diumenge, 5 d’agost de 2012

ANTIQUE AIRPLANE SUMMER-FLYOUT 2012


Grup d'avions de l'AAA a Sabadell

        El proppassat dimecres primer d'agost, varen fer escala turístic-tècnica a l'Aeroport de Sabadell un grup de 13 avions amb un total de 29 tripulants, de l'Antique Airplane Association of Switzerland, amb els seus avions d'època.

        L'"Antique Airplane Association of Switzerland", amb més de 600 membres i 400 avions, és una de les més importants associacions d'avions clàssics a Europa i els seus membres es troben activament compromesos amb l'aviació d'antany, denominats en anglès, "Oldtimers".

        Cada any, a l'agost s’efectua el MIFAS que reuneix als membres i propietaris d'avions clàssics. La manifestació, que se celebra cada any en un aeròdrom diferent, permet trobades, intercanvis, sobrevolar diferents regions, on l'acollida per clubs o associacions locals també afavoreix els contactes.

        Dues vegades a l'any, són organitzats Fly-outs i prop de 20 tipus de Oldtimers volen cap a diferents i interessants destinacions a Europa.
        Aquest estiu, el trajecte el qual es pot veure al plànol, ha sortit de Suïssa i travessant vers el Sud Oest de França han entrat pel Nord d’Espanya on han fet diverses escales fins Sabadell, des la qual, després de visitar Barcelona, varen emprendre el vol el divendres dia 3 vers Suïssa fent escales a França.Cessna 150 tricicle (1964) convertida a taildragger,
i una Piper PA-22 Tripacer pilotada per en Arthur Bühlmann.


        A la foto superior, una Piper J3 Cup propietat de Jans Jossen i a baix un model famós francès el Dauphin DR22. HB-EMZ amb el seu pilot, en Toni Soliva, endreçant coses dins de l'avió.        A la imatge superior l'Aeronca Champion 7AC CONV, i a les dues inferiors, a l'esquerra, i sota l'ala de l'Aeronca protegint-se de la canícula del dia, en primer terme la senyora Susanne Plüss amb la seva nena Sophie Plüss tripulants del DR-22 HB-EMZ, darrera d'elles a l'esquerra la senyora Tigi Kellenberger tripulant de la PA22, assegut al terra repenjat al fusellatge de l'Aeronca, el seu pilot i director de la "Volta" en Martin Goldinger. Del cavaller de la dreta no tenim el seu nom.
        A la foto dreta, en Guido Benz professor de l'escola de vol de muntanya GUIDAIR SA i la seva esposa Irma, posant davant del seu Cessna 150 modificat de tricicle a roda de cua tradicional i amb una hèlix de quatre pales.


        El pilot en Vince Fischer i la seva "copilot" na Kathy Bienz al costat de la seva Cessna R172K Hawk XP del 1978, amb actitud d'estacar-la preveient possibles eventualitats meteorològiques.


Activitats i organització de
l'ANTIQUE AIRPLANE ASSOCIATION OF SWITZERLAND

        Els primers dimecres de cada mes a la tarda s’organitzen reunions en les quals s'inclou un berenar-aperitiu (tipus alemany "Höck") a l’aeròdrom de Birrfeld. Durant la temporada de vol. Cada tercer dissabte de mes, els membres del AAA es troben a l’aeròdrom de Speck-Fehraltorf en el qual confraternitzen parlant de models específics i les seves peculiaritats per a volar-los, a més d'altres aspectes del mateix context com és per exemple de la navegació o la mateixa mecànica dels seus motors. En les trobades, igualment que els socis pilots, també hi participen enterament els membres de l'associació que no ho son.

        En l’AAA, tots els membres es tutegen. Els propietaris de Oldtimers sons ensinistrats per professionals en el manteniment i l'operativitat d'aeronaus antigues.

        Els membres no pilots són també convidats a totes les activitats i les manifestacions organitzades pel AAA, amb l'oportunitat de volar com passatgers en aquestes belles màquines.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada