dijous, 20 de desembre de 2012

Patrona 2012 continuació.Agrupació Artística de Modelistes Aero-Navals de Sabadell.Entreu al Web del Sant Quirze Model Club.
        A l'hangar-taller de l'Aeroclub s'hi va instal·lar la mostra de l'aeromodelisme que, patrocinat per l'Aeroclub, va estar a càrrec de dues institucions dedicades en aquesta materia aèria, de les quals em reproduit els seus corresponents lógos.
        A les dues imatges de continuació, a l'esquerra hi veiem un aeromodel del famós caça Polikarpov I-15, mentre que a la imatge dreta hi veiem l'aeromodel d'un altre caça no menys famós, el Supermarine Spitfire.

Aeromodel del caça Polikarpov I-15Aeromodel del caça Anglès Supermarine Spitfire.

Aeromodel del quadrimotor Boeing B-17

        A la foto superior un aeromodel de més de dos metres d'envergadura que reprodueix un quadrimotor Boeing B-17 "Flying Fortress".
        A les fotos de baix, diferents col·leccions d'altres models, com ho sons, a l'esquerra i en primer terme, un North American T-6 Texan i al seu davant un Pilatus PC-6.
        A la imatge de la dreta, i en primer terme, un Junkers Ju 87 o "Stuka" i a continuació un Vought F4U Corsair.

Grup de maquetes aeromodels a l'exposició per la Festa de la Patrona a l'hangar taller de l'Aeroclub.Grup de maquetes aeromodels a l'exposició per la Festa de la Patrona a l'hangar taller de l'Aeroclub.

Visitants a l'exposició de maquetisme aeromodelista a l'hangar-taller de l'Aeroclub.

A la foto superior un grup de visitants en front una de les col·leccions d'aeromodels exposats.

        A les dues fotos inferiors, a la de l'esquerra, dos veterans aeromodelistes. Situat a l'esquerra en José Luis Pedraza, pilot comercial (CPL -A) i esportiu (PPL), també de Vol a Vela, i a la dreta en Manuel Nicolàs, ambdós al costat de la maqueta en fase de construcció del model Noorduyn Norseman que Nicolàs es troba duent a terme. A la realitat, aquest avió, va arribar a Sabadell a mans del pilot Àngel Sanz Piñal el qual va fundar el 1953 l'empresa "Trabajos Aéreos Fotogramétricos" (TAF), abans de passar-se a dir TAF Helicòpters.
        A la foto següent de la dreta, uns dels components d'ambdues institucions aeromodelístes.

José Luis Pedraza junt amb en Manuel Nicolàs.Grup d'aeromodelistes que va muntar l'exposició.
Stand de l'empresa de models reduits OnFly, de Múrcia, a la Festa de la Patrona 2012 a l'Aeroport de Sabadell.

Obriu el Web d'OnFly.
        Un stand de l'empresa OnFly vingut des de Múrcia, fet que se l’hi ha d’agrair, va fer acta de presencia a l'aeroport per oferir una munió de productes voladors, i també dels que serveixen per ornamentar, que situats damunt d'escriptoris o bé d'altra classe de mobiliari, donen una expressió aeronàutica en ambients professionals i privats.
        Els models per fer-los volar sons una autèntica creació d'aerodinàmica permetent gaudir del seu vol.

Stand de l'empresa de models reduits OnFly, de Múrcia, a la Festa de la Patrona 2012 a l'Aeroport de Sabadell.Membres de l'Associació Spotters Barcelona-El Prat a la pista principal de l'Aeroport de Sabadell.
Foto: Aero Club Barcelona-Sabadell,

        Van assistir 19 afeccionats a la fotografia aeronàutica, membres de l'Associació Spotters Barcelona-El Prat, que per gentilesa d'Aena es van situar en el llindar de la pista principal per a captar imatges de les exhibicions aèries.

        A la imatge dreta un dels Air Tractor AT-802 d'Avialsa exposats, i a l'esquerra un dels Air Tractor AT-802 havent abocat la càrrega de 1500 litres sobre la gespa d’una de les bandes de la pista principal de l'aeroport.

A continuació de les fotos, un vídeo que mostra la seqüència d’aquesta simulació d’apagar un foc.

Air Tractor AT-802 apagafocs d'Avialsa a SabadellMoment del llançament dels 1.500 litres d'aigua sobre la gespa de l'Aeroport de Sabadell.Edifici de l'Aula Magna de l'Aeroclub a on es desenvolupen una colla d'activitats didàctiques que ofereix la pròpia Institució.

        A l'Aula Magna de l'Aeroclub es van dur a terme tres conferències; una sobre el Volar a Vela, una altra referida a les competicions dels raids aeris i una tercera referida al vol acrobàtic. En una de les dependències s'hi va instal·lar un simulador de vol acrobàtic que va tenir atrafegats una colla d’interessats en aquesta classe d’activitat.

Entreu al Web del Club de Vol a Vela d'Igualada-Òdena.
L'Antoni Farré és campió de curses i raids aèris.
Biografia de Juan Velarde a Wikipedia com a campió d'acrobàcia aèria.

        A les tres fotos superiors hi apareixen els ponents de les conferències. D'esquerra a dreta: L'Alexandre Nielles, gran volovelista que ha pres part a varis campionats mundials, el qual ens parlà del Vol a Vela, L'Antoni Farré que, com a campió, va disertar respecte de les competicions en ral·lis aeris, i en Juan Velarde, que de forma intesament didàctica, va transmetre al públic l'esperit de l'acrobàcia aèria.

        A la Sala Canudas, s'hi van instal·lar tres grups de voladors simulats que varen ser visitats pel públic atret per aquesta classe de vol virtual.
        Vegeu les diferents fotos que s'adjunten.

Lógos d'Aviadors Virtuals Associats.

        Instantànies del decurs del Vol Virtual en les dues diferents dependències en les que es va desenvolupar aquesta activitat. D'esquerra a dreta i de dalt vers a baix:
        Grup concentrat a una de les dependències de l'Aula Magna de l'Aeroclub amb un programa d'acrobàcia virtual, Instal·lacions d'entrenament en Vol Virtual de l'Aero Club Barcelona-Sabadell, les tres següents imatges mostren l'activitat dins la Sala Canudas, l'última foto mostra de nou el grup situat dins l'Aula Magna de l'Aeroclub.
Vegeu l'interessant reportatge que de la Festa de la Patrona
publica l'Aeroclub al seu Facebook.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada