dilluns, 19 de novembre de 2012

L'Aeromeeting Viladamat 2012 amb la meteo en contra.


        La celebració de la 3ª edició de l’Aeromeeting de Tardor que es va haver d’ajornar dues vegades per causa de l'inclement meteorologia, finalment es va intentar celebrar-la el proppassat dissabte dia 17 d’aquest mes de novembre, data en la qual la meteorologia tampoc va afavorir la seva celebració. Les males condicions de visibilitat que per volar es donaren sobre el territori català varen impedir l’arribada de les tripulacions convidades a la festa.


        Malgrat que en el Camp de Vol, el vent va bufar durant tot el dia en forma d’una lleugera brisa de marina que va impedir que plogués, però malauradament en tot al voltant de la zona la visibilitat va ser pèssima i a estones amb lleugeres pluges. Degut això, la presència d’aeronaus provinents de fora del camp de vol de Viladamat va ser pràcticament residual, amb comptades aeronaus que arribaren des dels camps de vol veïns com Ordis, L’Estartit, Pals o Empuriabrava. Tot i així les aeronaus locals van poder realitzar activitat de vol amb tota tranquil·litat durant tot el matí. Malgrat que el mercat de segona mà va quedar obsolet de públic.

        Una Bücker Bü 131 Jungmann ULM procedent d'Empuriabrava, va atraure l'atenció de tots quants es trobaven al Camp de Vol.
        A la foto d'en Josep Ventura es veu l'acompanyant del del pilot del Bücker, en Ramon Tomàs, conversant amb el nostre amic Ramon Bosch, vestit amb pantaló blau i jaqueta negra, ocasionalment present a Viladamat.

        Tot i així, el dinar de clausura va comptar amb la presència de 50 persones, de les quals 8 van ser dones acompanyants de tripulació que van entrar dintre la iniciativa de la promoció de l’activitat aeronàutica entre les dones. Al final del dinar, es va fer un sorteig d’un pernil entre els assistents, essent l’Andreu Pujades l’afortunat.

        La Bücker va realitzar unes volades en les quals el seu propietari va fer gala com a pilot d'acrobàcia. Foto d'en Josep Ventura.


        De cares a l’any que ve, gràcies a l'experiència adquirida en les diferents edicions, amb molta probabilitat seran avançades de les dates de la celebració del Quart Aeromeeting entre els dies 20 i 30 de setembre, per tal de poder gaudir d’una meteo més estable i de més hores de llum. D’aquesta manera les aeronaus provinents de camps de vol allunyats també podran participar a l’esdeveniment sense prendre riscos innecessaris i gaudint del viatge.

        Els organitzadors, demanen que si alguns o creuen oportú facin suggeriments o critiques constructives amb la finalitat de millorar aquest projecte en futures edicions.
        Poden contactar al correu electrònic info@airsportviladamat.com
o al telèfon 639970423 dirigint-se a Pino e Ivan Pennacchio.Vegeu alguns dels aparells que entre visitants i locals
es mogueren per l'espai de Viladamat.
Fotos: Josep Ventura.

A l'esquerra un P2008 i a la dreta un P2002 Sierra.

A la foto superior el P92 Echo Classic de Luxse de l'escola Air Sport Viladamat.
A les dues imatges inferiors, a l'esquerra un P-92 Echo Super de Luxe i a la de la dreta un ALTO amb roda de cua tradicional.
Un Quicksilver d'antany representant dels primers ultralleugers que volaren arreu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada