dimarts, 21 de maig de 2013

Extraordinari PAC Obert maig 2013        En aquesta diada en què s'ha celebrat l'Extraordinari PAC Obert del tercer diumenge de maig d'enguany, el nombrós públic visitant no tan sols ha respost a l'esforç dels organitzadors, sinó que també al bon temps que els va acompanyar durant tot el matí.        La presencia de dues aeronaus històriques que varen arribar d'Igualada-Òdena han estat també peces atractives que han acompanyat les que guarda e l'FPAC a Sabadell. Es va tractar del Motoveler biplaça Scheibe Falke SF-28 i del petit monoplaça EC-YAG Druine D-31 Turbulent.

        En aquesta ocasió, el Falke era l'aeronau exposada de més envergadura, mentre que el Turbulent el de menys; 6.53 mts.
        A la trobada hi varen participar vehicles d'època del Club 600 de Barcelona els quals donaren un segell de distinció en l'entorn de l'exposició.


        El Club 600 Barcelona neix a principis de 1960, en plena expansió de fabricació del que serà l'utilitari més popular de la marca Seat, el 600. El Club situat en l'Avenida Generalísimo Franco nº 529, actualment Avinguda Diagonal, va adquirir un gran caràcter esportiu, contant fins i tot amb la seva pròpia escuderia LAYES, en la qual van competir pilots de la talla de Jaume Juncosa, Birbo, Lepori o Ros entre altres. Les seves instal·lacions contaven amb serveis de restaurant, gestoria i lloguer de salons pels esdeveniments familiars dels seus associats, va arribar a superar el miler de socis.

    

        Els Sis-Cents foren distribuïts als costats dels avions de l'FPAC. A les dues imatges de dalt, les Bücker Bü 131 Jungmann, i en les dues de baix, dos Piper PA-18 acompanyats amb els corresponents Sis-Cents, els quals es troben dotats de motors Fiat Abarth, com els que compatien a les curses de Montjuïc.

    


Motoveler Scheibe SF-28A Tandem-Falke (EC-HEF)
de 16.30 mts. d'envergadura.
        El North American T-6 Texan és l'aparell que més públic va aglutinar, l'escala amb plataforma a fi que els visitants puguin pujar i introduir-se a la carlinga aporta un incentiu important. El semblant d'aquest possible futur pilot és prou manifesta.        Dins l'hangar de l'FPAC continuen avançant els treballs de revisions i reconstrucció dels propis avions del PAC. Quasi en el llindar de la portalada s'hi va situar el Dornier Do27 de la fundació.

    

        A l'hangar s'hi va instal·lar un mostrador per difondre diverses publicacions de les activitats de la Institució. El president en Domingo Jaumandreu pren contacta amb els patrons per recollir comentaris que miren vers el futur de l'FPAC.
        També hi havia exposada la maqueta del projecte de les noves instal·lacions que deuran ser construïdes en la zona que en un futur hi haurà el Museu Aeronàutic de Catalunya.AeroTendencias també ha publicat
aquesta diada de Portes Obertes de l'FPAC
NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada