dimecres, 30 de maig de 2012

De l'AEROSPORT 2012        Com ja és tradicional, a càrrec de la Fira d'Igualada aquest any s'ha celebrat la fira d'aviació AEROSPORT, que ha arribat a la seva XXna. edició. La nostra fira d'aviació esportiva famosa més enllà de les notres fronteres.


        Enguany, tot i la situació econòmica, la concurrència de visitants i els avions que s'han desplaçat a la fira, ha estat millor que l'any passat. Els aparells, tant els dels visitants com els dels expositors situats al costat de la pista d'enlairament, en grups de dos i tres de fons, ocupaven el total de la seva llargària. Un vertader reeiximent.

        Per qüestions òbvies no podrem mostrar la quantitat d'excel·lents models d'avions presentats a la fira junt amb altres elements opcionals, per la qual cosa aportem una reduïda mostra del que s'hi va veure.


        Els dos models que es veuen a continuació, l’Sting i el Sirius, el primer d'ala baixa i el segon d'ala alta arriostrada, pertanyen al representant de TL a Espanya, en Jordi Llorach, models del constructor Txec TL Ultralight. El centre d’operacions d'aquest representant es troba a la província de Tarragona en el Camp de Vol de Bellvei, entre El Vendrell i Vilafranca del Penedès.


A la foto següent hi veiem el panell de comandment standar de l'"Sting"


        El model de l'esquerra és el reconegut Euro-Star del representant a Espanya Mydair, mentre el model de la dreta és un Pipistrel Sinus del representant Aviasport.        A la foto superior el P2006T de TECNAM representat per Dedalus Aircraft. A les dues fotos inferiors hi veiem, a l'esquerra el Savage Cub representat per Vuelaragon, i a la dreta l'ultralleuger "Bücker-133" acabat d'estrenar del constructor TOT BIPLÀ de Moià.


El "Bücker Bü 133 Jungmann” a punt de sortir a fer un vol
de prova pilotat pel reconegut pilot Antonio Marcos.
Autor de la foto: Fernando Mieres Gutiérrez        La foto superior ens mostra com els avions visitants ocuparen per complet tota la llargària del costat dels hangars de l'aeròdrom d'Igualada-Òdena. Foren multitud.

        Les imatges de continuació mostren dos projectes d'avió construït en forma amateur, l'RV8 de "Van's Aircraft" de l'esquerra pertany al projecte Aviecom d'en Joan Comas dedicat a assessorar i col·laborar amb quins es vulguin construir el seu propi aparell partint d'un Kit, mentre que la imatge de la seva dreta mostra un Turbulent construït fa més de quaranta anys. Actualment aquesta mostra d'antany es troba a la venda.
        Aquest Blog va publicar una ressenya del projecte Aviecom.        Les dues fotos de continuació mostren el flamant Magni Gyro M24-Orion que es trobava exposat junt amb altres models de la mateixa empresa constructora.
        A la imatge superior hi veiem l'estand d'Airbet amb els dos models d'autogir dissenyats per en Xavier Llobet i al fons el Savannah del qual n’és representant. El vídeo de continuació capta la sortida del biplaça costat a costat Sport-II d'Airbet.


        Les tres imatges de continuació mostren un helicòpter biplaça en tàndem també construït per un amateur.
Els esportius Trike no podien mancar a la cita, i aquí els teniu.
Se’n varen veure volar molts.
        La zona d'exposició va ser allotjada a dos hangars del costat Nord de l'aeròdrom. Les diferents ofertes de tota classe d'elements i materials aeronàutics exposats mostraven avenços i qualitat. També alguns clubs hi estaven representats. Heus aquí una reduïda mostra dels estands.
Els avions visitants s'agruparen a tres de fons,
doncs d'altre forma no hi haguessin cabut.


L'aeromodelisme més avançat també va fer acte de presència.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada