dissabte, 30 de juny de 2012

Un North American T-6 Texan a la Fira de Sabadell.        Ahir a la tarda es va inaugurar a la Fira Sabadell el certamen del Classicmotor, primera fira de vehicles fabricats entre els anys 50 i 80 i de tota la indústria vinculada a aquest sector que se celebra en la nostra ciutat, organitzada pel motor Club Sabadell.

Premeu sobre les imatges amb el ratolí per engrandir-les.

        A les portes d'entrada a l’edifici de La Fira de Sabadell s'hi ha instal·lat un avió històric de cionstrucció americana que va ser utilitzat per escola i entrenament de pilots de l'exèrcit americà, és el famós North American T-6 Texan. Aquest aparell ha estat cedit per la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya, de la mateixa forma aquest mateix avió ha participat en altres mostres de cotxes antics.


        Aquest aparell és possiblement l’avió en el que han après a volar més pilots militars de tot el món. Prové del NA-16 de primers dels anys 30 i se'n varen construir milers d’unitats durant i després de la Segona Guerra Mundial. També es va exportar a nombrosos països, entre ells, Espanya, que en va rebre 201 exemplars a partir de 1955, essent usats com entrenadors en els esquadrons 741 i 742, i com avió d’atac a terra en el Sahara durant els conflictes dels anys 70.
        La seva robustesa i qualitat ha fet que tingui una llarguíssima vida operativa i que encara avui en podem veure volant a tot el món. Fins el 26 de juny del 82, en què varen ser donats de baixa, va ser l’entrenador on es van formar la quasi totalitat dels pilots militars d’aquesta època.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada