dimecres, 8 d’agost de 2012

Volta Ibèrica 2012 organitzada per AEPAL.


Lógo XXI Volta Ibèrica - 2012.

        AEPAL, per aquesta XXI Volta Ibèrica ha establert el seu desenvolupament entre els dies, dimecres dia 1 el dissabte 11 d'agost d’enguany.
        Els participants han pogut optar per participar en totes les etapes, o bé, solament en dues o més etapes, seguides o alternades, la qual cosa permet una millor acomodació de les possibilitats de temps disponible i altres circumstancies dels participants.


Entreu al Web d'AEPAL.
        Igualment com l’any passat, AEPAL ha proposat una Etapa Pròleg que aquest any l’ha nomenat “Operació Montecristo”, i que per raons evidents s’ha tractat de la visita a l’Illa de If, davant la ciutat de Marsella. A on Alexabdre Dumas (pare) i August Maquet, a la seva novel·la situen la presó a on va passar 20 anys Edmond Dantés, el Comte de Montecristo, així com que la tradició popular hi atribueix la residència d’altres il·lustres presoners.

        En termes generals, per la Volta s’ha seguit una estructura similar a la d'anys anteriors, intercalant alguna etapa de dos dies en un mateix lloc a fi d'esprèmer totes les possibilitats turístiques que s'ofereixen des d'ella, i permetre que els pilots, sense volar obligatòriament aquest dia, puguin realitzar alguna de les activitats proposades o, simplement, descansar.

        Les tripulacions que han decidit fer la Volta Ibèrica amb la seva Etapa Pròleg, havent seguit totes ls etapes hauran passat per 3 països distints, Espanya, França i Portugal. En una setmana hauran volat gairebé 1.500 Qms. fora d'Espanya.


Entreu al Web de l'Aeroport Pirineus-La Seu d'Urgell.
FULL DE RUTA PROPOSAT
        1 D'agost. Concentració per a l'Etapa Pròleg en l'Aeroport Pirineus-La Seu d'Urgell, (Lleida).
Premeu per engrandir la imatge.

        En ple Pirineu, aquest aeroport “tallat” en el cim d'una muntanya ofereix als seus visitants la seva habitual hospitalitat. Aquest aeroport ha permès concentrar confortablement els participants per l’Etapa Pròleg d’una forma ben còmode, un “user friendly”, i amb tots els equipaments necessaris per al salt a França.

Premeu per engrandir la imatge.
Avions participants preparant la sortida a l'eroport Pirineus-La Seu D'Urgell.

Premeu per obtenir la carta VAC de La Seu

Podeu obrir aquest link per guardar la carta
d'aproximació visual de l'Aeroport de La Seu.
Premeu per engrandir la imatge.
        2 i 3 d'agost. Aeròdrom de Berre–La Fare (Marsella). Visita Illa d’If.

        Aquest aeròdrom, pròxim a Marsella, ha servit com etapa d'arribada per a dos dies de visites, per terra i mar, a la ciutat i el seu entorn, visitant entre altres llocs l'Illa d’If.

Premeu per engrandir la imatge.
El castell de l'Illa d'If, presó del "Compte de Montecristo".


Entreu al Web de l'AEROCLUB

        4 d'agost. Concentració per a la Volta Ibèrica 2012 a l'Aeròdrom de la Cerdanya (Girona) a la tornada de Marsella.
Premeu per engrandir la imatge.

        La volta a retornat a Espanya per aquest aeròdrom, pròxim al de la partida i també en ple Pirineus, a on han gaudit de l'hospitalitat de l’AEROCLUB que ho gestiona.
Premeu per engrandir la imatge.
Des de la Cerdanya les tripulacions es preparen
per la pròxima escala: La Pineda de Castelló.


Podeu obrir aquest link per
guardar la ZH de La Cerdanya
Premeu per engrandir la imatge.
Manuel Cortés ens aporta aquesta magnífica foto de Peníscola tot volant vers Castelló.Entreu al Web de l'Aeroclub de Castelló.

        5 d'agost
. Escales a l'Aeròdrom de la Pineda (Castelló) al matí, i al Centre de Vol d'ULM d'Alcosser de Planes (Alacant) a la tarda.


        S’ha fe escala al veterà aeròdrom d’El Grau de Castelló, menjant una paella en el Club Social de l'Aeroclub de Castelló per a solidaritzar-se amb ells en la seva eterna lluita contra un urbanisme voraç, que tracta de desplaçar aquesta activitat aeronàutica de la seva històrica ubicació. Els tripulants han pogut aprofitant la tarda per a gaudir de la platja a pocs metres de la pista com en molt pocs aeròdroms pot fer-se.

Un dels aeròdroms més turístics de les nostres costes junt amb el d'Empuriabrava.
Un lloc encisador, llaminadura dels "inversors".

Premeu damunt la imatge per engrandir-la.

Premeu damunt la imatge per engrandir-la.
Foren 23 els aparells de la Volta Ibèrica 2012 que
recalaren a l'Aeròdrom de la Pineda del Grau de Castelló.Entreu al Web del Club d'Ultraligeros La Montaña.        En el Camp de Vol d'Alcosser de Planes a Alacant hi vola el Club d'Ultraligeros La Montaña amb una escola de pilots.

Premeu damunt la imatge per engrandir-la.
El Camp de Vol es troba a baix del poble i limitant amb l'Embassament de Beniarrés.
El Poble, que no es veu, queda a la part de baix de la foto i cap a la banda esquerra.

Premeu damunt la imatge per engrandir-la.
El Camp de Vol d'Alcosser de Planes amb els participants a la Volta Ibèrica.


        Des del Blogspot fem el nostre modest homenatge a José Gavídia Abarca, qui es troba duent a terme un treball extraordinari de difusió i cultura aeronàutica sota el nom de Caminos en el Aire, baix els auspicis de la UNIVERSITAT POLITÈCNICA de VALÈNCIA.
        José ha estat difonent molta informació de la XXI volta Ibèrica per la qual va convidar a la senyora María Jesús Sanchís i a José Ramón Mesado a Caminos en el Aire; ella secretaria d'AEPAL i ell, delegat a Llevant d'aquesta institució aeronàutica, entitat que a la vegada és un dels patrocinadors del mateix programa.

D'esquerra a dreta: José Gavídia, Mª Jesús Sanchís i José Ramón Mesado.
        6 d'agost
. Activitats de turisme rural i vols locals en la Vall de Perputxent (Alacant).

        Estava previst descansar durant un dia gaudint de les activitats que diferents empreses de turisme d'aventura proposen per la vall, deixant que aquells que vulguin sobrevolar la zona ho facin a l'entorn de la costa de Dénia i la Serra Mariola, visquin el contrast entre la muntanya i la costa en pocs quilòmetres.Entreu al Web de la història d'aquesta ALA 14.        7 d'agost
. Base Aèria de los Llanos (Albacete).

        Es tracta d’una Base Aèria plenament operativa en tasques de defensa aèria i amb una llarga història de l’Exèrcit de l'Aire.

Premeu damunt la imatge per engrandir-la.Premeu damunt la imatge per engrandir-la.


        S’ha aprofitat que Albacete també és un important centre de formació de pilots i base del Team Leadership Program, una espècie de Top Gun a l'europea, per organitzar la primera Xerrada AEPAL per al Foment de la Seguretat en Vol (vàlida per als compromisos adquirits pels assegurats en la Pòlissa Conjunta d'Assegurances de AEPAL) celebrada en una instal·lació militar i amb uns ponents de luxe: els propis pilots de l'Ala 14 i instructors del Tactical Leadership Programme (TLP).


Premeu damunt la imatge per engrandir-la.
Acte de lliurament d'una placa commemorativa de la visita d'AEPAL
en ocasió de la Volta Ibèrica 2012 a la Base Aèria de Los Llanos.

        Per a la cloenda de la jornada s'ha organitzat un sopar, xerrant d’anècdotes amb els pilots de l'Ala 14. Dormint a l'interior de la Base a l'Hotel del TLP, en el mateix lloc on les tripulacions que passen per aquest programa militar de formació descansen, gràcies a la invitació especial que ens fa el Coronel Cap de la Base D. Francisco Javier del Cid, pilot també d'aeronaus lleugeres en la seva faceta personal i orgullós propietari d'un Vans RV-8 fabricat amb les seves pròpies mans.

Premeu damunt la imatge per engrandir-la.
La Bella i la Bestia.Premeu damunt de la imatge del caça reactor per
obrir la pàgina de vídeos que ofereix el Web de l'Exèrcit de l'Aire.Tres vídeos més:
Patrulla acrobàtica Àguila; Patrulla ASPA d'helicòpters acrobàtics i
el grup PAPEA de paracaigudisme d'exhibició.
Entreu al Web d'AIR MARUGAN.
        8 d'agost. Centre de Vol en ULM de Marugán (Segòvia), a on a l'hora que estem penjant aquesta ressenya s'hauria d'estar celebrant el Campionat del Món d'ULM.
Premeu damunt la imatge per engrandir-la.

Instal·lacions d'AIR MARUGAN.

Premeu damunt la imatge per engrandir-la.
AIR MARUGAN. Briefing de benvinguda a les tripulacions de la XXIena. Volta Ibèrica.

        Nota d'Aviecom
: Hem participat en aquesta XXI Volta Ibèrica d'enguany organitzada per AEPAL des de l'etapa de la Cerdanya fins Castelló, Alcosser de PLanes, Albacete i Marugan. A partir d'aquesta última etapa hem retornat a Igualada-Ódena, la nostra base d'operacions.

        Agraïm a AEPAL l'esforç per organitzar un esdeveniment tan complex amb tal quantitat d'avions i visitant llocs tan diversos de la Península."Canta Guitarra, canta Guitarra Mía..."
Del llibre "La Guitarra" de l'escriptor Bartomeu Soler (que fou Premi Cervantes).
- A la guitarra, en Salvador Riera, pilot, i intèrpret d'aquest instrument. -


        9 d'agost. Si bé l'organització tenia previst anar directament de Air Marugan a Santarém (Portugal), es va fer marrada i es van arribar a l'Aeròdrom Municipal de Mogadouro, un centre important de Vol a Vela, també d'acrobàcia i aviació en general.
        Reseenya a la revista AVIÓN & PILOTO.

        Tenen una festa curiosa que ens remet als equins, però burrets. Bé, doncs, els interessats amb aquests animalons impredictibles en el passat, deuran fer la seva particular recerca als seus navegadors.


        9 d'agost. Aeròdrom de Santarém (Portugal).

        Es tracta d'un centre de vol portuguès amb gran activitat esportiva, i amb intencions de passar un dia el més relaxat possible gaudint de la gastronomia portuguesa a la vora del riu Tajo.

En aquesta foto d'en Manuel Cortés, veiem el porc a la brasa que
s'oferí als participants de la Volta Ibèrica a Santarém.
        10 d'agost. Base Aèria nº 11 a Beja (Portugal).

        L'entrada en aquesta instal·lació militar, situada a baix a la dreta de la foto, base de diverses unitats de la Força Aèria portuguesa, ha donat una visió de les funcions i missions que les Forces Armades realitzen des d'aquest enclavament i l'oportunitat de conèixer la ciutat de Beja i el seu entorn. Referent a l'activitat de l'Aeroport, amb la terminal a dalt a l'esquerra de la foto, es troba com el nostre Aeroport d'Alguaire.


        Respecte del protagonisme de la Base Aèria nº 11, a continuació podeu vere un vídeo que mostra la clase d'activitat que du a terme.
        11 d'agost. Aeroport de Còrdova -LEBA.

        La volta XXI Volta Ibèrica s’ha acabat a l'aeroport de Còrdova a on les tripulacions han passant l'última nit de convivència amb els participants a la ciutat i a la vora del Guadalquivir.
        El Club Aéreo de Córdoba opera dins les instal·laicions del mateix Aeroport de Córdoba, i ha estat un dels anfitrions de les tripulacions de la Volta.

Edifici de la Terminal de l'Aeroport de Còrdova.

Bella vista nocturna de Còrdova que ens ha remès gentilment l'Enric Blanch.


FELICITATS   A E P A L

I ara, FINS L'ANY VINENT!!!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada