dijous, 4 d’octubre de 2012

Més llast econòmic a l'aviació de l'Aeroport de Sabadell.        L'Associació d'Empreses i Operadors de l'Aeroport de Sabadell (AEOAS) ha emès el següent comunicat, que reproduïm a continuació:

        «AENA, de nou, castiga al sector aeronàutic amb la imposició d'uns nous conceptes establerts com taxes que seran cobrats a tots els pilots que en els seus vols duguin a familiars o amics.


        No ha estat suficient amb l'augment desproporcionat que va sofrir el sector fa aproximadament un any i que va incrementar exponencialment el cost de les taxes d'aterratge. Tampoc ha estat suficient la reducció de servei d'alguns aeroports que ha aconseguit que aeroclubs, empreses i pilots privats cessin les seves activitats. Ara ens imposa unes noves taxes que gravaran encara més els vols i, per tant, perjudicaran encara més al sector.

        Conceptes com, «ús d'infraestructures nacionals (passatgers)», «ús infraestructura assistència PMR» (persones amb mobilitat reduïda), «factor Agéncia Estatal de Seguridad Aérea» i «seguretat normal», són els nous elements que engreixaran la factura a pagar pels usuaris. Considerem que és el moment d'unir-nos com sector i lluitar contra aquest abús constant que està perjudicant enormement a les empreses i usuaris que tracten de sortir endavant.

        L'Associació d'Empreses i Operadors de l'Aeroport de Sabadell (AEOAS) la formen: Gavina, Heliswiss Ibèrica, TAF, Infinit Air, Aero Link, Aero Club Barcelona – Sabadell, Tavisa, Futurhangars, Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya, i pilots particulars associats».

        Nou euros més de taxes.

        Encara que en el comunicat s'indica que les noves taxes «engrossiran» la factura, la veritat és que Aena de Sabadell ja ha començat a aplicar les noves taxes des del 1 d'octubre. Un pilot va explicar que els nous conceptes totalitzen aproximadament un cost afegit de 9 euros per ‘passatger’.

        Curiosament, l'Aeroport de Sabadell manca terminal de passatgers i en les estadístiques mensuals d'Aena no figuren dades sobre transport de passatgers.

        Aquest concepte és difús en l'àmbit d'aviació general, doncs és cert que en teoria Sabadell pot acollir vols de taxi aeri, en els quals el passatger es trasllada amb avió d'un aeroport a un altre i paga per aquest servei. No obstant això, sembla desorbitat considerar «passatger» a l'acompanyant d'un pilot que realitza un vol que comença i finalitza en una mateixa instal·lació aeroportuaria, la qual cosa succeïx amb molta freqüència a Sabadell.

Nota rebuda d'Aerotendencias.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada