diumenge, 2 de juny de 2013

AEROSPORT 2013 - Primer Volum.        El certamen d’aeronàutica Aerosport ha celebrat aquest 2013 la seva 21ª edició amb la voluntat de superar el nombre de públic de la trobada anterior, que segons estadístiques varen arribar a unes sis mil persones.
        Per la qual cosa, enguany la Fira d’Igualada va contactar amb multitud d’empreses, clubs i altres elements, dins l’àmbit aeronàutic, preveient la participació d’uns 300 aparells entre avionetes, velers, ultralleugers, paramotors i autogirs, que havien de provenir de totes les comunitats autònomes de l'Estat espanyol, i també de Portugal.
        Tot era gent que s’havia enregistrat l’any passat. D’altra banda, si les prediccions s’haguessin complert, l’aeròdrom anoienc hagués generat també, com en l’any anterior, pics d’utilització de la pista i de l’espai aeri circumdant de fins 70 moviments/hora.
        Malgrat tot, l'afluència de visitants d'enguany ha estat prou alentidora, tot i que el nombre d'aeronaus no ha superat l'edició anterior. És per això que ens felicitem i encoratgem a l'organització a fi que l'any vinent hi tornem a ser amb la mateixa força d'esperit.Podeu recórrer tota la pàgina desplaçant-la amb la rodeta del ratolí com sempre. Malgrat aquesta tradicional forma en què tots ho fem, igualment podeu prémer els títols dels apartats que hi consten a fi que el sistema os hi traslladi en forma instantània.


A dalt i baix, imatges del dissabte 25 de maig a l'Aerosport 2013
que mostren la concentració de participants aeris i de visitants.

    Go to top        TL Spain ha presentat els seus models tant referits als TL2000 Sting com igualment el TL3000 Sirius.
        Els Sting, models d'ala baixa que representen un avenç important en el disseny d'avions extralleugers i a la vegada amb una aerodinàmica que, a més de permetre una velocitat de creuer alta, permet evitar en situació de pèrdua de velocitat la caiguda d'ala evitant l'entrada en barrina.
        Per altra banda, el TL2000 Sting S4 se l'hi ha instal·lat un Rotax 912 iS de nova generació, que incrementa la potència a la vegada que ofereix un estalvi de carburant que ronda el 34% respecte dels seus antecessors. Tota una revolució en l'estalvi.


TL Ultralight TL2000 Sting S4.

TL Ultralight Sting Carbon.


        Els diferents models dels Sting instal·len panells de comandament, tant amb equips tradicionals com amb glasscockpit.
        La visibilitat des de les seves carlingues és òptima, amb un volar que anima a fer viatge. Un, continets, a mi!!!        El TL3000 Sirius, es tracta d'un avió en extrem confortable, a on l'accés a la cabina és ben pràctica donat que no es troba comandat per palanca sinó pel sistema de "banyes". De vol molt segur i agradable que, igualment que els Sting, conviden al llarg viatge. També pot ser dotat d'un Rotax 912 iS que el fa un model ideal per gaudir del vol econòmic amb una major potència, i una comfortable major autonomia.        Amb TL Spain la festa està servida, sigui per celebrar-ho brindant amb begudes ecològiques, o bé també, amb una de les més requestades, producte de les nostres terres. Que a la foto transmet la idea de victòria i celebració.

Go to top
        La Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya ha participat a l'Aerosport amb un stand des del qual projectava la seva activitat com a Institució que vetlla per a la conservació, reparació i de rèpliques de models antics d'avions. Entitat que aglutina una bona colla de personal afí a les necessitats per dur a terme una obra complexa com és aquesta, i de responsabilitat en front de la història de l'aviació catalana com és en aquest cas.

Bücker Bü 131 del PAC

Avions històrics del PAC
exposats a l'Aerosport
Els avions de l'FPAC vingueren des de Sabadell i no deixaren
d'evolucionar durant les dues jornades de l'Aerosport.


        D'esquerra a dreta: Irsael-Antonio Moreira Vélez (Aprenent-Alumne de l'Institut Illa dels Banyols -El Prat de Ll.), Mariano Pedrero López (Soci Benefactor i Voluntari), En Domingo Jaumandreu (President FPAC) i en Jordi Pons (Patró de l’FPAC responsable de formació dels alumnes de la fundació)
Go to top
Neix el Club ALTO a l’aeròdrom d’Igualada-Òdena,
de la mà de l'Aeronàutic2000.        El Club ALTO és una iniciativa pionera endegada per Aeronàutic2000 a fi que tots els pilots que vulguin gaudir de l'activitat de volar puguin evitar les limitacions habituals d’un club per a l’ús d’un avió.        Els membres d'aquest Club ens comenten que la diferència principal entre un lloguer convencional i el Club ALTO és la possibilitat de disposar d'avió sense dependre d'horaris, per a poder viatjar amb ell, assistir a concentracions, ral·lis, gaudir de caps de setmana volant, etc. amb un preu per hora de vol molt econòmic amb l'única limitació que la que un mateix pugui imposar-se, o bé a causa de la mala meteorologia.

Go to top
        L'Aero Club Barcelona-Sabadell va participar amb una bona colla d'avions i dos helicòpters. Els quals, tots estigueren volant la major part dels dos dies que va durar l'Aerosport.


Aquest és un bimotor Tecnam P2006T.

Aquest altre és un biplaça Robinson R-22.


Go to top


        En Joan Comas va tenir la idea de construir-se ell mateix el propi avió, per la tal empresa va escollir, d'entre altres companyies que ofereixen la possibilitat que hom es pugui construir el seu propi avió, un model dels que ha dissenyat la casa RV, entre els quals hi trobem monoplaces, biplaces i també n’hi ha dels de quatre places, el d’en Comas és de dues en tàndem.
        En Joan Comas per mitjà de la seva empresa Aviecom, col·labora, instruint i ajudant, a quins s'han decidit fer-se el seu propi aparell.


Un RV-12 en construcció.

L'estructura del RV-12 preparada
per a replonar les planxes.


Go to top

        Laminar Air és una escola de pilots de l'aeròdrom d'Igualada-Òdena on es fan cursos amb simuladors equipats amb la millor tecnologia, i cursets d’aviació per formar pilots de PPL, ULM y RPPL.


        Aquest Yak-20 acrobàtic va ser la perla que Laminair Air va exhibir dins les diferents mostres que se succeïren al cel de l'Aerosport. On l'expert pilot professional Eloy Pèrez va fer gala de la seva destresa en el domini de l'acrobàcia. Va ser excepcional.

    

        Laminar Air va fer sortir els seus propis avions els quals varen intervenir en les volades com altres aparells o varen fer, tot pujant a gent que volia experimentar el fet de volar amb avioneta. Alguns per primera vegada.

Go to top

        A la foto superior ens trobem a l'stand dels Trikers. La Isabel Roca atenent la venda d'uns atuells, però també atenta a l'administració de l'organització del que representa la presencia de tots els Trikes en aquestes dues jornades de l'Aerosport, en aquesta ocasió coincident amb la concentració de Trikers amb un rellevant protagonisme, atès que han estat uns Trikes els que s'han fet càrrec dels salts de destacats paracaigudistes, com ho sons, L'Àlvar Bultó i el que ve en nomenar-se Comandante Albrecht.

    
Entreu als Web de Deltacat i DTA prement damunt de cadascuna de les icones.

    
Fileres de Delta Trikes aparcats al costat de la pista a l'Aerosport 2013.        La paracaigudista Judit Silva a la dreta de la imatge junt amb l'Àlvar Bultó i el "Comandante Albrecht". La Judit va efectuar el seu llançament des de l'helicòpter.
Go to top

        A l'stand d'Airbet a l'Aerosport 2013 es mostraven dos autogirs, un monoplaça tradicional i un altre de dues, un Sport-II, que modificat el panell de comandament ara s’anomena R3, a més d'un Savannah-S nou de trinca.

    

Go to top

        L'Escola de Vol del Bages és una empresa que dirigeix el professor en Carles Torra, un pilot experimentat amb diferents especialitats del vol. Al mateix temps, es troba duent a terme la comercialització dels avions de Tot Biplà, que com sempre aquesta empresa es troba dirigida pel també veterà constructor d'aquesta classe d'avions en Francisco Velasco, que produeix el SE-5A caça anglès de la primera guerra mundial en versió biplaça, i actualment el Bücker Bü 131 Jungmann, en les seves versions ULM.Go to top

        Aeroservice Viladair neix de la motivació i entusiasme per desenvolupar l’experiència com a professionals del món de l'aviació. És una empresa innovadora, flexible i jove, que s’adapta a les necessitats del client amb la màxima responsabilitat i serietat.

        Entreu al Web de Viladair i vegeu tots els serveis que presten:
http://ca.viladair.com/Go to top        Aquestes sons les dues revistes que alimenten el món de la nostra aviació i amb elles els nostres esperits. Felicitem a aquests excel·lents professionals que amb el seu esforç i ingeni, que avui se'n necessita molt, mantenen vives aquestes publicacions.

        Situat al centre, en Jorge Penalva, director de la revista Avión&Piloto, Juana Torres directora comercial i en Javier Marquerie redactor i fotògraf de la mateixa.
En uns dies publicarem el segon volum de l'Aerosport.
Gràcies per la teva atenció.


Go to top
NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada