dimecres, 11 de juliol de 2012

VIIIè Trofeu Bielsa-Lacorte, a Castejón de Sos.


Entreu al Web del Vol de Muntanya.

        El Trofeu Bielsa-Lacorte d'aterratges de precisió d'aeronaus lleugeres, ULM, va ser creat per l’eroclub Aviadors de Muntanya d'Aragó en memòria del llegendari aviador nadiu de Castejón de Sos, Don Gerardo Bielsa Lacorte.
        El Trofeu Bielsa- Lacorte és un esdeveniment de vol de muntanya que està plenament consolidat en el calendari d'activitats per a aeronaus lleugeres. Es ve celebrant des de l'any 2004 amb l'única excepció del 2008 on la prova d'aterratges va ser anul·lada pel mal temps.


        El proppassat cap de setmana ha tingut lloc la 8ª edició del Trofeu Bielsa-Lacorte per a aeronaus lleugeres, ULM, a l’aeròdrom d’El Raso a Castejón de Sos. AL mateix temps s'ha celebrat també el 10º aniversari de la creació del camp de vol amb la pista de 500 m.
        A pesar de la crisi, en aquesta edició s'han presentat a Castejón un total de 33 tripulacions procedents d'Aragó, Catalunya, Cantàbria, Castella-Lleó, La Rioja i França.
        Varen ser 13 els inscrits al Trofeu Bielsa- Lacorte d'aterratges de precisió. La meteorologia ha estat molt bona durant tot el cap de setmana, per bé que les previsions en principi anunciaven tempestes. Durant tota la jornada del dissabte van anar arribant la majoria de tripulacions que es van allotjar en diferents hotels de Castejón de Sos.
        Per a celebrar els 10 anys de l'aeròdrom es va organitzar un sopar a l'aire lliure en el mateix camp de vol per a uns 50 comensals. Les bones temperatures i l'ambient distès van afavorir una perllongada vetllada.


        La prova consisteix a aterrar en una graella marcada en una de les capçaleres de la pista. Els pilots han de tocar amb el tren principal de l'aeronau en la línia de contacte. Com més s'allunyen d'aquesta línia, més penalització reben. Els pilots que aterren abans de la línia queden desqualificats i és que el Trofeu Bielsa- Lacorte s'inspira en la Coupe Geiger d'aterratges en glacera on la precisió és fonamental perquè qualsevol error pot tenir conseqüències fatals com la caiguda en una esquerda.        El guanyador va ser el pilot Jesús López Lajarín, pilotant un Tecnam P2002 Sierra, procedent del camp de vol d'Hostalrich (Barcelona), i que pertany al Club Vol Rasant que té la seva Seu a Moià. Aquest pilot, que és la segona vegada que guanya el trofeu, va rebre com a premi un esquellot que haurà de conservar durant 12 mesos fins que se celebri la novena edició del trofeu.
        El 2º classificat fou en Jesús Soler del camp de Villanueva de Gállego (Zaragoza) a bord d'un CT, que va rebre com premi un quarteró que també haurà de guardar durant un any.
        El 3er classificat en va ser Pedro Pérez del camp de Tardienta pilotant un X- Air/. 5 dels participants "van caure en l'esquerda" i 2 van aterrar a més de 30 m de la línia de contacte.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada