dijous, 27 de desembre de 2012

La Adelina Abramson de Kondratieva a eixit d'entre nosaltres.Adelina Abramson al Coll de Moncada amb les restes d'un Savoia abatut.

        La Adelina Abramson de Kondratieva (Adelina Kondràtieva a Rússia) que ens ha deixat ara en els 95 anys, va néixer a l'Argentina de pare Jueu rus exiliat per causa de la persecució tsarista, Benjamí Abraamson. Ella va ser traductora de Rus-Castellà en la república durant la guerra civil, a Los Llanos -Albacete així com també a Madrid i igualment a Reus, i pel que a nosaltres es refereix, a Sabadell.
        A la foto superior es troba front les restes d'un Savoia que va caure al Coll de Montcada abatut per l'atac d'un Polikarpov I-15 -Xato- comandat pel capità Finn de l'esquadreta de Sabadell. A la foto té entre vint i vint-i-un anys.


Adelina reunida amb Oleg Antonov i Pere Ribalta a Sabadell l'octubre del 2006.

        A la foto hi veiem a l'Adelina junt amb en Oleg E. Antonov a l'esquerra de la foto (fill d'un famós pilot de Xato que va estar destinat a Sabadell durant la guerra), i a la dreta en Pere Ribalta, qui us escriu, en un encontre a un hotel a Sabadell en ocasió de l'arribada dels brigadistes que participaven al 70è aniversari de les Brigades internacionals el 2006. L’Oleg ens va deixar un llegat de documentació gràfica del seu pare durant la seva estança a la nostra ciutat.

Seqüència del Vídeo de TV3 amb Adelina fent un manifest a l'Estació de França a Barcelona.

        A la imatge superior una seqüència del vídeo que TV3 va emetre de l'arribada des de Madrid dels Brigadistes a l'Estació de França a Barcelona.
A baix, el díptic que es va difondre anunciant la trobada dels brigadistes.

Díptic de la trobada del 70è aniversari.Díptic de la trobada del 70è aniversari.

Entrevista a Adelina el 2010 a la cadena "Actualidad RT".
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada