dimarts, 5 de juny de 2012

42a TROBADA INTERNACIONAL DE PILOTS DE MUNTANYA EMP - OEGPV i COUPE GEIGER 2012, AUSTRIA


Emotiu Vol de Muntanya.

        L'Associació de Pilots de Muntanya d'Espanya (APME) amb la col·laboració de la FAC han organitzat aquest nou viatge per participar a la 42ª Trobada Internacional de Pilots de Muntanya que enguany ha tingut lloc a Mauterndorf, Austria, del 25 al 28 de maig.

        Han estat 9 tripulacions del nostre país, un total 17 persones, quins han participat a l'esdeveniment organitzat en aquesta ocasió per l'Associació de Pilots de Muntanya d'Àustria. La participació total fou de 45 tripulacions.

Entreu al Web de Mauterndorf.

Entreu al Web de la APME.
Entreu al Web de la FAC.

Entreu al Web de l'European Mountain Pilots Federation.
        L'encontre a Maunterndorf, desdel nostre país va ser promogut pels reconeguts pilots d'aquesta especialitat, Marliés Campí i Àngel Ibañez. Campí, és presidenta de l'European Mountain Pilots Federation, i Ibáñez President de l’Asociación de Pilotos de Montaña de España (APME) a la vegada que també és president de la Federació Aèria Catalana (FAC).

El Web de l'Escola de Vol de Muntanya a Castejón de Sos, Osca,
el trobareu aquí: www.aviador.net.

        El dijous dia 25, el grup de 9 tripulacions, cadascuna d'elles va partir del seu corresponent lloc d'hangaratge: un procedent d'Igualada-Òdena, un de la Segarra, dos d'Hostalric, dos de Viladamat, un de Sabadell (LELL), un de Palafolls i un de Cobreces a Cantàbria. La ruta els portaria per Perpinyà, després per Béziers, Montpellier, Avignon i Orange per arribar 3 hores més tard a Gap le Tallard (LFNA). Aquest últim aeròdrom va ser el punt de trobada per les tripulacions a fi de repostar i menjar un entrepà abans de continuar ruta cap a Itàlia.


        Com és habitual a França, els controladors varen ser amables i eficaços permetent als grups que fessin les seves navegacions segons havien planificat, com per exemple sobrevolar les verticals dels aeroports del sud-est, cosa impensable a Espanya amb AENA.

        La següent etapa els va dur a creuar els Alps, rumb Est pel Coll de l'Arche, per després prosseguir fins a l'aviosuperficie d'Speziana, al sud de Milà. Aquí tornarien a repostar i després d'un breu descans, farien l’últim tram del dia, 5 avions fins a Belluno (LIDB), un aeròdrom que es troba al peu de les Dolomites. Els altres 2 restants volaren fins a Bolzano (LIPB), al nord del llac de Garda.


L'Àngel ens ha passat unes vistes del vol de
l'anada sobre territori francès i italià:

Curta final de la 21 a Gap le Tallard.Lac du Serre-Ponçon.

        A la foto superior esquerra, el P96 de l'Àngel i la Marliés en curta final per la 21 de Gap le Tallard punt de trobada dels pilots del grup de Catalunya i Cantàbria. A la dreta, a punt de sobrevolar les Baies des Lionnets i des Moulettes del Llac du Serre-Ponçon tot anat a sobrevolar de pas la població francesa de Barcelonette des de Gap cap Speziana a Itàlia.

        Les foto de continuació, sobrevolant Les Dolomites vers Àustria, a on es pot veure el P-96 d'en Llorenç i la Pat.

Sobrevolant les Dolomites.L'Isidre Torra també ens ha passat aquestes imatges de l'anada.

Aparcament a Gap le Tallard.

        La foto superior mostra l'aparcament de Gap le Tallard amb uns dels avions del grup en ruta vers Maunterndorf. A la foto, darrera els avions, un parapent en situació d'estricta "final".

        A les dues imatges inferiors, a la de l'esquerra hi veiem el Col de la Madeleine, pas entre França i Itàlia, que és per on Anníbal va passar per atacar l'imperi romà amb els seus elefants. A la foto de la dreta fent benzina a l'Aerosuperfície d'Speziana.

Col de la Madeleine.Aerosuperficie d'Speziana

El Llac de Garda.Aixecant el campament a Belluno.


        A les dues fotos superiors, la de l'esquerra mostra el Llac de Garda tot volant vers Belluno, mentre que la de la dreta hi veiem l'Isidre amb el P2002 Sierra desmuntant la tenda de campanya per sortir cap a Maunterndorf, junt amb la part del grup que han fet nit a l'aeròdrom de Belluno. Altres ho han fet a Bolzano.

A la foto inferior, sobrevolant les Dolomites frontereres amb Àustria.

Sobrevolant les Dolomites.

        Aquest matí del divendres dia 25, els acompanya una molt bona meteorologia, els dos grups han sortit ben d'hora, des de Belluno i Bolzano, per arribar pràcticament al mateix temps al destí d'aquesta nova trobada de pilots de muntanya a Mauterndorf, a la regió de Lungau, Àustria. Un parell d'hores més tard aterrava la tripulació de Santander i el dissabte arribaria la novena tripulació espanyola.

La Vall i l'Aeròdrom de Maunterndorf. Punt de trobada, Àustria

        A la foto superior hi veiem una panoràmica de la Vall de Maunterndorf amb el seu aeròdrom, i en les dues imatges de sota alguns dels membres del grup acabats d'arribar a l’esmentat aeròdrom. A la de la dreta, la filera d'avions participants a l'encontre.

Arribada a Maunterndorf.Aeròdrom de Maunterndorf.        Entre divendres i dissabte van anar arribant totes les tripulacions inscrites a la trobada, procedents d'Itàlia, Àustria, Alemanya, Suïssa, França i Hongria, fins a un total de 45 aeronaus. El grup de pilots espanyols format per 9 tripulacions va ser el més nombrós després dels austríacs, malgrat que els nostres tenien la distància més gran a recórrer (aprox. 1.300 kms des de Catalunya i 1.800 des de Santander).


Aeròdrom de Trieben.

        El dissabte les tripulacions es van agrupar en formacions de fins a 5 aeronaus per volar vers l’aeròdrom de Trieben (LOGI). Allà els va recollir un autocar per anar a visitar el convent de benedictins de Admont amb la biblioteca barroca més gran d'Europa.

        A la tornada, al capvespre va tenir lloc un sopar a l’Ajuntament de Mauterdonrf en el que hi participaren les autoritats locals. El sopar va estar amenitzat amb música tradicional austríaca a càrrec d'un grup de joves músics i amb un ball per parelles en el que varen participar la majoria dels pilots i acompanyants presents.


Aeròdrom de Zell am See.

        El diumenge 27 el grup de pilots espanyols va volar fins a l'aeròdrom de Zell am See per visitar la població i el bonic llac de Zell amb les bicicletes i motos que havien llogat a l’aeròdrom.

        A les dues fotos de continuació, hi veiem uns quants components del grup asseguts a un bar de Zell am See a fi de prendre alguna cosa. La foto del costat es veu el llac de Zell a ull d'ocell.

Grup de participants a un Bar de Zell am See.El bonic Llac de Zell.

Sopar oficial de cloenda de l'encontre a Maunterndorf.

        El sopar de cloenda de la trobada va tenir lloc al castell medieval que domina la població de Mauterndorf. Amb la participació del president de la regió de Lungau, es van lliurar els trofeus en els 3 primers classificats a la Coupe Geiger que va guanyar el pilot alemany Christian Lackner amb una Citabria.

Lliurament del trofeu al primer classfica de la Coupe Geiger.Lliurament del trofeu al tercer classificat n'Alfonso Pereda d'Espanya.

Classificacions Coupe Geiger 2012, proves d'aterretge de precisió que s'efectuaren entre el divendres dia 26 i el dissabte 27 pels pilots inscrits:
1. Christian Lackner, Alemanya - OE-AOC Citabria Super Decathlon
2. Toni Huphauf, Austria - D-EKIB Piper PA18 Super Cub
3. Alfonso Pereda, Espanya - EC-FA7 Savannah


Marliés Campí i Nöel Genet.

Marlies Campi lliura el Xec de la Bourse EMP 2012 a Noël Genet, President de
l'Association Française des Pilotes de Montagne (AFPM).Grup de catalans i càntabres participants a l'encontre de Maunterndorf.

Foto de grup dels components de casa nostra participants a la trobada.

El viatge de tornada cap a Espanya es va fer en diferents grups. Totes les tripulacions retornaren a casa després d'haver volat unes 22 h, havent recorregut uns 3.000 km en total.

Les xifres de la trobada:
· 45 aeronaus i 72 persones
o 17 Austria
o 9 Espanya
o 7 Itàlia
o 6 Alemanya
o 3 França
o 3 Suissa


Somni muntanyenc.

Pantalla del tracking amb l'Sport Live.
Premeu amb el ratolí sobre la imatge per agrandir-la.

Tracking del recorregut.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada