divendres, 12 d’octubre de 2012

Aniversari de l'últim vol del pilot John Denver famós cantautor nord-americà.        John Denver –nom professional- (31 de desembre de 1943 - 12 d'octubre de 1997), bategat com Henry John Deutschendorf, Jr., era un cantautor country, i actor nord-americà.

        Denver va morir d’accident als 53 anys el dia 12 d’octubre de 1997, quan el seu ultralleuger experimental Rutan Model 61 Long-EZ, N555JD, es va esclafar contra el mar a l’Oceà Pacífic prop de Pacific Grove, Califòrnia, mentre realitzava vols d’entrenament (touch-and-go –consecutius aterratges i envolades) a la pista del Monterey Peninsula Airport. Era un pilot amb més de 2,700 hores de vol.

        Denver tenia la llicència de pilot privat amb la qualificació de polimotors i amfibis, També tenia la llicència de pilot de Vol a Vela i hores d’entrenament de vol IFR (Instrument flight rules). I igualment tenia la qualificació com pilot del seu reactor bimotor Learjet.

        Recentment havia adquirit l’avió Rutan, i havia efectuat un vol de comprovació de trenta minuts el dia anterior de l’accident. Denver era l’únic ocupant de l’aparell en tenir l’accident.
Vegeu dos vídeos del model semblant d'ultralleuger que ell pilotva.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada