dimarts, 25 de setembre de 2012

La Festa al Cel 2012Entreu al Web de la Festa al Cel.


        La festa al Cel d'enguany se celebrarà el diumenge 30 d'aquest mes de setembre, però, els organitzadors han previst una jornada de portes obertes a l'Aeroport de Sabadell el matí del dissabte 29 entre les 10:00 i les 14:00 hores. Us hi esperem!


Veure més avall la nota de premsa de l'Aeroclub.

Igualment veureu els ULM que dels clubs Alats i Mollerussa
intervindran a la Festa al Cel.Entra als vídeos d'Aerotendencias.com
Entreu als vídeos que Aerotendencias.com ofereix
de l'arribada dels diferents aparells participants.

Nota de Premsa rebuda de l'Aeroclub.


        Els avions de la Festa al Cel es podran veure aquest dissabte a l'Aeroport de Sabadell        L'Aeroport de Sabadell tindrà aquest cap de setmana un protagonisme especial amb motiu de la celebració de la 21 Festa al Cel de Barcelona ja que gairebé tots els avions espanyols i estrangers que s'exhibiran s’enlairaran i aterraran en la instal·lació local.

        El dissabte 29 de 10 a 14 hores es desenvoluparà en l'Aeroport una jornada de portes obertes per a facilitar que el públic pugui veure de prop els magnífics avions, que procedeixen de França.


Supermarine Spitfire Mk XIX - Hawker Sea Fury
Fotos: Jordi Rull i Dalmau.

        Aquesta activitat es desenvoluparà amb la col·laboració del Aero Club Barcelona - Sabadell i la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya (FPAC). Així, es podran veure a quatre dels avions que van intervenir en la Segona Guerra Mundial: un Supermarine Spitfire Mk XIX, un Hawker Sea Fury (les ales del qual es pleguen en terra), un Douglas A-1H Skyraider i un North American P-51D Mustang. Els dos primers es van fabricar en el Regne Unit, mentre que el Mustang i el Skyraider es van produir als Estats Units i estan considerats els millors avions del conflicte bèl·lic.

North American P-51D Mustang
Foto: Jordi Rull i Dalmau.

        A aquestes quatre joies de l'aviació se'ls afegirà el Polikarpov I-153 Chaika, un T-6 Texan i un Beech T-34 Mentor de l'FPAC. Aquest últim duia diversos anys sense volar i per a aquest cap de setmana s'anuncia la seva reaparició. El Mentor va ser durant dècades l'avió d'entrenament dels pilots militars abans de passar al reactor C-101 Aviojet.

Polikarpov I-153 Chaika de l'FPAC - Foto: Pere Ribalta i Puig.

Beech T-34 Mentor de l'FPAC - Foto: Pere Ribalta i Puig.

North American T-6 Texan de l'FPAC - Foto: Pere Ribalta i Puig.


        També a l'Aeroport de Sabadell s’hi veurà la Patrulla Aspa formada per sis helicòpters que realitzarán una exhibició acrobàtica, el modern Edge 540 del pilot acrobàtic francès Nicolás Ivanoff i els tres Sukhoi Su-26 de l'Equip Brau 3 Repsol, que els seus pilots Cástor Fantoba, Juan Velardo i Anselmo Gámez, que figuren en l'elit mundial del vol acrobàtic ja que competeixen en categoria “Il·limitat”. Altres dos avions monoplaces de petites dimensions estaran a Sabadell. Es tracta del SWIP Team, que el dissabte a les 19,15 hores faran una exhibició acrobàtica utilitzant fum i pirotècnia.

CASA C-212 Aviocar - Eurocopter EC-120 Colibrí de Patrulla Aspa
Fotos: Aero Club Barcelona-Sabadell.Dels ULM que participaran a l'exhibició
una mostra destacada l'afegim a continuació.

Entra al Web de l'Alats Club Esportiu

El Club Alats Esportiu de Bellveí mostrarà quatre ULM d'última generació:

        1 - TL3000 Sirius EC-XIT - Pilotat per en Jesús Griñó
        2 - TL2000 Sting EC-XCE - Pilotat per n'Antonio Pinedo
        3 - TL2000 Sting S4 EC-XIH - Pilotat per en Jordi Llorach - Representant de TL Ultraligth Aircraft - Spain.
        4 - Pipistrel Sinus EC-ZTH - Pilotat per en Delfí LòpezEntra al Web del Club Aeri Mollerussa ULM.

Del Club Aeri Mollerussa ULM participarà
el Biplà SE5A

Pilotat per en Jaume Capell “Jimmy”        L'Aeroport de Sabadell registrarà una notable activitat aeronàutica el dissabte a la tarda a partir de les 15,30 hores ja que fins passades les 19 hores tots els avions participants faran vols d'entrenament enfront de les platges de Barcelona. A les aeronaus ja citades se'ls afegiran un avió apaga focs, un helicòpter de la Generalitat i altre de la Guàrdia Civil, a més d'alguns dels avions del Aeroclub i de FPAC. El diumenge, la Festa al Cel començarà a les 10 hores i finalitzarà a 14 hores. Tot un al·licient per a acostar-se el dissabte i el diumenge a l'Aeroport de Sabadell. Per més informació vegeu: www. festaalcel. comCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada