dimecres, 21 de novembre de 2012

La Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya organitza la Jornada de Portes Obertes sobre els terrenys destinats al futur Museu Aeronàutic de Catalunya a l’Aeroport de Sabadell.
        En una jornada en la qual la meteorologia ha acompanyat permetent un reeixit desenvolupament de l’exhibició de les joies que la Fundació PAC guarda als seus hangars, a on alguns continuen volant, que en aquesta ocasió han estat acompanyats per un bon nombre de vehicles militars de la segona guerra mundial.        Amb aquest cartell fou anunciat el certàmen el qual ha resultat un interessant atractiu pel miler de persones que l'han visitat el proppassat diumenge dia 18 de novembre d'aquest 2012.        Per aquesta ocasió, la diada de portes obertes a l’Aeroport de Sabadell s’ha desenvolupat fora del lloc habitual, en els terrenys que destinats al Museu Aeronàutic de Catalunya té disposats AENA en el mateix Aeroport tocant la nova terminal a estrenar, a la zona Nord de les instal·lacions. L'organització de l’FPAC va difondre un plànol que indicava el lloc i de com s’arribava a l’entrada de l'ocasional recinte, amb la localització de les peces que es mostraven. En aquesta ocasió el públic va poder gaudir d’un ampli aparcament fent molt més còmoda la seva arribada.        A la foto superior hi veiem els aparells que es trobaven exposats a l'ala Oest del recinte. En ella en primer terme veiem a la dreta un caça biplaça d'entrenament Lockheed T-33A> del 1948, i al fons les relíquies d'un Douglas DC-3 model que va ser desenvolupat a meitats dels anys 30. A la dreta i en primer terme un helicòpter Augusta Bell 47 G-2 flanquejat per dos vehicles militars, i al fons l'Antonov An-2R de la fundació FPAC.

        A les dues fotos inferiors, a la de l'esquerra hi veiem l'Antonov An-2R matrícula SP-ALG, i a la de la dreta el Dornier Do-27 flanquejat per dos vehicles militars.


        A la foto superior un McDonell Douglas F4 Phantom II
acompanyat d'un Dodge M-37.

        A les dues fotos inferiors, a l'esquerra un caça biplaça d'entrenament Lockheed T-33A del 1948 i a la dreta un North American T-6 Texan del 1937 acompanyat d'un Jeep.


        En primer terme i veiem un De Havilland DH-82 Tiger Moth del 1930 que va pertànyer a la Royal Air Force, al seu costat un Boeing 75 "Stearman Kaydet" de principis dels anys 30.

        Un bon nombre de participants dels que pertanyen a entitats que es dediquen a la recreació històrica militar s'exhibiren uniformats d'oficials i de tropa de la II Guerra Mundial. Uns representaven personatges de l'aviació anglesa i altres als de l'americana, a on la indumentària reproduïa estrictament les robes d'antany.

        Entre els organitzadors hi localitzarem en Xavier Monje a la dreta de la foto, l'artífex de la presència dels vehicles militars a l'exposició, al seu costat Eddy Arnold van Hemmen, holandès i coordinador en les exposicions de l'FPAC, i a l'esquerra en Marco Fernández Sommerau resident a Bèlgica expert en aviació antiga.

        Per una millor ambientació, l'organització ha convidat a una Big Band amateur andorrana que durant l'exposició ha estat interpretant peces del repertori americà dels anys 40es i 50es, entre les quals es pogueren escoltar peces Swing d'en Glenn Miller.

        A les dues fotos inferiors hi veiem a l'esquerra un helicòpter Augusta Bell 47 G-2 flanquejat de dos Jeeps, i a la dreta un Boeing Stearman i un dels Jeep.AISA I-11B Vespa avió d'escola i entrenament - 1953.        Altres avions que l'FPAC té en ordre de vol, els quals no es trobaven exposats, a l'hora de la cloenda varen efectuar una volada d'exhibició, entre ells, un Zlin Z526 Akrobat i dues Bücker Bü 131 Jungmann que realitzaren una passada damunt la pista principal de l'Aeroport en formació tal com es pot apreciar a la foto d'en José Fernández.
En la manifestació d'avions volant hi varen participar també un Beechcraft T-34 Mentor biplaça que fou d'escola i entrenament militar, i un Piper PA-18 Super Cub biplaça esportiu d'escola i entrenament.
Els dos vídeos de continuació son una gentilesa d'en José Fernández.
Periodista d'aviació i redactor d'Aerotendencias.com

Vegeu altres diades de portes obertes del FPAC.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada