dijous, 20 de desembre de 2012

Diada de la Patrona 2012 a l'Aeroport de Sabadell organitzada per l'Aeroclub i la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya.Exposició dels aparells a la Plataforma R-1 de l'Aeroport de Sabadell. Patrona 2012


Entreu al Web de l'Aero Club Barcelona-Sabadell
        De nou s'ha dut a terme la celebració de la Festa de la Patrona de l'aviació a l'Aeroport de Sabadell.
        Aquesta diada del diumenge dia 16 del 2012, ha estat organitzada com sempre per l'Aero Club Barcelona-Sabadell, que enguany l'ha instal·lat tota sencera a la Plataforma R-1, situada arribant a l'Aeroport a ma esquerra, enfront dels hangars: del taller de l'Aeroclub, l’FPAC i de la TAF Helicòpters. La qual cosa ha permès que el públic hagi gaudit de l'exposició sense haver-se de desplaçar a l'altra Plataforma, l'R-2 a on tradicionalment s’hi feia una part de l’exposició, i que en aquesta ocasió algunes de les aeronaus que s'hi havien de moure per dur a terme les exhibicions ho hagin pogut fer d'una forma més còmoda.


        La distribució de l'espai a la plataforma R-1 ha estat molt ben economitzat. En total es van exhibir 20 aeronaus, entre les quals un helicòpter de l’Aeroclub i tres helicòpters i un autogir de l’FPAC, a més dels seus avions que tradicionalment exposen i que més endevant es veuran.

Avió acrobàtic de competició Zlin 50 LS.Cessna 182 Skylane de l'Aeroclub.

Renglera d'avions exposats a la Plataforma R-1 a l'Aeroport de Sabadell Diada de la Patrona 2012.

        L’Aeroclub va exposar un Zlin 50 LS i un Cessna 182 Skylane, fotos superiors, junt amb un bimotor Cessna 310, foto de baix a l'esquerra, i Sukhoi 29, tercer en la foto de grup immediata superior, i un helicòpter de quatre places Robinson R44 que no apareix en aquestes fotos. Mentre que l'escola de pilots Aerolink va exposar un Diamond DA20 i un DA40, un d'ells a la foto de baix a la dreta.

Bimotor Cessna 310 de l'Aeroclub Barcelona-Sabadell.Avió Diamond de l'escola de pilots Aerolink.

Paracaigudes twin arribant a terra a l'Aeroport de Sabadell.
Foto: Aero Club Barcelona-Sabadell.

Entreu al Web del paracaigudisme per excel·lència.
        Procedent de l'aeròdrom de la Cerdanya va arribar un Pilatus PC-6 de la nova empresa Skydive BCN, dedicada al llançament en paracaigudes que es van poder veure com descendien en caiguda lliure i feien l'obertura del paracaigudes de dues places.
        A la foto una instantània del moment en què un dels paracaigudes twin estava arribant a terra.


Avions exposats a la Plataforma R-1 a l'Aeroport de Sabadell en la Diada de la Patrona 2012.


Entreu al Web de l'FPAC.
         En el mateix recinte l’FPAC va mostrar l'imponent biplà Antonov An-2R de FPAC al costat del T-34 Mentor i un Dornier Do-27, a més dels seus cinc avions que posteriorment van volar per l'exhibició: dues Bücker Bü 131 Jungmann, un Zlin Akrobat, un Piper PA-18 i per demés en aquesta ocasió, el veterà Cessna «Bird Dog» del Club de Vol a Vela d'Igualada que va venir expressament per l’exhibició.

A la imatge esquerra es veu el Cessna "Bird-Doc" vingut d'Igualada i a la de
la dreta la cua del PA-18, dues Bücker i al fons de tot l'Zlin Acrobat.

Avió remolcador de velers Cessna Bird-Doc vingut d'Igualada per l'exhibició.Els avions de l'FPAC en exposició que van dur a terme l'exhibició en vol.

Biplà gegant Antonov An-R2.

        A la foto superior hi veiem l'imponent biplà Antonov An-2R a on una multitut de visitamts el voleren veure per dins. Heus ací la cua que es va formar durant tot el matí.
        A continuació, un vídeo pel que podreu gaudir d'un vol virtual, però, com veureu, ben assenyador amb aquest gran aparell.


        En les dues imatges inferiors, a l'esquerra el veterà pilot i mecànic en Vicenç Portolés amb el seu helicòpter dissenyat i construit per ell mateix, i que a sobre pot volar!
        A la dreta un Agusta-Bell G-472 que ha estat pintat per l'empresa de manteniment i venda d'helicòpters Heliswiss Iberica SA radicada al mateix Aeroport de Sabadell.

Vicenç Portolés amb el seu helicòpter dissenyat i construit per ell mateix.Ancià helicòpter Agusta-Bell G-472

Autogir Sallent Aviación cedit a l'FPAC.

        A la imatge superior hi apareix l'autogir que va ser propietat de l'Antoni Creus i Solé cedit a l'FPAC per la seva família. Es tracta d'un aparell que fou construït fa anys per l'empresa Sallen-Aviación.
        A les dues fotos inferiors, a l'esquerra hi veiem el lloc de comandament de l'helicòpter biplaça construït per Aerotécnica, S. A, i a la dreta l'aparell per acabar de ser construït, denominat Aerotécnica AC-12 -de sobrenom, Pepo.
        L'empresa va ser fundada al 1954 a Cuatro Vientos (Madrid) per desenvolupar els dissenys de l'enginyer Jean Cantinieau, i va haver de suspendre la seva activitat per causes econòmiques, sent l'empresa AISA qui va emprendre la construcció d'aquest aparell en col·laboració amb ENHASA.

Cabina de comandament de l'helicòpter Aerotécnica AC-12 -de sobrenom, PepoHelicòpter Aerotécnica AC-12 -de sobrenom, Pepo

Panoràmica d'un sector de la Plataforma R-1 amb avions exposats.
Foto: Aero Club Barcelona-Sabadell,

        A dalt, foto panoràmica d'un sector de la Plataforma R-1 de l'Aeroport de Sabadell, en la que, a primer terme s'hi veu l'Zlin Acrobat i més enllà el North American T-6 Texan i l'Antonov An-2R.
        A les imatges inferiors, a l'esquerra el vol en formació de tres dels avions que participaren a l'exhibició; l'Zlin Acròbat i dos Bücker 131 Jungmann sobrevolant la pista principal de l'aeroport. A la foto dreta un North American T-6 Texan que va efectuar tres passades en vol rasant.

Fotos: Aero Club Barcelona-Sabadell.
Grup d'avions de l'FPAC en formació sobrevolant la pista principal de l'Aeroport de Sabadell. Avió North American T-6 Texan

El President de l'FPAC remet la felicitació institucional
a tots quins estem dins del context aeronàutic. Premeu el link per a veure-la.
Continueu fent còrrer la pàgina per a veure fins el final
el reportatge de la Diada de la Patrona 2012 a l'Aeroport de Sabadell.
O premeu el link de continuació.
Entreu al Facebook d'en Javier Ortega Figueiral.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada