA Ctra.Hostalrich-Arbusies Km-5 Sant Feliu de Buixalleu 17451 Girona 972.87.49.27 - http://www.aviacioncac.net/
Correu electrònic: cac@aviacioncac.net


Go to topAsociación Española de Pilotos de Aeronaves Ligeras (AEPAL)


        Aquest any, per primera vegada, AEPAL va estar present amb un stand a la tradicional trobada aeronàutica d'Igualada per atendre als seus socis, els col·laboradors i simpatitzants. Després de la inauguració, fins a ells es van atansar les autoritats locals, i al llarg de tot el cap de setmana l'stand va gaudir d'una nombrosa concurrència.


Imatges preses a en ocasió de l'Aerosport 2013 a Igualada-Òdena.
Fotos gentilesa d'AEPAL.

        A la foto de l’esquerra hi veiem l'stand d'AEPAL. A l'esquerra de l'hostessa i vers la banda dreta: Antonio García Martínez, Vice-President d’Aepal, en Carmelo Garrido President d'Aepal al centre, i en José Ramón Mesado, Vocal de la Junta d’Aepal.
        Entre les activitats informatives de l'associació, el seu president, Carmelo Garrido, va oferir en el matí del dissabte una conferència per a informar sobre el desenvolupament de la nova normativa de ULM i la implicació d'AEPAL en el procés, tal com es veu a la foto dreta.
Go to top

        En aquest stand hi havem trobat un experimentat pilot de molts anys i a la vegada amb ofici dins el camp de les assegurances en general, però, en ser pilot, en Leandre Escorsell es troba especialitzat en les assegurances d'aviació en tots el seus aspectes.
        En aquest stand de l'Aerosport també es trobava acompanyat de la secretaria d'AOPA, i òbviament, en Leandre restava pendent dels seus clients respecte dels temes de la seva asseguradora d'aviació.

    
        En Leandre Escorsell també s'ha dedicat a la història de l'aviació de casa nostra. A les divisions de l'stand hi ha volgut hi constessin algunes de les fotografies les quals formen el seu abastat arxiu.
        En Leandre ha publicat conjuntament amb en Pere Redón i Trabal, Historia de la Aviación Española. Baix els auspicis de l'Aero Club Barcelona-Sabadell també va publicar la Història de l’Aviació Catalana a través de l’Aero Club Barcelona-Sabadell.


        IURISEGUR és una corredoria d'assegurances adaptada conforme a la Llei de 26/2006 de juliol 2006 en la Direcció general d'Assegurances i Fons de Pensions amb el núm. J887.
        A Iurisegur, sons experts en les assegurances d'aviació per a tot tipus d'aeronaus: esportives, comercials, d'ensenyament, per a publicitat, treballs agrícoles, etc., amb les cobertures més àmplies per a danys i responsabilitat civil.
        Tenen també resposta i solucions per a assegurar els elements que configuren un camp de vol: hangars, tallers, casa club, instruments per a la navegació, tancaments, etc., així com la responsabilitat civil derivada de la seva gestió.
        Iurisegur, aeronàuticament fa assegurances de béns i valor de CONTINENT i CONTINGUT de cadascun (hangar, taller, casa club, instruments de navegació, tancaments, altres)

        Comptem amb un departament de gestió de sinistres, també especialitzat i expert, que facilita la seva adequada i ràpida resolució.        L'FBO Explorer és un sistema avançat de gestió administrativa de Clubs i la seva planificació. També és molt eficient per l'administració d'escoles de pilots, tant de Clubs com d'escoles avançades d'alt nivell de pilots professionals.

        Els teus pilots encara no poden accedir a la seva informació de vols o de comptabilitat des de la seva casa o des de la seva smartphone?

        El teu club necessita FBO Explorer!
        No importa en quin lloc del món estigui el teu club o escola. Si hi ha accés a Internet, la gestió del teu club o escola serà de qualitat amb FBO Explorer.
        FBO Explorer ha estat donant servei als seus clients les 24 hores del dia des de Desembre del 2010 sense interrupcions.

        
A l'esquerra en Jordi Serres d'FBO Explorer i a la dreta el mateix stand de Catalansoft.


L'Aeroteca a l'Aerosport 2013.


        L’Aeroteca és un espai de cultura aeronàutica des de 1986 que contempla totes les seves vertents, i amb més de 500 metres quadrats de botiga al carrer del Montseny en ple Barri de Gràcia a Barcelona. Allà hi trobareu tota classe d'articles aeronàutics a la vostra disposició. No dubteu en consultar qualsevol cosa durant els horaris comercials, bé sigui visitant l’exposició-botiga, per telèfon o per e-mail.

        També es troba especialitzada en els simuladors de vol amb el qual es duen a terme cursos complerts per esdevenir especialista en aquesta classe de pilotatge virtual. http://www.simuteca.com/


L'AEROTECA
Carrer de Montseny, 22 (cantonda Sant Joaquim)
08012 Barcelona
Tel.: 93 218 17 39
E-mail: aeroteca@aeroteca.com
http://www.aeroteca.com/presentacio/index.php


        Per a anar a l'Aeroteca es recomana l'ús del transport públic, especialment el metre, l'estació del qual de FONTANA de la Línia 3 (la verda) està molt prop.

        Recomanem deixar el cotxe en un dels següents pàrquings propers:
        - Plaça del Sol
        - Plaça de la Revolució
        - Plaça Gal·la Placídia
        - Cinemes Bosc

HORARIS d'Atenció al Públic:
        De dimarts a dissabte de 10 a 14 i de 17 a 20:30 h., mentre que els dilluns només obrim a les tardes.
        -Al juliol i agost dissabtes tarda tancats.


Go to top
Aeroprakt A22L2 (EC-GJ2)

Platzer Kiebitz (EC-ZJC)

        Aeroplans Blaus és una empresa especialitzada en subministraments aeronàutics. La seva missió és proporcionar a pilots, constructors i professionals del sector una àmplia gamma d'articles de qualitat, a preus raonables i amb un bon servei postvenda.

        Aquesta botiga on-line està permanentment monitorizada i actualitzada. Totes les comandes efectuades abans de les 18h s'envien el mateix dia!

Horari: De 9h a 20h de dilluns a divendres. Dissabtes de 9h a 14h.

Tel. (+34) 93 871 22 37
shop@aeroplans-blaus.com
http://www.aeroplans-blaus.com/

Go to top
        El Grau universitari Oficial de Pilot d’Aviació Comercial i Operacions Aèries és una titulació que té com a objectiu preparar als futurs professionals que s’adaptin a les altes exigències del mercat laboral amb una major facilitat, obtenint la llicència europea EASA de Pilot Comercial d’Avió amb totes les habilitacions necessàries fins al nivell “ATPL Frozen”. L’alt percentatge d’ocupació i satisfacció de les persones formades a CESDA, situant-se entre les més ben valorades del context universitari català, avalen el pla formatiu del centre. Fins al moment han format a més de 200 pilots i un 83% de les persones graduades tornarien a escollir aquests estudis.

LINK:
        CESDA obre les preinscripcions al Grau universitari de Pilot d’Aviació Comercial i Operacions Aèries.


Carretera de l'Aeroport s/n
CP - 43206 Reus, Spain
Tel: +34 977 300 027
Fax: +34 977 300 028
Mail: cesda@cesda.com
http://www.cesda.com
Adreça postal: Apartat de Correus 481 – 43201 Reus, Spain

Go to top

        WOODCOMP neix cap a finals de l'any 2000 fruit de la fusió entre dos fabricants d'hèlixs d'aviació de la República Txeca, amdós, amb una llarga i sòlida tradició de reconeixement mundial.

        Com a resultat d'aquesta fusió, sorgeix una nova empresa molt ben equipada i amb una capacitat de producció màxima de 38 hèlixs per dia, més de 2000 unitats anuals, que sons exportades a més de 40 països en tot el món. La plantilla compta amb 30 treballadors ben qualificats. Les instal·lacions disposen d'àrees de desenvolupament i proves així com de tallers especialitzats en fusta, materials compostos i metall.


        En el programa de producció hi consten diversos tipus d'hèlixs amb més de 150 versions. Varietats entre els quals n’hi ha de geometria fixa, pas variable en terra i pas variable en vol, fabricades en fusta, materials compostos, i també en una mixtura entre fusta i materials compostos. Les hèlixs es produeixen pràcticament per a tot tipus de motors i aeronaus en les categories ULM, Experimental i Paramotor.

REPRESENTANT:
Marc Carreras
C/Sant Antoni, 12
17257 Torroella de Montgrí (Girona) Spain
cel·lular: 0034 605 681 295
Tel/Fax : 0034 972 758 136
e-mail: info@woodcomp.es
www.woodcomp.es

Go to top
        Serveis de Radio Wavenet és una empresa fundada a principis de 1996 la seva principal activitat és el disseny i fabricació d'equips de radiofreqüència d'ús professional, sent el seu capital cent per cent espanyol.

        Per al desenvolupament de la seva activitat compte amb un grup de professionals altament qualificats i amb una gran experiència en l'àmbit de la seva competència, així com amb els més avançats recursos tecnològics. El resultat d'aquesta combinació és una gamma de productes professionals d'ús en radiodifusió de molt altes prestacions i una relació qualitat/preu que no té competència en el mercat. Tot això fa que els productes de Serveis de Radio Wavenet siguin positivament valorats.


        Les activitats de Serveis de Radio Wavenet se centren en els següents camps:

        1. Desenvolupament i fabricació de productes propis.
        2. Desenvolupament de productes i sistemes a petició del client.
        3. Assessoria tècnica.

        Els processos de Serveis de Radio Wavenet permeten el control dels productes des de la seva mateixa concepció fins a la seva postvenda, el que ens permet oferir garantia als nostres clients tant sobre la qualitat dels subministraments com sobre possibles adaptacions a les seves necessitats concretes.

Servicios de Radio Wavenet
Dirección:Ctra. Yuncos, s/n, 45214, Cedillo del Condado (Toledo) Teléfono:925 508 791
Carretera Yuncos
45214 Cedillo del Condado (Castilla-La Mancha)
wavenet@wavenetradio.com
a href="http://www.wavenetradio.com/">http://www.wavenetradio.com/

Go to top


C/ Rosales 4
E-28794 Guadalix de La Sierra (Madrid)
Coordenadas GPS: 40.784157,-3.699326
Tel +34.91.847.55.05 Fax +34.91.847.56.47


Go to top
        L'EUROFOX és fabricat per la companyia AEROPRO i ha estat en producció des de 1990, Fins ara se n’han produït fins 183 unitats.

        L'avió EUROFOX és un monomotor biplaça (costat a costat) d'ales amb muntants de concepció clàssica. Les ales són plegables per una sola persona la qual cosa facilita el seu hangaratge.

        El fusellatge es troba format de tubs d'acer Cr-Mo soldats.

        El tren d’aterratge pot ser amb roda de cua o bé de tren tricicle. L’EUROFOX-BASIC és el que duu una roda de cua controlada mitjançant els pedals de la direcció. L’EUROFOX-SPACE és amb tren d'aterratge tricicle. La seva roda davantera és controlada mitjançant els pedals del timó de direcció.

        AEROPRO Ltd. & Company", ha estat fabricant avions des de 1992. Els models han passat per un munt de transformacions de les sèries degut a les diferents innovacions. Aquesta empresa sempre s'ha presentat per la producció d'avions anomenat "FOX". Des de 1995, quan aquests avions van començar a ser enviats per tot Europa occidental, va prendre la nominació de EUROFOX. El model últim va ser a partir d'una innovació duta a terme el 1999, amb això, un nou model va arribar al mercat, que gràcies als suggeriments dels compradors s’ha anat modificant, la qual cosa ha significat un millorament que a incrementat les seves prestacions i qualitat.
        L’Eurostar és un avió ultralleuger dissenyat com avió esportiu, fer oci volant i viatjar còmodament, i com avió d’escola amb la limitació als vols VFR, i no fer acrobàcia.

        L’Eurostar és un monomotor, biplaça, d'ala baixa, metàl·lic amb un tren d'aterratge tricicle. L'avió està equipat amb un Rotax 912 UL de quatre cilindres de 80 CV, que opcionalment admet Rotax 912 ULS 100 CV o Jabiru 2200 de 80 CV.

        Té unes excel·lents característiques de vol, d'alta qualitat i fiabilitat, pel disseny excepcional d'alt rendiment -aquests són sinònims d’Eurostar- un dels avions ultralleugers més populars en el dia d’avui. Uns 400 Eurostars es troben volant en més de 30 països arreu del món.
    

La terrassa del Bar-Restaurant a l'Aerosport 2013.

NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada