dissabte, 9 de març de 2013

Visita guiada a l’Aeroport de Sabadell als avions de l’Aeroclub i els de l’FPAC.És una crònica d'en Lluís Corominas.

        El dissabte 2 de març, un grup de vuit amics vàrem visitar l’aeroport de Sabadell gràcies a la intervenció i les facilitats donades pel Carlo de l’Aeroclub que va gestionar les autoritzacions pertinents per a poder apropar-nos als avions de l’Aeroclub i també als de la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya.
        La visita es va iniciar amb una explicació prèvia del funcionament de l’aeroport i quatre nocions sobre el que significa l’espai aeri del seu entorn, desprès vàrem anar a veure el taller del club, a on es va poder mostrar de com es troba constituïda l’estructura d’alguns dels avions que allà es trobaven, entre els quals un biplaça Cessna C-152 en procés de restauració.


En Lluís Corominas explicant els elements que composen
el panell de comandamnet del Cessna 172M EC-MHQ

        Aprofitant la revisió que s’està duent a terme en el Cessna C-172M de matrícula EC-MHQ, de quatre places, amb la cabina sense seients, vaig descriure els detalls del panell que conté tots els instruments del comandament de l’aparell.
        En sortint, i al costat del taller vàrem veure el North American T-6 Texan de l’FPAC, del qual els vàrem donar una referència històrica i ens hi vàrem fer unes fotos.

Part davantera del Hispano Aviación HA 220 SuperSaeta.
        De camí a la zona d’hangars, els hi vaig fer una mica d’explicació de dos dels avions del FPAC que es troben situats enfront de la terrassa del bar-restaurant de l’aeroclub i situats per dins de la tanca de les instal·lacions de la zona restringida de l’Aeroport. Es tracta d’un Hispano Aviación HA 220 SuperSaeta bimotor a reacció construït a Espanya i dissenyat amb la intervenció del famós enginyer alemany Wilhelm Emil Messerschmitt. Al seu costat, el Lockheed T-33A monomotor a reacció americà que va ser el primer avió a reacció que tingué l’Ejército Del Aire.


CASA Bücker Bü 1131 Jungmann.

Zlin Z-526 Akrobat.


        Posteriorment, ens vàrem dirigir a l’hangar de la PAC on vam poder veure l’avió biplà d’escola i entrenament, el CASA Bücker Bü 1131 Jungmann (1934), la Zlin Z-526 Akrobat, un avió Xec emprat per l’acrobàcia, junt amb el Beechcraft T-34 Mentor i la SIAT S223 Flamingo EC-CGL.

        Igualment vàrem veure un model monoplaça de construcció amateur, el MB2 Colibrí, que va ser construït pel pilot Joan Virgili Tugues al garatge del seu domicili a Cerdanyola del Vallès, avió que la seva família el va cedir a l’FPAC a títol pòstum.
        En front de l'aparell em vaig referir respecte d’aquesta classe d'afició modèlica per fer-se un mateix el seu propi avió.
Vegeu informació del MB2 Colibrí amb el seu constructor
Premeu damunt de la icona del PDF.

        Cal dir també que el dia va acompanyar i tots quedaren satisfets de l’encontre, sobre tot per quins mai s’havien pogut apropar a un avió i, com en aquesta ocasió, poder seguir personalment les descripcions dels aparells.

NOTA:
        Agrairem que en el cas que desitgeu posar-vos en contacta amb Aeribalta.com, utilitzeu un dels dos correus que es troben indicats damunt d'aquest text.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada