dissabte, 14 de juliol de 2012

Els Anys Robats. Novel·la de temps de guerra.

Premeu amb el ratolí a fi d'engrandir la imatge.

        El dia que vaig trobar el carnet d’aviador del meu avi se’m va obrir un seguit d’interrogants: qui devia haver estat aquell personatge d’uniforme tan atractiu, a més a més del meu avi? Com devia ser allò de trobar-se, en plena joventut, –quan tot ho tens a mig construir–, amb l’esclat d’una guerra? Què va passar? Com ho van viure aquells joves dels anys trenta? Quants inferns va haver de patir el meu avi? La seva història només l’he sabut a mitges: casa meva va ser una de tantes llars en què la guerra es va convertir en un període a oblidar; casa meva va ser una de tantes llars on els nostres avis van morir sense explicar-nos una part de la seva història, del seu patiment, del seu sentir.


        Vaig voler estirar del fil per arribar a saber com eren aquestes persones que ho van viure. I em vaig trobar amb una experiència que mai a la meva vida podré oblidar.
        La guerra civil espanyola va esbombar moltes vides, però també va interrompre infàncies, adolescències, anys de joventut, anys de construir un futur. Hi ha uns anys en els quals ho construeixes tot –o gairebé tot–: decideixes aleshores com vols que sigui la teva vida, amb qui vols estar, què vols fer o, més aviat, què vols ser. Si haguéssim estat joves als anys trenta no ho hauríem pogut decidir; les nostres vides, com els va passar a tants i tantes, haurien agafat camins completament diferents als que vam imaginar de petits.


Entreu a Columna Edicions.

        “Els anys robats” explica la història d’un mecànic d’aviació que coneix la dona dels seus somnis justament quan la guerra comença a mostrar la seva cara més cruenta. Els espera un futur incert, però no per això deixen de somiar, d’imaginar, de projectar...
Tarjetó convidant a la presentació del llibre.Instantània de durant la presentació del llibre a La Casa del Llibre.

        A l'esquerra la invitació a la presentació d'Els Anys Robats a la Casa del Llibre. A la foto superior, una instantània de duran aquesta presentació.

La foto inferior de l'esquerra mostra una instantània de la presentació del Llibre a Banyoles organitzada per la llibreria Altell, i a la dreta és al Centre d'Interpretació de l'Aviació Republicana i la Guerra Aèria -CIARGA, davant de l'hangar que serveix d'exposició de la història del que fou un dels aeròdroms de més moviment durant la guerra. Assegut al costat esquerra de l'autora, d'esquena, en Ramon Arnabat director de CIARGA i actualment president de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Tània Juste presentant el seu llibre a Banyoles, llibreria Altell.Presentació del llibre a CIARGA a Els Monjos.Entrevista al programa SOM AQUÍ. Terrassa TV
Premeu amb el ratolí per veure el vídeo.

La Tània Juste té un Blogspot i també una pàgina a Facebook. Vegeu-los:

http://lafinestra-taniuska.blogspot.com.es/

https://www.facebook.com/TaniaJuste
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada