dilluns, 28 de gener de 2013

Presentació del llibre
La Guerra Aèria A Catalunya
(1936 - 1939)


Entreu al Web de l'AEROTECA.


        El proppassat divendres dia 25, a l’Aeroteca va ser presentat aquest llibre únic en la seva elaboració escrit pels reconeguts historiadors David Gesalí i David Íñiguez, no tan sols per la detallada referència als bombardejos sobre Barcelona i altres indrets de Catalunya sobre la població civil, sinó que assabenta dels motius de la seva estratègia, els quals fins ara no havien arribat al coneixement dels ciutadans, rigorosament ocultats per la voluntat del dictador durant el seu “caudillatge”, quedant així aquests fets a l’ombra, quins guardaven les inconfessables estratègies per derrotar a quins defensaven la constitució. També s'ocupa dels bombardejos dels propis republicans.


D'esquerra a dreta: Rafael Dalmau, Editor, i els autors del llibre, David Íñiguez i David Gesalí.

        L’editor en Rafael Català i Dalmau, a l'esquerra de la foto superior, com a ben versat professional en matèria literària i editorial, va fer una ben explícita panoràmica del treball que respecte del contingut del llibre i de la seva composició, va haver de dur a terme tot implicant-se amb els seus autors per la tal escomesa. Tot mesclant simpàtiques anècdotes del procés que varen satisfer a la concurrència.

        Els autors, David Íñiguez i David Gesalí en les imatges de continuació, respectivament, donaren un ampli ventall de dades i dels fets que componien la feréstega història dels bombardejos i els moviments de l’aviació nacional i els seus aliats, afegint dades que dels fets inapel·lables del rerefons de la història intrigaven els presents.
        El rigor acadèmic dels dos David respecte de la Història de l’aviació de guerra a casa nostra, ara es plasma severament en el seu llibre mitjançant un text que resulta amè i enriquidor del coneixement d'aquest lapse bèl·lic que tants innocents varen patir.

David Íñiguez donant la seva xerrada a l'AEROTECA.David Gesalí dirigint la paraula al públic a l'AEROTECA.

Dedicant el llibre a l'AEROTECA.

        A la foto de dalt, es veuen els autors dedicant el llibre als participants a la presentació.
        La senyora que es troba en primer terme amb en David Gesalí escrivint-li una dedicatòria al volum, és Maria Eulàlia Isnard, la neta d’un dels protagonistes del llibre, es tracta d’en Ricard Isnard Barber, oficial de la 3ª i mestre de tallers de l’Aeronàutica Naval que fou afusellat a Mallorca.
        En segon terme es veu l’estudiós de la nostra aviació i veterà pilot, en Leandre Escorsell, amb David Íñiguez dedicant-li el llibre.Semblança d'ambdós autors:

        DAVID GESALÍ BARRERA és historiador de la Universitat Autònoma de Barcelona, master en Didàctica de les Ciencies Socials i Patrimoni per la Universitat de Barcelona. Especialista en història aeronàutica, és autor de diverses publicacions, entre les quals destaquem Delfin, El avi6n Grumman CCF (2005) i L'aeròdrom 329. Montomes del Vallès i l'aeronàutica en la Guerra Civil espanyola (2008).

        DAVID ÍÑIGUEZ GRÀCIA És historiador i doctor en Didàctica de les Ciències Socials i Patrimoni per la Universitat de Barcelona. Entre els seus llibres hi ha El Vesper de la Gloriosa. Els camps d'aviació republicans al Penedès (2002), La batalla del Ebro (2007) i La Columna Macià Companys (2008).

        Tots dos han realitzat conjuntament les obres Guerra Aèria a la Batalla de l'Ebre (2010) i Aviació i Guerra Civil a la Garriga 1933-1946 (2009), han publicat diversos articles i han participat en jornades, conferencies i documentals. Com a investigadors del Grup de Recerca DIDPATRI de la Universitat de Barcelona, han col·laborat en l'àmbit de la difusió, amb els continguts de diversos projectes de museització del patrimoni de l'aviació a Catalunya, com per exemple el refugi antiaeri de l'estació de la Garriga, els aeròdroms de Rosanes i la Senia, i el Centre d'Interpretació de l'Aviació Republicana i la Guerra Aèria, CIARGA, a Santa Margarida i els Monjos.Vídeos de durant les xerrades cedits per José Fernández periodista d'aviació.


En Rafael Català i Dalmau, editor del llibre, dirigeix unes paraules al públic.Els autors, David Íñiguez i David Gesalí diserten sobre el contingut del llibre.Ressenyes publicades en medis de comunicació.
Premeu damunt dels lógos:
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada