dilluns, 1 d’abril de 2013

La Maria Concepció Batlle compleix cent anys
i ho celebra volant.
        La senyora Maria Concepció Batlle Ferrer, nascuda a Sant Mori (Alt Empordà; Girona), el 25 de març del 1913, va celebrar els seus 100 anys amb un vol en un Tecnam P92 Echo Super (EC- LKL), de l'escola de vol Aeroesport, que es troba a l’aeròdrom del Prat a Moià (El Bages -Barcelona). L'avió el va comandar el pilot Jacint Puigmartí.

        Maria Concepció, de jove va volar amb el seu gendre com a pilot, entre altres models amb una Piper PA-28, i també va practicar el Vol a Vela amb un planejador biplaça Blanik L-13 amb el mateix pilot a Empuriabrava. Es dóna la circumstancia que va néixer sis dies abans que ho fes la famosa Mari Pepa Colomer, la primera dona que va esdevenir pilot de Catalunya al gener de l’any 1931.

        En l'actualitat Maria Concepció resideix a Sabadell, amb la seva filla i el marit d'aquesta, Pere Ribalta, expilot, estudiós de la història de l'aviació de Catalunya i editor del Blog d’aviació en català Aeribalta.com en el qual ara us hi trobeu.


El vídeo de continuació ens mostra com
va anar la volada d'aquest centenari.


        El fet d’aquesta volada d’aniversari s’origina en una trobada del mes de novembre del 2012 al Camp de Vol del Prat de la Plana en un dinar d’homenatge a tres companys pilots ja desapareguts que va organitzar l’Aeri Club Palau-Moià, a on compartiren taula la Maria Concepció, l’Arcadi Solà membre de l'Aeri Club Palau-Moià, que apareix en el vídeo, i en Jacint Puigmartí. Quins la varen convidar a realitzar aquest vol en quan complís els seus 100 anys.

        En aquesta foto d'en Josep Mª Costa Cases, hi veiem d'esquerra a dreta: Jacint Puigmartí, Pere Ribalta, Concepció Faus (filla de la Maria), la pròpia Maria Concepció Batlle, Jordi Ribalta i la Montserrat Romero.


Vegeu les diferents notícies que
s'han generat en motiu de la volada de la Maria.


Vegeu la pàgina de l'escola de vol AeroEsport prement damunt del lógos.


NOTA:
En el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com,
utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text. Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada