dimarts, 12 de juny de 2012

La LVIIIa. Volta Aèria de Catalunya de l'Aeroclub.
        En l'edició d'aquest any han participat 14 avions i 28 pilots, dels quals 16 pertanyen als aeroclubs de Lleida, Girona, Bilbao, Palma de Mallorca, Navarra, Alacant, Balears, Castelló i 12 al de Barcelona - Sabadell. Aquesta dada és important, doncs en les últimes edicions era minoritària la participació de pilots aliens a l'entitat supralocal. A diferència dels últims anys, la meteorologia no ha afectat el desenvolupament dels vols, que s'han realitzat segons les previsions del Aero Club Barcelona-Sabadell, entitat organitzadora d'aquesta competició de vol a motor, que és la més veterana d'Espanya.

        La tripulació formada per Toni Farré i Pablo Manuel Kennoy, dels aeroclubs de Lleida i Bilbao respectivament, es va adjudicar aquesta 58a Volta Aèria de Catalunya, que va començar el proppassat divendres dia 8 d’aquest mes de juny del 2012, acabant el diumenge dia 10. La qual ha constat de tres etapes: Sabadell-Benavarri, Benavarri-Castelló, Castelló Sabadell.

        Farré i Manuel, dels aeroclubs de Lleida i Bilbao respectivament, van guanyar la primera i segona etapes i van acabar quarts en la tercera, totalitzant la puntuació més baixa amb 589 punts de penalització.

FOTO: Ernest "Tuckie" Artigas.
        Heus aquí el moment del lliurament del primer premi com a guanyadors de la 58a Volta de Catalunya, n'Antoni Farré Alandete (a la dreta de la foto)i el seu company de cursa Pablo Manuel Kennoy (segon des l'esquerra. Trofeus rebuts de mans del President de l'Aeroclub Barcelona Sabadell, Carles Martí, (primer des l'esquerra) i d'en Pere-Joan Nogueroles com a director de la Volta (situat entre els dos guardonats).

        A continuació us afegim un breu currículum d'en Toni Farré com a pilot de curses i Ral·lis que segons l'Enciclopèdia Catalana de l'Esport publicarà en un breu termini:
Membre de l’Aeroclub de Lleida, guanyà cinc Campionats d’Espanya (2004, 2007, 2008, 2010, 2011) i tretze de Catalunya (1997, 1998, 2001-11) en la modalitat de ral·lis.
        També es proclamà campió de la Volta Aèria de Catalunya en vuit ocasions (2003, 2004, 2006-10 i 2012). Participà en cinc Campionats del Món i en tres d’Europa. Ocupa una de les tres primeres places del rànquing estatal de pilots de vol a motor des del 2001. L’any 2011 ocupava la primera posició. És membre de l’Assemblea i de la Comissió Tècnica de la Reial Federació Aeronàutica Espanyola.FOTO: Ernest "Tuckie" Artigas.
        La tripulació que va quedar en segon lloc fou la formada per en Vicente Nebot I José I. Juez (tercer i cinquè per l'esquerra respectivament), pertanyents als aeroclubs de Castelló i Bilbao amb 634 punts. El primer de la dreta és en Carles Martí president de l'Aeroclub. Els altres dos personatges son autoritats d'Aeroports de Catalunya.


FOTO: Ernest "Tuckie" Artigas.
        El tercer lloc se l’atorgaren, en Carlos Eugui i Jesús Mas pertanyents als aeroclubs de Navarra i Alacant amb 827 punts.


FOTO: Ernest "Tuckie" Artigas.
        La tripulació formada per Josep Mairal i Marie Cecile Poulard va ser sisena de la general, i a la vegada van quedar primers respecte de la resta de tripulacions participants de l’Aero Club Barcelona – Sabadell, amb 2.727 punts.


El veteranissim Gabriel Rosselló va ser sorprès amb un merescut guardó.


FOTO: Ernest "Tuckie" Artigas.
        Tots aquests trofeus varen ser lliurats a tants quants mereixeren el seu corresponent guardó. Trofeus presidits pels cartells amb els noms de cadascun dels seus patrocinadors.
        A la foto superior, l'hora del Briefing i organitzar tots els elements que permetran emprendre la Volta, ara la primera etapa: Sabadell-Benavarri.

        A la foto de sota a l'esquerra, la tripulació formada per la parella Joan Serra i Maria Rosa Borràs preparant-se per sortir a volar en una de les etapes. La foto de la dreta es veu un plànol de carreteres amb les marcacions de la ruta segons ha previst l’organització, fetes pels pilots que és com han de guiar-se els participants, sense cap GPS. Un vol estrictement visual.        A les fotos de continuació hi veiem imatges de les dues etapes intermèdies entre la sortida i l'arribada a Sabadell. A la de l'esquerra Benavarri, i a la de la dreta El Pinar de Castelló.


        D'esquerra a dreta els avions dels dos primers qualificats, efectuant a Castelló uns dels aterratges de precisió que comptaven per la prova.


        La foto superior ens mostra una de les quatre la tripulacións de suport a la Volta amb la identificació d'aeronaus mitjancant fotografies i filmacions. D'esquerra a dreta son: el pilot de l'aeronau, Joan Carles Correa, la copilot Verònica Barregent, i en tercer lloc l'autor de les fotos penjades en aquesta pàgina des el principi fins l'anterior, Ernest Artigas, àlias "Tuckie".

        A continuació tres imatges que mostren la vocació aeronàutica de quins participaven a la Volta.
        La primera de l'esquerra és el pilot Albert Bestard que va volar tot sol, circumstancia que a la vegada l'obligava a realitzar la tasca de navegant, dues feines prou complicades en una prova d'aquestes característiques.
        A la imatge de la dreta hi veiem el President de l'Aeroclub Carles Martí amb el seu acompanyant en Joan Boté, al costat d'una meritòria Piper PA-18 amb la qual han participat a la Volta.
        A la imatge inferior, hi veiem la tripulació composta per en Josep Maria Roura i el seu acompanyant en Joan Bonet. Roura es jacta sempre que és el pilot que obté més punts de tots el que concursen. És un acaparador, acostuma a ser el primer pel darrera de la taula de classificats. Una voació indiscutible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada