dimarts, 26 de febrer de 2013

Visita de cortesia del Cap de l'Estat Major
de l'Aire a l'Aeroclub i a l'FPAC.


        El general Francisco Javier García Arnáiz, Cap d'Estat Major de l'Aire (JEMA), el dilluns dia 25 de febrer va visitar les instal·lacions de l'Aero Club Barcelona-Sabadell i les de la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya (FPAC). L'alt comandament militar es va traslladar a l'Aeroport de Sabadell en un birreactor Cessna Citation de l'Exèrcit de l'Aire.
        Anava acompanyat del general Fernando Lens Astray, Cap del Comandament Aeri General (MAGEN –Mando Aéreo General)


    
        Amb aquesta visita, el JEMA atén la petició que li havia formulat la junta directiva del Aeroclub durant la celebració de la Festa al Cel de Barcelona, el passat mes d'octubre. El general de l'aire va presenciar el festival, a pesar que llavors va ser mínima la presència d'aeronaus militars ja que solament va intervenir la Patrulla Aspa d'helicòpters.


        Durant la seva visita, que va durar gairebé tres hores, va contemplar diversos avions de la FPAC, interessant-se per conèixer el seu estat de conservació, i personalment, es va enfilar a tres d'ells, a fi de poder veure la conservació del lloc del pilot. També es va interessar per les activitats que realitza l'entitat. A l’hangar taller de la FPAC, el president de l'entitat, Domingo Jaumandreu, li ha mostrat els plànols del futur Museu Aeronàutic de Catalunya, les obres del qual han de començar aquest any.


        Així mateix, acompanyat pel president del Aeroclub, Carles Martí, va visitat el taller de manteniment del Aeroclub, els hangars de l'entitat i alguns dels seus avions i helicòpters. Fora del recinte aeroportuari, va visitat l'escola de pilots del Aeroclub i la seu social de l'entitat. Els caps militars han estat acompanyats per membres de la junta directiva de l'Aeroclub i patrons de FPAC.


        Francisco Javier García va manifestar estar “encantat per la visita, que m'ha permès conèixer les instal·lacions del millor aeroclub d'Espanya. Té projectes de creixement en moments que veiem una reducció d'activitat en molts sectors, la qual cosa demostra el potencial que té l'aeronàutica”. AL referir-se a la FPAC va subratllar la seva labor de promoció de la “cultura aeronàutica. Realitza una activitat que és d'agrair, doncs es facilita que la gent accedeixi a ella”.


        En acabar la visita dins de les instal·lacions aeroportuàries, es va dur a terme una foto de grup. En el qual hi veiem, uniformats, els components de la comitiva visitant amb el General Francisco Javier García Arnáiz situat al centre i amb els braços plegats, acompanyat del general Fernando Lens Astray; quart per la dreta. El President de l’Aero Club Barcelona-Sabadell, en Carles Martí, situat a l'esquerra del general F. J. García. En Domingo Jaumandreu, president de la Fundació Parc Aeronaùitc de Catalunya, és el quart per l'esquerra. José Rubira i Martí Mas, tercer per la dreta i primer per aquest mateix costat respectivament, en Pere-Joan Nogeroles i Daniel Ventura González, segon i tercer per l'esquerra respectivament, més Eddy Arnold von Hermman, al mig i pel darrera del general i el president de l'Aeroclub.


Vídeo de l'aterratje del Cessna Citation de l'Ejército del Aire
que va portar a Sabadell l'alt comandament militar.
Gentilesa del periodista José Fernández
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada